luni, 9 iulie 2012

Vă e dor de Claudiu Maior? Băiatul cu afaceri la primăria condusă de șeful de partid vă este băgat pe gât și acum! Atenție, viceprimari aleși legali, omul lui Florea se antrenează ! Și denunțați viermii care nu vă lasă să lucrați, pe motiv că au ei învârteli cu gașca de partid


Vă e dor de Claudiu Maior? Băiatul cu afaceri la primăria condusă de șeful de partid vă este băgat pe gât și acum! Atenție, viceprimari aleși legali, omul lui Florea se antrenează ! Și denunțați viermii care nu vă lasă să lucrați, pe motiv că au ei învârteli cu gașca de partid
Consilierul primarului Dorin Florea, fostul viceprimar Claudiu Maior, susţine că supermarketul Billa din cartierul Dâmbul Pietros nu are autorizaţie de funcţionare, cererea pentru emiterea documentului fiind depusă la Primăria Tîrgu-Mureş în 2 iulie, la câteva zile după deschiderea magazinului. Maior a cerut tuturor autorităţilor responsabile să verifice şi să ia măsuri. În legătură cu firma care a executat lucrările de anvelopare la blocul care a ars pe o parte ca o torţă vie, Claudiu Maior a spus că toate contractele sunt în regulă.

Maior s-a întâlnit luni cu cetăţenii din blocul afectat de incendiu, în încercarea de a găsi soluţii pentru locatarii a 21 de apartamente grav avariate. El speră ca şi conducerea Billa să caute rezolvări de remediere a pagubelor. Ca o soluţie temporară, municipalitatea a decis să cazeze trei familii care nu mai pot locui acolo la Casa Tineretului, pe o perioadă nedeterminată.  De asemenea, Executivul va promova o Hotărâre de Consiliu pentru acordarea de despăgubiri din bugetul public. Maior a vehiculat şi o sumă, 2.500 de lei pentru fiecare familie. De asemenea, Primăria s-a oferit, prin Claudiu Maior, să pună la dispoziţia celor afectaţi un avocat pentru a acţiona în judecată conducerea Billa. Maior consideră că este un caz penal, situaţie în care ar trebui însă să se autosesizeze Parchetul.

Până una-alta, în ajutorul celor 21 de familii a sărit concurenţa celor de la Billa, care le-a dus oamenilor alimente şi apă. 

Zecile de familii care au rămas cu apartamentele de nelocuit, cu bunurile distruse, sunt disperate şi fac un apel la populaţie şi societăţi comerciale să le ajute. Oamenii spun că majoritatea au asigurări obligatorii care nu includ şi despăgubiri în caz de incendiu.

Detalii despre drama locuitorilor din blocul afectat de incendiu citiţi aici.

Anca Grigoraş(Mureșnews)
2) Prefectura trebuie să rezolve problema apei calde

Proiectul de Hotărâre al Consiliu Local nr. 9 din 2 iulie 2012 referitor la preluarea cetralelor termice concesionate de firma E Star în exploatarea Primăriei Tîrgu-Mureş, proiect aprobat de consilierii locali în şedinţa extraordinară de luni, a fost trimis miercuri la Prefectură cu obiecţiunile de legalitatea formulate de secretarul Primăriei, doamna Maria Ciobanu. Reamintim că propunerea de modificare a proiectului iniţial, înaintat de Executiv, a fost făcută de consilierul local UDMR, Peti Andras şi agreată de consilierii USL din Consiliul Local Târgu Mureş, care au votat pentru noua variantă. Însă, potrivit secretarului Primăriei Târgu Mures, doamna Maria Ciobanu, proiectul de Hotărâre nu ar fi viabil din cauză că municipalitatea nu deţine licenţă de operare şi nici o echipă numeroasă de specialişti autorizaţi care să se ocupe de sistemul centralizat, angajări neputând fi făcute din cauza legislaţiei în vigoare. În acest caz, proiectul a fost trimis Prefecturii în forma adoptată, urmând ca prefectul ori să constate ilegalitatea proiectului şi să îl atace în contencios administrativ, ori  să constate legalitatea proiectului şi să iniţieze o Hotărâre de Guvern care să prevadă o derogare de la lege şi să permită angajări în organigrama Primăriei Tîrgu-Mureş. În legătură cu acest subiect, Claudiu Maior, consilierul personal al primarului a declarat: " Iresponsabilitatea consilierilor locali este maximă în aceste condiţii. Oamenii nu au apă caldă şi ei formulează un proiect copilăresc şi ilegal de Hotărâre al Consiliu Local care provoacă numai amânări şi dispute sterile. Îl somez public pe domnul Peti Andras care a iniţiat această hotărâre să vină de urgenţă să o reformuleze în limite legale, pentru ca să nu se tergiverseze problema. Domnul Peti a propus ca centralele şi exploatarea lor să fie preluată de către Departamentul Energetic din Primărie, departament care nu există în organigramă. Există însă un birou energetic, format din doi oameni care se ocupă de ILUMINATUL PUBLIC !!!! Atât au înţeles consilierii locali dornici de circ şi de scandal, în timp ce oamenii stau fără apă caldă. Iată că războiul împotriva Primăriei se transformă în războiul împotriva cetăţenilor - ca o răzbunare pentru voturile puţine obţinute la alegerile locale .  Noi vom insista în continuare pentru o rezolvare rapidă a problemei. Decizia se află acum la Prefectură. Dacă Prefectura va considera că proiectul de Hotărâre este ilegal - va trebui să o atace şi pierdem timp. Dacă îl va considera legal va trebui să iniţieze de urgenţă o Hotărâre de Guvern pentru a obţine o derogare de la legile care au blocat numărul de angajaţi în administraţia  publică. În loc să rezolvăm rapid problema, consilierii trimit depeşe la Bucureşti pentru ca cei din capitală să rezolve problema." Tirgumureseanul.ro
După cum se vede, Clau-gol este vârât în față de gașca ordinară din primărie, adică viermii cu manipularea cu autocolante și propagandă electorală pe bani public pentru Florea, cretinii cu sau fără statut de funcționar public! Să fie iar pregătită vreo lucrătură a la Florea pentru înscăunarea copilului lui de afaceri și de partid?! Și poate ne spune presa cum se uită în gură de consilier al lui Florea care refuză să recunoască votul consilierilor și evită să-și ia catrafusele din biroul destinat viceprimarilor! Un ins dovedit numit ilegal, prin găinării PDL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.