miercuri, 11 iulie 2012

Bandiții numerelor arabe. Cei politici și portocalii, desigur! La Târgu-Mureș, București sau aiurea!


Bandiții numerelor arabe. Cei politici și portocalii, desigur! La Târgu-Mureș, București sau aiurea!
Când auzi cum unii manipulează cifrele în folosul lor politic îți vine să râzi de provocarea ieftină, genul din campania lui Dorin Florea cu sereist expirat (Bretfelean) și cu cheltuirea banilor publici pe autocolante, plicuri și alte mijloace de propagandă asumate. De pildă, gașca PDL uită că Băsescu a câștigat alegerile cu 50,33 la sută, în timp ce Geoană a obținut 49,66 la sută, la doar 70.048 de voturi distanță! Așadar, Băsescu a obținut 5,275 milioane de voturi,   atenție, la o prezență la vot de doar 58,02 la sută! Gașca portocalie vrea, însă, ca Băsescu să fie schimbat cu prezența a 9,15 milioane de oameni, adică aproape dublul celor care te-au votat! Absurd și cu scopul ca insul să-și păstreze scaunul și mafia portocalie să aibă siguranță încă 2 ani. Iar dacă bandiții PDL sunt terminați fără tătucul cu sforile și serviciile controlate nu se mai îndoiește nimeni! Logic și de bun simț ar fi ca să fii dat afară de același număr de voturi cu care te-ai cățărat în funcție. Logica șmecherilor PDL, cu matematica care nu trebuie să fie reprezentativă decât atunci când au ei chef,  este la fel de aiuristică și în alte cazuri, de data aceasta locală.  Băsescu, în 2009, o ataca pe Lavinia Șandru, spunând că "vorbăreaţa doamnă" a luat doar 300 de voturi în candidatura de la Târgu Mureş, însă el a susţinut-o să fie prima pe listă pentru că a avut încredere că ea vrea să facă o carieră politică şi nu jocuri politice. "În politică este foarte uşor să ajungi pe centura politicii, acolo unde te poţi întâlni cu mulţi alţi politicieni care rătăcesc din partid în partid", a mai spus Traian Băsescu. Vorbăreața doamnă a fost, însă, mai performantă ca alți șmecherași strecurați de Florea în partid, care nu au avut nici măcar vreun vot sau un concurs intern! Un om care candidează și obține voturi e superior oricărui copil de mingi ai lui Florea, inventat consilier de primar, consilier de viceprimar, șef de ceva și cu rubedenii nășite în primărie, perfect sau orice alt slujbaș al găștii PDL, pe banii publici. Iar ca dovadă că inșii puși de Florea au fost numiri de 2 lei o dovedește dosarul întocmit de poliție pentru abuz în funcție, la vreo lună distanță după ce Florea l-a făcut pe fostul SRI-ist Bretfelean…prefect! Iar despre Maior, pus de gașca PDL ca vice după săparea viceprimarului PNL, cel  legal, cu sentință judecătorească care spune că numirea a fost ilegală, nu are rost să mai vorbim, matematica gangsterilor de partid a fost mai tare ca bunul simț și de așteptările fraierilor de târgumureșeni care au votat etnic, CA SĂ NU FURE UNGURUL CE POATE FURA ROMÂNUL!  Un alt exemplu al nesimțirii lui Florea și al politicii lui de chirurg căruia nu i-a plăcut matematica:

Daca Ichim va fi viceprimar, eu ma voi ocupa de toate problemele", a declarat Florea. Acesta a criticat prestatia fostului sau contracandidat Marius Ichim si a declarat ca acesta ar fi obtinut putin peste o mie de voturi doar "din mila".(ziare.com). Individul acesta îl arăta cu degetul pe cel care a obținut cinstit 1000 de voturi și el și-a băgat amicul ținut pe bani publici la primărie și apoi pe FCM, fugitul din PRM, Claudiu Maior, ales jegos, ca în cazul cetățean de onoare al lui Florea cu 10 voturi etnice, în lipsa UDMR! 10 voturi de inși care votau și ca nesimțiții pentru afacerile pedeliste ale lui Maior pe Siletina sunt mai tari ca voturile a 1000 ce cetățeni, să vă fie rușine, marș înapoi la școală și învățați în clasele primare cum se compară numerele! Loazelor!

Hotărârea de Consiliu Local Târgu Mureș nr. 267, prin care Claudiu Maior a fost numit viceprimar în 2008, a fost anulată de Curtea de Apel Cluj, marți 14 februarie.

Însă Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat în 2009 hotârărea 313, prin care s-a reconfirmat prin vot alegerea lui Claudiu Maior în funcția de viceprimar și prin care s-au respins plângerile prealabile ale Partidului National Liberal – Mures si Asociatia APDO LIDER, având ca obiect revocarea Hotarârii Consiliului local municipal nr. 267/23 decembrie 2008 si tuturor hotarârilor adoptate de Consiliul local municipal din data de 23 decembrie 2008.În sentința din 14 februarie 2012, pronunțată de Curtea de apel Cluj, care este irevocabilă, se arată că se "admite recursul declarat de PNL -Filiala Mureş împotriva sentinţei civile nr. 1209 din 12.11.2010, pronunţată în dosarul 1446/102/2009 al Tribunalului Mureş pe care o modifică în sensul că admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul PNL-Filiala Mureş în contradictoriu cu pârâtul C.L. al municipiului Târgu Mureş şi în consecinţă :- dispune anularea HCL Târgu Mureş nr.267 din 23.12.2008. Respinge capătul de cerere privind anularea tuturor Hotărârilor adoptate la data de 23.12.2008". Cu alte cuvinte, hotârârea prin care Maior a fost numit viceprimar a fost anulată de instanță, însă celelalte hotârâri ale CL Târgu Mureș aprobate în ședința de la sfârșitul anului 2008, nu au fost anulate. Contactat de citynews.ro, președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre a spus că hotârărea nr 313 de reconfirmare a viceprimarului nu este valabilă în condițiile în care instanta a dispus anularea hotărârii de numire a lui Claudiu Maior în fotoliul de viceprimar al municipiului Târgu Mureș. Liderul liberalilor mureșeni susține că forul local de la Târgu Mureș va trebui să aplice sentința data de instanță și să aleagă un nou viceprimar. "Dreptul administrativ nu conoaște instituția reconfirmării. Este o întrebare la care trebuie să răspundă CL. De ce trebuia reconfirmata numirea. După parerea mea acea hotarare nu exista, este vorba de respingere a plângerii PNL, și la articolul 2 se vorbeste de reconfirmare. CL trebuie să își aleagă un nou viceprimar. Hotârărea CL 313 din 2009, la articolul 1 spune că "Se resping plângerile prealabile ale Partidului National Liberal – Mures si Asociatia APDO LIDER, având ca obiect revocarea Hotarârii Consiliului local municipal nr. 267/23 decembrie 2008 si tuturor hotarârilor adoptate de Consiliul local municipal din data de 23 decembrie 2008", iar articolul 2 precizează că se reconfirma prin vot alegerea viceprimarului Municipiului Tîrgu Mures, dl. Maior Sergiu Claudiu".

L-am contactat și pe Claudiu Maior, însă acesta ne-a sugerat să luăm legătura cu consilierul  în cadrul biroului de presa al municipiul, Ioan Chiorean. Acesta din urmă  a spus că hotârărea 313 din 30 iunie 2009  prin care s-a reconfirmat prin vot mandatul lui Maior, nu a fost atacată și contestată.„ Se pare că unii au început deja campania electorală şi se leagă de orice ştire pentru a crea confuzie. Spre deosebire de ei, eu nu mă leg, nici de vreo funcţie nici de altceva. În acest moment prioritare pentru mine şi pentru echipa mea sunt angajamentele luate faţă de cetăţeni şi nu grimasele şi tumbele unor măscărici politici. Ceea ce eu ştiu este că anul acesta avem de modernizat 52 de străzi, că avem de izolat peste 50 de blocuri, că avem de construit peste 400 de parcări acoperite, că avem de renovat şi de reabilitat şcoli, cămine şi grădiniţe, că lucrăm la extinderea complexului Week End şi la multe alte obiective. În rest, încercăm să nu ne pierdem vremea cu gargara ieftină şi inconsistentă venită din partea unor personaje a căror carieră este caracterizată doar de logoree. „Vorba multă e sărăcia omului”. Din păcate, zicala asta nu o învaţă „povestitorii” care doar vorbesc şi nu muncesc.”, a transmis Maior prin Biroul de Presă al Primăriei Târgu Mureş.
Rămâne de văzut ce decizie va lua Consiliul Local Târgu Mureș.
Scandalul pentru fotoliul de viceprimar al municipiului Târgu Mureș a început în iunie 2008 când liberalul Marius Ichim a fost numit în această funcție iar după șase luni de la numire, și-a dat demisia pe motiv că nu a primit niciun fel de atribuții din partea primarului, gestul său fiind considerat un gest de onoare și un  protest față de modul în care a fost tratat de primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea (P-DL).

Ichim nici nu a primit un birou în clădirea care găzduiește Primăria Târgu Mureș, ci pe strada Gheorghe Doja, o cladire in care isi au sediul mai multe partide politice, cateva ziare si alte institutii. În ședinta de consiliu local din decemrbrie 2008, în care Marius Ichim a anunțat verbal că demisionează din funcția de viceprimar, a spus că nu i s-a dat nici măcar o ștampilă. Înainte să fie numit viceprimar, Ichim deținea funcția de director al Cancelariei Prefecturii Mureș. După demisia lui Ichim, reprezentanții Ligii Pro Europa au susținut că acesta a fost "obstructionat si persecutat din ratiuni politice" În luna ianuarie 2009, președintele PNL Mureș , Ciprian Dobre, anunța că hotârările adoptate de CL Târgu Mureș în ședința din 23 decembrie 2008, vor fi atacate în Contencios Administrativ, susținând că ședința a fost nelegală din cauza nerespectării a modalității de organizare a ședințelor, conform legii 21. Sursa: citynews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.