duminică, 16 iunie 2013

În plin scandal al licențelor cumpărate în exces de la Microsoft, afacerea un calculator pentru fiecare elev sau profesor. Care e comisionul aici?



În plin scandal al licențelor cumpărate în exces de la Microsoft, afacerea un calculator pentru fiecare elev sau profesor. Care e comisionul aici?
România dă pe licențele Microsoft în mai puțin de 10 ani cam cât dă pe stadionul Național. Motiv pentru anchete în SUA, dar și în România, pentru afacerea comisioane și licențe luate în exces. Nici nu se termină  anchetele MS și România sare să facă afaceri și cu Intel. Cât e comisionul aici? Fiind știut că nici o afacere de partid nu se lasă fără bani pentru pungașii interesați și cu carnet de partid?!
http://www.yoda.ro/hardware/acord-intel-guvern-pentru-un-program-privind-dotarea-elevilor-si-profesorilor-cu-calculatoare.html
Va exista un program prin care fiecare elev si fiecare profesor ar urma sa detina, din 2015, un calculator. Acordul se refera la identificarea cailor prin care poate fi aplicat programul.

"Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul Romaniei un protocol de colaborare, prin care se creeaza cadrul pentru dezvoltarea unui program de invatamant 1:1 (un copil - un calculator; un profesor - un calculator) in scolile din tara, pana in 2015. Intel intentioneaza sa ofere sprijin de specialitate Guvernului in a evalua, concepe si implementa instrumente educationale specifice secolului 21, constand in echipamente hardware si software dedicate", se arata intr-un comunicat al Intel.

România dă în câțiva ani pe licențe Microsoft cât pe un stadion Național
Șoc! În mai puțin de 10 ani România ar urma să îi dea Microsoftului nu mai puțin de 250 de milioane de euro pentru licențele date la instituțiile de stat. Le cunoașteți, primării, ministere, școli. Partea cea mai frumoasă este că acești bani puteau cumpăra încă un stadion Național! Cum în domeniu există și alternativa Linux, iar alternative pentru Office sunt și ele grămadă este de urmărit și ce anume au cumpărat aleșii neamului de 250 de milioane de euro. În țara cu peste 50 la sută rată a pirateriei, în care firmele private și presa folosește programe piratate (chiar pe când controale la ziare și televiziuni care nu au pic de licență, mai ales în provincie și la fostele publicații comuniste?!), 250 de milioane de euro pentru legalitate și respectarea dreptului de autor înseamnă ceva mare de tot. Ce e mai frumos abia urmează, Microsoft, care abia a încasat o amendă de 700 de milioane de euro pentru nerespectarea normelor europene, ar fi anchetată, bănuită fiind că ar fi dat ceva mită pentru a pune mâna pe licențiere în anumite țări. Poate nu întâmplător, între țările numite e și România! Doar asta ne-ar mai lipsi, să mai găsim o pramatie de la PDL care a luat mită pentru a permite Microsoftului să-și vândă licențele! Haideți cu controalele și dacă au fost bandiți de la stat care i-au băgat în afacere pe cei de la Microsoft să ajungă după gratii, după colegii lor  cu mită și afaceri ilicite Apostu, Remeș, Mureșan și alți dalmațieni ca ăștia.
P.S. Suma pe licențe e imensă, să vedem dacă și mita a fost pe măsură, pentru că a fost vorba de o sumă cam cât 1.000 de instalații de nocturnă ca aceea cumpărată din bani publici de porcii PDL Mureș pentru familionul pedelistul Maior, cadou FCM.


http://www.incont.ro/mobile-si-telecom/romania-a-platit-pentru-licentele-microsoft-utilizate-intre-2004-2012-peste-200-milioane-de-dolari.html
Autoritatile romane au platit pentru utilizarea licentele Microsoft in perioada 2004-2009 peste 100 milioane de dolari, la care se adauga inca 100 milioane de euro pentru intervalul 2009-2012, iar pana in 2015 vor mai achita alte 40 milioane de euro, potrivit datelor MSI, preluate de Mediafax.
In aprilie 2004, Secretariatul General al Guvernului (SGG) si Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, partenerul Microsoft Ireland Operations Limited, au semnat la Palatul Victoria un contract pentru inchirierea de licente Microsoft in valoare de 54,57 milioane de dolari, prin care institutiile administratiei publice centrale aveau dreptul sa utilizeze aplicatiile software ale producatorului american.

Cu o valabilitate de 5 ani, contractul prevedea achizitionarea unui numar de 50.155 licente Microsoft, necesare pentru utilizarea produselor companiei americane de catre institutiile administratiei publice centrale.

Actul normativ care a stat la baza contractului, denumit "Contractul comercial de inchiriere de licente nr. 0115RO", a fost HG 470/2004.

"Valoarea initiala a contractului incheiat in anul 2004 intre SGG si Microsoft, prin reprezentantul Fujitsu Siemens GmbH Austria, a fost de 54.567.465 dolari SUA pentru un numar de 50.155 licente cu drept de utilizare incepand cu anul 2004 pana in anul 2009. Plata catre Fujitsu Siemens GmbH Austria a fost facuta de catre SGG in 9 transe incepand cu anul 2005 pana la data de 15 aprilie 2009", se arata intr-un raspuns la Biroului de presa al Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) remis la solicitarea Mediafax.

Precizarile MSI  vin dupa ce Wall Street Journal a scris marti ca autoritatile federale din Statele Unite investigheaza compania Microsoft si parteneri de afaceri ai acesteia care ar fi oferit mita unor oficiali guvernamentali din Romania, Italia si China pentru a obtine contracte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.