joi, 20 iunie 2013

Atenție, 26 iunie, Ziua Drapelului național!

Atenție, 26 iunie, Ziua Drapelului național!
Din moment ce ne apropiem de 26 iunie, Ziua Drapelului National, atrag atentia ca asistam la tot felul de manifestari ciudate ale patriotismului sau doar din obligatii prevazute de lege pentru arborarea drapelului national. Desigur, cum suntem romani, ne e greu sa citim si legile, si astfel ajungem la situatii hilare, ca sa nu spunem ilegale. La unele televiziuni se face mare caz ca scoala x a facut un drapel de n metri latime si cu lungimea l. Daca s-ar citi legea, s-ar vedea ca micutii au facut, de fapt, o mare carpa in 3 culori!

Conform legii, drapelul national al Romaniei nu este mai lat decat lung, proportia corecta fiind de doua treimi din lungime pentru latime. Orice alta dimensiune nu reprezinta STAS-ul drapelului, deci nu e drapel national pentru Romania. Din pacate, nu doar elevii gresesc, pentru ca asistam la arborarea la diverse evenimente, ca drapel national, a tot felul de carpe decolorate sau cu lungimea mai mica ca latimea. Tot pentru amatorii de arborat drapel, Legea 75, din 1994, privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea Imnului National si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice e definitorie! Iar pentru acei primari sau alti angajati ai statului roman, atentie, expuneti drapelul la fel de prost si cand e insotit de alte drapele.
Legea spune clar si aici: cand drapelul Romaniei se arboreaza alaturi de un singur drapel strain, drapelul Romaniei se va aseza in stanga, privind drapelele din fata! Valabil si pentru arborarea drapelului Romaniei alaturi de cel al UE! Sper ca cetatenii romani sa acorde mai multa importanta drapelului national si modului in care trebuie arborat si sa nu ne mai trezim si cu aberatii de genul acum cativa ani, la decesul regelui salamului, cand idiotii au coborat drapelul in berna, desi nu era zi de doliu national, sau ca la decesul unei inalte fete bisericesti, la zi de doliu national, in care prostii din primarii au inteles ca trebuie sa se lege fundite negre de drapel! (Luciana Albert)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.