sâmbătă, 15 iunie 2013

Biroul de presă al primăriei Târgu-Mureș nu primește amendă pentru folosirea peiorativă a cuvântului țigan! Acuzația de folosirea a cuvântului țigan a venit de la fostul sereist Bretfelean!




Biroul de presă al primăriei Târgu-Mureș nu primește amendă pentru folosirea peiorativă a cuvântului țigan!  Acuzașia de folosire a cuvântului țigan a venit de la fostul sereist Bretfelean!
Vă mai aduceți aminte de scandalul cu Țiganii cu cuibul stârpit de poliția locală? Eu am semnalat CNCD și presei din oraș și din țară despre idioții cu atac rasist la adresa rromilor. În hârtiile primite de la CNCD, Bretfelean, șeful Poliției locale aruncă pisica pe seama biroului de presă al primăriei, susținând că de acolo e atacul discriminatoriu. Totuși, CNCD care se laudă cu creșterea amenzilor pentru discriminare, nu le-au dat prostovanilor amendă, preferând să respingă cererea ca nefiind a unui rrom, pe principiul că doar un rrom poate sesiza faptele de discriminare împotriva rromilor!
Atenție, bandiții nu s-au mulțumit cu atacul rasist, ei au mai dat-o și în politică și interesele porcilor PDL Mureș, plângând că ștrandul 1 mai nu a fost dat golanilor, care aveau nevoie doar de 2,1 milioane de euro (30 la sută din 7 milioane de euro) din banii târgumureșenilor pentru a-l repara (desigur pe firmele pramatiilor din PDL Mureș, cum e obiceiul)!


Gandul.ro
Membrii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au decis creşterea amenzilor pentru discriminarea unei persoane fizice şi a unui grup. Astfel, cine discriminează o persoană riscă o amendă între 1.000 şi 30.000 de lei, iar cine jigneşte un grup riscă între 2.000 şi 100.000 de lei amendă.
Dacă angajatorul te hărţuieşte sau te obligă să faci altceva decât prevede fişa postului, este pasibil de o amendă de mii de lei. În plus, dacă îi spui cuiva „ţigan” în loc de „rom” sau îl jigneşti verbal, rişti să plăteşti mii de lei.

În plus, conform noilor prevederi ale CNCD, nimeni nu are voie să refuze să te transporte cu taxiul sau să îţi interzică să te urci în alte mijloace de transport din motive rasiale, sexuale sau legate de un anumit handicap. Aceeaşi lege se aplică şi în cazul cinematografelor, a teatrelor, a magazinelor şi restaurantelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.