duminică, 16 iunie 2013

Inventatorii învățământului pentru proști, doar cu diplomă de bac, de la Babeș-Bolyai, vor studenți buni (sic!) și examen de admitere!



Inventatorii învățământului pentru proști, doar cu diplomă de bac, de la Babeș-Bolyai, vor studenți buni (sic!) și examen de admitere!
Vă mai aduceți aminte eminența cenușie a învățământului românesc, fost rector de Babeș-Bolyai? Pe numele lui …Marga? Acum vreun an individul se lăuda în Adevărul că a fost cel care a avizat intrarea în facultate fără examene de admitere, pe dosar. Desigur, omul nu era atât de mândru că universitățile de stat au copiat nemernicia, i-au făcut concurență și au transformat învățământul de calitate în afacere de familie și învățământ de calitate. Astfel s-a ajuns ca la Târgu-Mureș, de pildă, să se dea examen de admitere doar la UMF și la UAT, iar la Petru Maior să se intre cu bacul prostovanilor. Și dacă mai menționăm că UMF, fosta instituție de învățământ superior de calitate, a ajuns cu peste 50 la sută locuri cu taxă, ca rectorii să umfle peste 200.000 de lei la rubrica venit anual încasat, aveți imaginea gunoiului născut de clujeni. Învățământ cu rectori care se cred Dumnezei, cu familionul instalat la butoane, cu sute de mii de locuri pentru proștii care nu sunt în stare să susțină un examen de admitere pe care, culmea, l-au dat exact pungașii care  militează pentru admiterea proștilor cu dosar. Pentru a nu face discriminare, trebuie să o menționă și pe Andronescul în rândul rectorilor cu interese și cu ministeriate. Ființa asta a propus nu mai puțin de intrarea în facultate fără bacalaureat luat! Mare e grădina lui Dumnezeu și mulți proști votează, în general, românul, mai ales cel citit, dacă de la pleavă nu poți să ai pretenții.


www.adevarul.ro

Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, academicianul Ioan Aurel Pop, a anunţat miercuri, după vizita nemţilor de la Siemens, că din toamnă va fi reintrodus examenul de admitere la toate facultăţile. Acesta va consta fie într-un eseu, fie într-un test grilă, fiecare facultate va hotărî cum îşi va organiza admiterea. Olimpicii naţionali şi internaţionali nu vor da examen.

Rectorul UBB a afirmat că universitatea îşi impune propria grilă pentru  a avea cei mai buni studenţi. „De aceea ne-am gândit să nu revenim la formele vechi, ci la anumite forme de testare a cunoştinţelor studenţilor: grilă clasic sau un eseu ori o altă formă de verificare a cunoştinţelor elevilor în aşa fel încât noi să ştim ce cunoştinţe au studenţii. Şi, pentru că suntem după o întrerupere de circa 12-13 ani, am decis, în anul universitar 2013-2014, să lăsăm facultăţile să decidă modalitatea de admitere“, a declarat rectorul UBB. Notele obţinute la Bacalaureat nu vor conta la admiterea la UBB, în schimb vor conta premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi la alte concursuri care arată pregătirea şi competenţele elevilor. Acesta consideră că examenul de admitere nu ar fi trebuit scos întrucât arată care este nivelul cunoştinţelor elevilor şi constituie un indicator şi pentru profesori.„Cred că vom avea un aflux la fel de mare de studenţi ca şi anul trecut, chiar mai mare intoducând aceste forme de testare care arată şi marca universităţii. Nu se intră într-o universitate de prestigiu doar printr-o simplă înscriere sau prin luarea în calcul a mediei de Bacalaureat“, adaugă rectorul.

Facultăţile de matematică, fizică, chimie au acceptat cu mai mult entuziasm faţă de cele din domeniul ştiinţelor umane.
- See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/la-ubb-nu-vor-conta-notele-de-la-bac.html#sthash.nTI7ZN1z.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.