luni, 10 iunie 2013

O glumă proastă învățământul în România, dar imoralii de sindicaliști îl acuză de imoralitate doar pe Băsescu!



O glumă proastă învățământul în România, dar imoralii de sindicaliști îl acuză de imoralitate doar pe Băsescu!
Aflăm că FSLI, Federația Sindicatelor libere din învățământ, s-a trezit vorbind, susținând că doar Băsescu e autorul imoralității din învățământul românesc. Dacă nu s-ar fi născut ieri, sindicaliștii ăștia ar fi putut înțelege că imoralitatea învățământului românesc a început în 1990 și că Băsescu e doar unul dintre cei care au contribuit, împreună cu sutele de mii de cadre didactice, de miniștri tembeli, de bandiți incapabili și găinari din partide.
Dar să trecem în revistă  imoralitățile pe care nu le văd proștii din FSLI:
1.    Politizarea școlilor. Începută în 1990. Au contribuit la ea FSN, PSD, PNL, UDMR, PDL, PNȚCD. Vina e colectivă și sindicaliștii nu au ieșit niciodată în stradă ca să condamne politizarea școlilor.
2.    Scoaterea examenelor de admitere în facultate. Primul vinovat e Marga, șmecherul care a  vrut dosar la Cluj-Napoca, după care alți proști au pus botul. Învățământul de calitate a devenit astfel de cantitate și nici un profesor nu a ieșit să protesteze.
3.    Scoaterea examenelor de treaptă, care îi obligau pe elevi să mai învețe ceva.
4.    Introducerea la examenul de bacalaureat a sportului ca dobitocii să mai aibă o șansă dacă nu le place cartea.
5.    Universitățile  mamut, de genul Spiru Haret, cu zero pregătire și cu bani luați fraierilor.
6.    Transformarea universităților de stat în feude de familie la Târgu-Mureș sau aiurea și obținerea unor venituri mai mari ca venitul anual încasat de ministrul educației de tot felul de pungași de rectori de la stat, îndeosebi din provincie.
7.    Afacerile de reparații la școli, cu pusul termopanelor pe firmă de rahat de partid. La Târgu-Mureș, afacerea dedicată a șmecherașilor din PDL pe Poruțiu și firmele înființate de ăsta.
8.    Discriminarea pozitivă a copiilor cadrelor didactice, care nu plătesc taxa de înscriere pe care o plătește orice prost.
9.    Plimbarea cu elevi la primărie, pentru pupat dosul primarului, pe motiv de… colind. La Târgu-Mureș peste 2000 de elevi duși în astfel de mod într-o singură lună de decembrie. Motiv ca pungașul de partid să ofere pachețele de cadouri de la o distribuitoare dedicată sau de la magazinul FCM, cazul dedicat al pungașilor de la Târgu-Mureș, găinari care se cred în orașul Stalin și în comunism, luând de la popor și dând la…popor, prin firma dedicată.
10.Tichete mită pentru profesori. La Târgu-Mureș, două serii de tichete date ca mită electorală derbedeilor de cadre didactice care nu au pic de jenă în a lua banii nemunciți. Ultima serie, în campania pentru Băsescu și bandiții lui Dorin Florea au dedicat afacerea pe Real, de 100.000 de euro, ca să beneficieze și ăia din mita electorală. Nu a ieșit un profesor în stradă ca să condamne mita electorală din banii publici, în campania gunoiului PDL Mureș.
11.Afacerile pungașilor de partid cu transportul elevilor. De la Siletina, la Târgu-Mureș, motiv de decontare a sute de mii de euro din banii publici. Nici pe vremea comuniștilor nu se plimbau copii gratis, dar porcii din PDL Mureș aveau interese la firma cu care Maior a intrat în primărie, care trebuia ajutată.
12.Afacerile pungașilor PDL pe Studcard. Nu am auzit ca profii să iasă în stradă pentru că exista un vehicul electoral, Studcard, pentru 4 orașe, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Arad și Oradea, în campania electorală a derbedeilor portocalii. Desigur, decontări de sute de mii de euro din banii prostimii care nici nu știe câți studenți există în orașe.
13. Afacerea consultații. Desigur, banii se iau fără chitanțe și reprezintă o sursă de venit ilicită.
14. Păstrarea mediei de la bacalaureat la admiterea în facultate. Cu media de la o instituție de învățământ se merge la altă instituție de învățământ pentru că elevul e prea prost ca să învețe ceva.
15.Încasarea taxei de înscriere, de 100-150 de lei la facultate. Din moment ce nu se mai organizează concurs banii sunt nemunciți. Sau va spune cineva că trecerea numelui pe un tabel merită cei 150 de lei?!
16.Folosirea elevilor la acțiunile de partid și cu inși din partid. Doar la Târgu-Mureș am avut un Someșan, PSD-ist și șef de inspectorat școlar, care a fost dojenit pe motiv de favorizarea nevestei și de lipsa elevilor la spectacolul lui Păunescu. La următorul spectacol al bardului elevii școlilor târgumureșene aveau pancarte pe care scria Școala 1, 2… pentru ca maestrul să fie mulțumit. Tot la afacere care nu poate fi imputată lui Băsescu, festivalul copiilor de la Daneș, cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș susținând o acțiune a unui cabinet parlamentar PNL!
17. Scoaterea notelor și înlocuirea cu calificative, pentru ca elevii să nu fie stresați de notele…comuniste. În fapt, prostia cruntă a justificat astfel de măsură.
18. Scoaterea sistemului cu trimestre și înlocuirea cu semestre. Elevii învață  mai puțin, nu se mai chinuie să obțină mediile, fiind mai ușor să treci două semestre decât 3 trimestre. Desigur, profesorii nu au ieșit în stradă, convenindu-le sistemul care nu îi pune să socotească prea mult.
Și motivele pot continua! În concluzie, nu doar Băsescu e vinovat, ci toți fraierii care au condus ministere, au funcții politice, fură pe școli, asistă la furtul și politizarea școlilor, adică toți derbedeii care au fost la putere în ultimii 23 de ani!
19.Redenumirea ministerului. În prezent, al …educației. Bandiții de partid recunosc astfel că nu se mai face învățământ în România!
20. Slaba pregătire a profilor, care pică pe capete sau sunt prinși cu copiatul la examenele profesionale.



Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îi transmite preşedintelui Traian Băsescu că este "autorul moral al imoralităţii din învăţământul românesc", după promulgarea unor legi şi reducerea cu 48 la sută a veniturilor angajaţilor din educaţie.

Într-o scrisoare adresată şefului statului şi dată publicităţii, FSLI îi aminteşte preşedintelui că, în urmă cu doi ani, a promulgat o lege, asumată de guvernul de atunci, "care nu a reuşit decât să aducă o nebuloasă în educaţia din România".

"Vă reamintim că aţi promulgat şi o lege a salarizării (Legea nr. 221) în anul 2009, votată în unanimitate de Parlament şi care nu este aplicată nici astăzi, deşi toate instanţele judecătoreşti ne-au dat câştig de cauză. Şi ce ne doare cel mai mult, aţi redus cu 48 la sută veniturile celor din educaţie, venituri care nici acum nu au fost reîntregite", se arată în scrisoare.

Reprezentanţii FSLI mai arată că, fără o legislaţie corespunzătoare şi cu un învăţământ subfinanţat, nu va fi atinsă niciodată performanţa pe care ei şi-o doresc, nefiind posibilă stimularea celor mai buni absolvenţi către meseria de dascăl.

"Cu siguranţă, însă politicienii, din lipsă de preocupări intelectuale valoroase, vor continua să facă fel de fel de declaraţii jignitoare la adresa educaţiei, uitând însă că «peştele de la cap se strică»", se spune în încheiere.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri, la întâlnirea cu susţinătorii săi de pe Facebook, că sistemul de educaţie românesc este ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, iar majoritatea dascălilor sunt foarte slab pregătiţi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/fsli-atac-la-basescu-sunteti-autorul-moral-al-imoralitatii-din-invatamantul-romanesc_1200384.html#ixzz2VkPgczLa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.