vineri, 21 iunie 2013

Cultur-iști de Târgu-Mureș. Capitală a derbedeilor care sug prin grija bandiților de partidCultur-iști de Târgu-Mureș. Capitală a derbedeilor care sug prin grija bandiților de partid
Unii chiar cred că Târgu-Mureș poate fi capitală culturală europeană. Se pare că asta crede acum, propagandistic, primarul Dorin Florea, după ce individul era dat în ziare că sprijină Țara secuilor! Insul a vrut să îi ia pe secui de proști, pentru a pune mâna el pe capitală regională, iar când nu i-a ieșit a clamat că vrea capitală culturală la …Târgu-Mureș. Fostul târg, actual oraș, are, însă, prea multe derapaje în domeniul instituție de cultură și interese din partea  porcilor PDL Mureș, ca să ajungă capitală europeană.
1.     Afacerea Teatrul Național! Vă mai aduceți aminte cum își pasau Teatrul Național primăria, ministerul culturii și Consiliul județean Mureș? Nu îl vroia nici dracul! Motiv și de greva foamei din partea unor actori!
2.     Afacerea cinematografe. Instituțiile adevărate de cultură au fost sabotate de derbedeii din PDL Mureș. La primărie, ratații și copii de suflet și afaceri ai lui Florea clamau că nu merge nimeni la film. Desigur, leprele aduse cu rude cu tot în primărie nu știau că Arta se afla pe locul 3 în clasamentele RADEF ale cinematografelor cu un singur ecran. Până la urmă leprele din  PDL Mureș au pus mâna pe singurul cinematograf funcțional, Arta, pe care l-au făcut al… primăriei, motiv pentru a cheltui 500.000 de euro pentru recompartimentare și dotări!
Despre celelalte cinematografe porcii cu cultura nu au suflat un cuvânt și absurdul a fost că în spațiul în care era Cinema Tineretului nu putea să se desfășoare activitate de cinema, dar putea trăi, fără probleme, o… florărie! Practic, o doamnă care lucra și la cinematograf a rămas în clădire la celălalt loc de muncă, ca șefă la florărie.
3.     Afacerea nevasta lui Borșan la fosta Casă de cultură a științei și tehnicii Mihai Eminescu
Pentru că bandiții PDL Mureș trebuiau să îl recompenseze pe Borșan i-au dat Direcția de Sport pe mână. Pentru că și nevastă-sa trebuia mulțumită, pentru că, probabil, chiria porcului PDL Mureș cu dedicație pe Borșan și discoteca sa nu o satisfăcea, porcii PDL Mureș au pus-o pe nevasta de PDL-ist ca șefă la fosta Casă de cultură a științei și tehnicii Mihai Eminescu.
4.     Afacerea cu acceptul lui Băciuț, desființarea Casei de cultură! Insul pus de pesediști a rămas în funcție la Direcția de culte, cultură după ce a dat acordul pentru desființarea casei de cultură și înființarea unui… serviciu al altui serviciu al primăriei, ca porcii din PDL Mureș să aibă hotel, loc de mâncat și expozițional. Fără jenă, pentru trepădușii lui Florea și gunoaiele lor!
5.     Afacerea cetățeni de onoare prin interesele porcilor PDL Mureș. Desigur, cu circul de rigoare poeții, oameni de cultură prin definiție, au devenit onorabili și șantajabili de pramatiile care le dau premii politice.
6.     Afacerea abonați la evenimente culturale. Mihoc, ca pedelist, este invitat la diverse evenimente cu tentă cultural-patriotică, cum face un alt abonat, Istrate, al găinarilor dim PDL Mureș și al televiziunii de partid cu societate pe Cătană care joacă rol de intermediar între porcul de la primărie și presa bovină și șantajabilă. Tot de la TV-ul lui Cătană, cultură înseamnă invitarea diverselor trupe maghiare la Zilele târgumureșene. Abonament,  pentru unii, decontarea banilor publici pe firme de intermediere.
Chiar credeți că Târgu-Mureș poate fi capitală culturală europeană cu asemenea borfași din PDL și cu asemenea interese ale jegurilor care sug ce pot politic pe motiv de cultură?

 Procesul verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local municipal din 26 februarie 2009 dovedeşte că toţi cei 22 de consilieri au votat proiectul de hotărâre „privind unele măsuri în reorganizarea serviciilor publice şi aparatului de specialitate al primarului”. Conform hotărârii, Casa se…desfiinţează ! Art. 1 precizează clarSe reorganizează Casa de cultură a ştiinţei şi tehnicii „Mihai Eminescu”, instituţie publică cu personalitate juridică, (imobilul cu dotările aferente din Târgu-Mureş, str. Nicolae Grigorescu , nr.19), în sensul desfiinţării acesteia, iar activitatea sa se reorganizează  şi va funcţiona ca Serviciu de activităţi culturale, de prestări servicii hoteliere, alimentaţie publică şi alte activităţi în cadrul Serviciului public de utilităţi municipale, cu respectarea legislaţiei în vigoare, aplicabilă. Personalului existent la instituţia care se desfiinţează prin reorganizare i se aplică prevederile art. 2 şi 3 din prezenta hotărâre, considerându-se transferat şi salarizat potrivit reglementărilor specifice unităţilor bugetare, în structura SPUM.   Art. 3. În termen de 60 de zile de la adoptarea prezentei hotărâri se vor actualiza regulamentele de organizare şi funcţionare ale structurilor afectate de modificări şi se vor elabora, conform reglementărilor în vigoare, criteriile pentru echivalarea, respectiv disponibilizarea personalului, precum şi documentaţiile aferente externalizării (prin concesionare, închiriere, etc) unor activităţi din cadrul serviciilor publice (cimitire, vespasiane, pază, etc.). În cadrul termenului de mai sus, se va întocmi un plan de afaceri pentru punerea în aplicare a art. 1. Art. 4. Cu executarea prezentei hotărâri se încredinţează primarul municipiului Târgu-Mureş, prin aparatul de specialitate al primarului şi şefii serviciilor publice în cauză”.    Hotărârea are la bază   avizul favorabil nr. 72/I/19.02 2009, emis de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Mureş, în conformitate cu art. 17, alin. (1), pct. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 9/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, adică o instituţie condusă chiar de unul dintre semnatarii apelului pentru… salvare !

Citeste mai mult: intelectualii au salvat si… nu au salvat Casa tineretului

Peti vs. Florea, adică Târgu-Mureș vs. Ținutul secuiesc! Maghiarul sprijină Târgu-Mureș, pedelistul sprijină Ținutul secuiesc!Peti vs. Florea, adică Târgu-Mureș vs. Ținutul secuiesc! Maghiarul sprijină Târgu-Mureș, pedelistul sprijină Ținutul secuiesc!
Un ins votat etnic, cu mișculațiile de rigoare: primar român/primar român ca unica opțiune a românilor îndoctrinați, sprijinitorul orașului atacat de vandalii inventați de bețivanii din PDL și de sereiștii ratați, pe autocolante care put a magazin FCM și a bani publici, ar trebui să se ferească, dracului, de mizeriile etnice. Florea  ia, însă amendă de la CNCD, 4.000 de lei, pentru tâmpenii discriminatorii la adresa rromilor (nu atât de iubiți de acesta când nu votează pentru el și când Bența nu le construiește cu dedicație garsoniere, după campania păduchelui portocaliu) și sprijină… Ținutul secuiesc! Pesemne proștii care votează doar etnic, sereiștii care scriu cu pseudonime maghiare și foștii propagandiști PCR au făcut infarct când au citit știrea. Asta în timp ce un maghiar, ales astăzi viceprimar legal, susține Târgu-Mureș!
Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala
Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.
Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.
Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.
„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/
Consilierul local UDMR Peti Andras a iniţiat un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei „Târgu-Mureş Capitală Culturală Europeană” şi asocierea acesteia cu municipiul Sfântu Gheorghe pentru susţinerea candidaturii pentru titlul de Capitală culturală europeană.
http://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/inapoi/eveniment/articol/peti-andras-vrea-targu-mures-capitala-culturala-europeana.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu