vineri, 7 iunie 2013

În Italia insultele rasiste duc la închisoare, la Târgu-Mureș ratații din biroul de presă al primăriei pot face glumițe cu țigani și cuibul lor fără ca CNCD să se autosesizeze!



În Italia insultele rasiste duc la închisoare, la Târgu-Mureș ratații din biroul de presă al primăriei pot face glumițe cu țigani și cuibul lor  fără ca CNCD să se autosesizeze!

Şase suporteri ai echipei Pro Patria din Italia, care i-au adresat injurii rasiste fotbalistului ghanez Kevin-Prince Boateng în timpul amicalului cu AC Milan au fost condamnaţi la închisoare, pedepsele variind între 40 de zile şi două luni, anunţă Mediafax. Suporterii vor trebui să plătească cheltuieli de judecată şi încă 10.000 de euro către Lega Pro (liga a treia italiană) şi către oraşul Busto Arsizio, deoarece meciul amical Pro Patria - AC Milan a fost întrerupt după aceste incidente. Fotbalistul lui AC Milan, ghanezul Sulley Muntari, a primit o amendă de 500 de euro pentru că nu a depus mărturie în proces, deşi a fost citat de mai multe ori. Meciul amical dintre echipele Pro Patria şi AC Milan, din 3 ianuarie, a fost întrerupt în minutul 26, după ce jucătorii milanezi au părăsit terenul ca urmare a insultelor rasiste. Insultele i-au vizat pe jucătorii de culoare de la AC Milan aflaţi în teren, dar în mod special pe Kevin-Prince Boateng.
La Târgu-Mureș, unde atacurile discriminatorii la adresa rromilor se înmulțesc, vă aduceți aminte aberațiile lui Pașcan cu înmulțirea rromilor, amenda luată de Florea pe care îl mânca să facă aprecieri asupra rromilor și șatrelor, biroul de presă al primăriei se dovedește și el cum vor bandiții PDL, adică cu discriminarea. După cum se scuză fostul SRI-ist al lipitorilor de autocolante mincinoase și pe magazin FCM în campania porcului PDL Mureș, Bretfelean, ăia de acolo au comis-o cu atacul discriminatoriu și rasist la adresa rromilor, prezentați de prostovani ca fiind țiganii cu cuib stârpit de poliția locală! Desigur, proștii lui Florea au dat-o și în politică amintind că așa ceva nu se întâmpla dacă îi făceați cadou lui Florea ștrandul pentru care acela avea o afacere de 7 milioane de euro, din care 2,1 milioane de euro erau direct de la fraierii de târgumureșeni. Desigur, proștii lui Florea trebuiau să împace atacul rasist și discriminatoriu cu  politica borfașilor  PDL care au doar interesul de a munci pe banii publici. Vă dați sama ce Bența, Poruțiu, Borșan, Cătană se puteau înfrupta din 2,1 milioane de euro ai dumneavoastră?!
Desigur, CNCD, care se uită la derbedeii de pe stadioane, nu s-a autosesizat la cea mai stupidă glumă cu zburătoare pe care o știau proștii din primărie care se dau fiecare marele alb, iar primarul Florea s-a scuzat în scris susținând că …cuib e ceva bun, fiindcă e sinonim cu locuință, adăpost, sălaș! Suntem obișnuiți, însă, ca unii să se dea mai albi decât le permite ADN-ul și ca unii să facă afaceri cu rrromii în primărie sau cu locuințele pentru rromi pe tovarășul de afaceri Bența, ca să îi urască apoi pe rromii care nu sunt din gașca lor!


CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII Autoritate de stat autonomă 
Operator de date cu caracter personal nr. 11375   
Comunicat de presa  
Colegiul director al CNCD, intrunit in sedinta din data de 22.05.2013, a luat urmatoarele  decizii cu privire la unele petitii de interes public:    1. In dosarul numarul 27/2013, avand ca petent pe domnul L.T – la care s-a conexat ulterior autosesizarea Colegiului director nr. 3A/2013 si ca reclamat pe domnul Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mures, Colegiul director a constatat ca afirmatille domnului Florea ( „sa se faca o lista cu romanii corecti care lucreaza in Anglia”,”dar cand apare cate un gabor din acesta primitiv sau cate un descreirat care ii da in cap la o italianca, apare ca tot poporul roman e violator, e tigan, e cersetor s.a.m.d”, „ce a ingrijorat foarte tare a fost modul primitiv in care s-au comportat anumiti cetateni ai nostri, majoritatea tigani, care s-au dus cu obiceiurile tiganesti de aici in alte prti. Si pe mine m-ar deranja sa-mi apara o satra in fata casei. Trebuie sa recunoastem acest lucru: trebuie sa-i disciplinam acasa prin politici clare”) la adresa persoanelor apartinand comunitatii rome incalca dreptul la demnitate a persoanelor apartinand acestei comunitati. Colegiul a constatat ca declaratiile mai sus mentionate constituie fapte de discriminare potrivit art.2, alin.1 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata si a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in valoare de 4000 lei.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.