marți, 16 iulie 2013

DNA acuză primarul Buzăului de găinării cu banii publici pe motiv de fotbal! Același DNA se face că plouă la Târgu-Mureș, cu instalații de nocturnă cadou familionului PDL și după o ședință de consiliu local în care porcii din PDL Mureș din primărie și consiliul local vroiau cadou 2,7 milioane de euro din banii publici pe abonații din PDL Mureș și pe foștii pușcăriași din camarilă! Verifici, DNA, dacă bandiții PDL Mureș nu au folosit banii publici pentru plata impozitelor datorate de FCM?!



DNA acuză primarul Buzăului de găinării cu banii publici pe motiv de fotbal! Același DNA se face că plouă la Târgu-Mureș, cu instalații de nocturnă cadou familionului PDL și după o ședință de consiliu local în care porcii din PDL Mureș din primărie și consiliul local vroiau cadou 2,7 milioane de euro din banii publici pe abonații din PDL Mureș și pe foștii pușcăriași din camarilă! Verifici, DNA,  dacă bandiții PDL Mureș nu au folosit banii publici pentru plata impozitelor datorate de FCM?!
Desigur, Buzău nu e Târgu-Mureș și argumentul să nu fure maghiarul, mai bine să fure porcul de român, nu e valabil la Buzău. Poate de asta DNA Mureș asistă cu seninătate la dedicațiile porcilor din PDL Mureș pe inșii din PDL Mureș și la cumpărarea de instalație de nocturnă de 200.000 de euro din banii proștilor de târgumureșeni pentru clubul familionului Maior. Ar fi prea mare deranjul și nici băieții din SRI Mureș nu s-ar bucura să își vadă idolul luat pe sus! DNA Mureș, măcar la lucrările făcute de trepădușii PDL Mureș la stadion să te simți sau e mafia prea mare?
P.S. DNA Mureș, un pont! Când bandiții de la FCM erau în rahat pentru că nu-și plătiseră obligațiile către stat, când clubul jegoșilor portocalii aveau instalația de nocturnă din bani publici (200.000 de euro de la porcii PDL Mureș și prin fraierii de români care ascultă de trepădușii ăștia), în anunțurile de vânzare ale Direcției de finanțe, minunea s-a produs în câteva zile și sumele au fost achitate. Ia verifică dacă borfașii lui Florea nu  au plătit din banii publici impozitele datorate de clubul familionului Maior!
COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată a inculpatului BOȘCODEALĂ CONSTANTIN OCTAVIAN, primar al municipiului Buzău, în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anilor 2002 – 2008, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian, în calitate de primar al municipiului Buzău, a acordat unor asociații sportive, persoane juridice non profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local și le-a asigurat folosința gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău. Beneficiarii finali ai acestor sume și al dreptului de a folosi complexul sportiv sunt societăți comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociațiile sportive.

Concret, în cursul anului 2008, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu pe care le avea în calitate de ordonator principal de credite, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a dispus, în mod nelegal, plata sumei de 1.633.496,32 lei către ASOCIAȚIA SPORTIVĂ FOTBAL CLUB GLORIA BUZĂU (denumită în continuare „Asociația sportivă”) cu titlu de finanțare nerambursabila – din care suma de 279.496,32 lei reprezintă plăți directe efectuate către REGIA AUTONOMĂ MUNICIPALĂ (R.A.M.) BUZĂU (unitate din subordinea Consiliului local Buzău, la care Asociația sportivă avea debite restante). De această sumă de bani a beneficiat, în mod indirect, S.C. Fotbal Club Gloria S.A. Buzău (agent economic privat la care primarul era acționar, în calitate de persoană fizică), firmă cu care Asociația sportivă avea încheiat un protocol conform căruia se obliga, contrar legii, să susțină activitatea sportivă a societății comerciale cu sumele primite de la bugetul local. De asemenea, S.C. Fotbal Club Gloria S.A. Buzău fusese obligată, prin hotărâre judecătorească, la plata debitelor restante către R.A.M. Buzău, în solidar cu Asociația sportivă (suma de 279.496,32 lei menționată mai sus).

În această modalitate, bugetul local al municipiului Buzău a fost prejudiciat cu suma de 1.633.496,32 lei.

De asemenea, la data de 19 mai 2006, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Buzău, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a acordat direct, în folosință gratuită, o parte a Complexului Sportiv Gloria, obiectiv aflat în proprietatea publică a municipiului Buzău, Asocierii în participațiune formate din Asociația Sportivă „Voința Buzău” și S.C. Monte Cris S.R.L. Buzău, bugetul local fiind prejudiciat cu suma de 2.675.555,22 lei, reprezentând veniturile nerealizate în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 octombrie 2009.
În plus, începând cu anul 2002, când Complexul Sportiv Gloria a intrat în proprietatea publică a municipiului Buzău, primarul Boșcodeală Constantin Octavian a asigurat nelegal folosința gratuită a stadionului de fotbal ASOCIAȚIEI SPORTIVE FOTBAL CLUB GLORIA BUZĂU și, prin intermediul acesteia, S.C. Fotbal Club Gloria S.A. În acest mod, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 587.942,55 lei, reprezentând veniturile nerealizate din exploatarea bunului.

Până la finalizarea cercetărilor, Consiliul Local al Municipiului Buzău nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului Boșcodeală Constantin Octavian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Brașov, instanță desemnată pentru judecarea cauzei, la cererea procurorilor, de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.