marți, 9 iulie 2013

Și la Timișoara s-au săturat unii de aruncat bani publici în fotbalul privat. La Târgu-Mureș e de așteptat ca joi derbedeii de români să miluiască familionul lui Maior cu 1,8 milioane de euro, după ce i-au cumpărat instalația de nocturnă de 200.000 de euro din banii fraierilor care îi votează sau nu



Și la Timișoara s-au săturat unii de aruncat bani publici în fotbalul privat. La Târgu-Mureș e de așteptat ca joi derbedeii de români să miluiască familionul lui Maior cu 1,8 milioane de euro, după ce i-au cumpărat instalația de nocturnă de 200.000 de euro din banii fraierilor care îi votează sau nu
Dojoblog are o abordare interesantă și salutară despre banul public aruncat în fotbalul privat. Pentru târgumureșeni: mergeți la ședința de consiliu local de joi, acolo unde pramatiile PDL Mureș din primărie vor să îi facă cadou familionului de pedelist, întreținutul Maior, 1,8 milioane de euro din banii voștri! Ca să se joace borfașii fotbal. Atenție, vorbim de o echipă care și-a tras loc în campania electorală a derbedeului portocaliu, de la primar PDL de Sânnicolau Mare, așa cum a  declarat Maior. Acesta a declarat că echipa e 50 la sută din bani publici, dar nimeni nu a văzut un leu de la familion Maior, căruia bandiții PDOL și prostovanii de români din consiliul local i-au cumpărat și instalație de nocturnă de 200.000 de euro din taxele și impozitele prostului de târgumureșean. Să mai adăugăm că bandiții ăstia au zis la Viorel Duru, șeful de la licențiere, că ei continuă activitatea de fotbal a lui As Sânnicolau Mare doar ca să nu stea 3 ani în divizia a doua, cum spune regulamentul în cazul borfașilor care își cumpără loc de divizie și că fostul pușcăriaș Țerbea s-a învârtit de dosar și de proces exact pentru mită în elicopter în favoarea echipei derbedeilor PDL Mureș, dar pe banii publici, plus că a fost interceptat dând raportul lui Clodu după ce fostul pușcăriaș a dezafiliat, Craiova pentru a pune mâna pe Subotici! Atenție, bandiții lui Florea nu au prezentat ce au făcut cu cele două milioane de euro din drepturi TV și cu cei 600.000 de euro din transferul unuia în Italia! Cine rupe capul caracatiței de partid jegos și românesc?! Același mecanism de dedicație a banilor, în general pe porcii PDL, în general, pentru că borfașii ăștia au plan de la pistoale Glock la publicitate pe analfabeții care merg cu presa la ..notar, pentru cartelul viermilor de români, Studcard și alte găinării de partid,  la Ploiești, Cluj-Napoca, dar nici Timișoara nu se simte mai bine!
Decât să dăm bani pe fotbal, nu mai bine punem de câte un festival?

Acum câteva zile s-a anunțat că Primăria Timișoara va băga din nou (prea mulți) bani în dosul unei echipe de fotbal ce nu s-a remarcat decât prin scandaluri. Culmea, în acest moment, nici măcar suporterii Poli nu prea mai sunt de partea echipei încropite pe „scheletul” uneia ce poartă numele localității celebre prin vin, nu prin fotbal. Dar deh, atât ex-primarul Ciuhandu, cât și primarul Robu, primar peste Palmișoara (după cum își bate joc de noi o țară întreagă), au considerat că nu mai avem absolut nicio problemă de rezolvat în oraș, deci hai să aruncăm milioane fără număr în fotbal. Că ne-au dat pe spate fotbaliștii noștri cu titluri peste titluri, deci e normal să-i susținem.

Ieri am fost din întâmplare prin Centru. Nu mi-am planificat să merg la Festivalul de Jazz, poate pentru că m-a deranjat modul în care acesta a fost planificat (ca un șut în ouă dat organizatorului Festivalului Gărâna, doar pentru că a îndrăznit să-i bată primarului puțin obrazul), exact la o săptămână înainte de data tradiționalului deja eveniment din Poiana Lupului. Deh, un primar echilibrat face din astea, că așa e în România. Un alt motiv (chiar mai aproape de adevăr) este că nu-s totalmente în apele mele, cu grețuri din astea matinale care, norocul naibii, la mine țin toată ziua.

Trecând peste problema cu data, am apreciat totuși faptul că se întâmplă chestii de acest gen în oraș, că tot ne dăm huța pe crenguță că suntem oraș cultural. Un festival de jazz, chiar dacă plătit cu vârf și îndesat din banii noștri (îți permiți să fii grandoman, când ai bugetul unui întreg oraș la dispoziție), m-a bucurat. Dacă tot m-am preumblat cu Mircea prin Unirii (am testat pizza de la Intermezzo – FOARTE BUNĂ), ne-am oprit și prin Centru, să auzim ceva din muzica de la festival.

Nu am prins decât probabil o oră de muzică, dar am avut senzația de eveniment BINE pus la punct, cu muzică serioasă, un eveniment pe care mă bucur că l-au organizat în oraș. Chiar Mircea (mai mult fan de rock decât de jazz), îmi spunea că suntem mai câștigați după un asemenea festival, decât dând milioane de euro unor semi-analfabeți care să alerge ca proștii după o minge în teren.

O idee foarte bună. Oare nu am fi mai câștigați dacă am lăsa echipa asta de fotbal să se descurce pe puterile ei (așa cum se descurcă destui sportivi timișoreni, campioni europeni și mondiali la diferite discipline, finanțați de amărâții lor de părinți) și ne-am ocupa de probleme mai serioase? Poate banii ăia ar mai astupa niște gropi prin oraș, că suntem de râsul curcilor, poate mai punem la punct niște planuri serioase de rezolvare a problemei câinilor fără stăpâni, poate mai scăpăm de cerșetorii care ne terorizează din nou prin intersecții … zic numai, că avem prea multe minusuri pentru nasul nostru ținut sus, că suntem oraș european, deși ducem mai repede spre oraș albanez sau marocan.

Chiar și dacă s-ar „arde” banii ăștia pe diverse festivaluri de acest gen, tot cred că stăm mai bine. Unul de rock, unul de jazz, chiar și de muzică populară (că nu poți să ai pretenția ca tot orașul să asculte muzici foarte serioase. Teatru, Operă etc. Hai că sigur găsim idei de evenimente din care să ieșim mai câștigați decât doar că am mai ars niște ani pe salarii uriașe date unor amețiți care nici poarta adversă nu o prea nimeresc decât rar. Cum ar fi să avem câteva festivaluri din astea serioase pe an? Sau alte evenimente culturale?

PS: dacă tot ne-am făcut încălzirea la Timișoara, săptămâna asta începe Festivalul de la Gărâna. Numa’ zic …http://dojoblog.ro/2013/07/08/decat-sa-dam-bani-pe-fotbal-nu-mai-bine-punem-de-cate-un-festival/



În conformitate cu Dispoziţia Primarului nr. 1.835 din data de 3 iulie 2013, se convoacă şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Tîrgu Mureş, care va avea loc joi, 11 iulie 2013, orele 14ºº, la sediul Municipiului Tîrgu Mureş din Piaţa Victoriei, nr. 3, sala 45, cu următoarea,

O R D I N E   D E   Z I :


22.Proiect de hotărâre privind aprobarea alocării de la bugetul local a sumei de 8.000.000 lei pentru sezonul competiţional 2013 – 2014, în vederea continuării asocierii dintre Municipiul Tîrgu Mureş şi Fotbal Club Municipal Tîrgu Mureş din Tîrgu Mureş.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.