joi, 11 iulie 2013

Respect, Ciotlăuș, pentru poziția privind sportul de partid întreținut de bandiții PDL Mureș!



Respect, Ciotlăuș, pentru poziția privind sportul de partid întreținut de bandiții PDL Mureș!
Cum presa târgumureșeană e controlată și șantajată de porcii de partid portocaliu, care aranjează afaceri și prin notari pentru a fi siguri că nu îndrăznește careva să meargă la licitație și să ia banii pe care îi iau intermediarii gunoaielor portocalii, rar apar știri și informații împotriva găinarilor din PDL Mureș. Una dintre acestea e și cea care urmează. Respect, viceprimar PNL, pentru că nu vrei afaceri pe sport de milioane de euro (atenție, porcii lui Florea au cerut 1,8 milioane de euro pentru clubul familionul Maior, fără rușine, ca și cum porcii PDL ar fi la putere!), după ce bandiții i-au cumpărat clubului familionului PDL instalație de nocturnă de 200.000 de euro (Curtea de conturi, vezi ce e dedicația aia pe filieră jegoasă de neam PDL Mureș)! Să vedem astăzi dacă românii din consiliul local sunt și ei oameni sau doar lichele care votează etnic, pe afacerile trepădușilor PDL, ca să nu fure cumva maghiarul banii pe care îi poate fura porcul de român.


http://www.tvmures.ro/stiri-locale/eveniment/detalii-eveniment/article/banii-pentru-sport-nasc-scandal.html
0 iulie 2013 11:06 Categoria: Eveniment, Politica/Administratie

Viceprimarul liberalul Ionela Ciotlăuş a criticat marţi intenţia autorităţii locale de a aloca 17 milioane de lei către cinci cluburi sportive private în condiţiile în care printr-un alt proiect, municipalitatea propune majorarea unor tarife de salubritate.

17 milioane de lei către cluburi sportive private. Aceasta este suma propusă de Executiv pentru a fi alocată către cluburile FC Municipal, BC Mureş, Cityus, CS Universitar şi BC Nova Vita.

 „Este inadmisibil să vii în faţa autorităţii şi să ceri o sumă în cuantum total, indiferent că este un milion sau este 8 milioane fără să justifici pentru ce ai nevoie de acea sumă. Există o lege a educaţiei fizice şi sportului care reglementează foarte clar condiţiile în care administraţia publică locală poate să finanţeze astfel de societăţi şi asociaţii sportive” , a precizat Ionela Ciotlăuş, viceprimar municipiul Tîrgu-Mureş.

Potrivit celor cinci proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute la şedinţa ordinară de joi, suma de 17 milioane de lei ar urma să fie împărţită astfel:

FC Municipal – 8 milioane de lei
BC Mureş – 4 milioane de lei
Cityus – 3 milioane de lei
CSU – 1,2 milioane de lei
BC Nova Vita – 1 milion de lei

Viceprimarul a acuzat că aceşti bani se alocă fără vreun plan de management sportiv. Mai mult, aceasta a criticat faptul că în timp ce Executivul propune alocarea a aproape 20 de milioane de lei către cluburile sportive private, în acelaşi timp acelaşi Executiv include pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de hotărâre privind majorarea tarifelor specifice de salubrizare. Spre exemplu, tariful pentru transportul deşeurilor stradale ar urma să crească de la 12 lei la 130 de lei. De asemenea, operatorul cere mai mulţi bani pentru transportul deşeurilor la trei depozite autorizate.


„Conform contractului de salubritate la nivelul municipiului, operatorul avea obligaţia de a realiza anumite investiţii pe raza municipiului Tîrgu-Mureş. Una din aceste investiţii este cea de amenajare a unui depozit provizoriu. Nu a realizat acea investiţie, iar acum vine şi pe seama târgumureşenilor vrea să rezolve situaţia”, susţine Ionela Ciotlăuş, viceprimar municipiul Tîrgu-Mureş.

Investiţia nerealizată este de peste 1 milion de euro, iar în trecut reprezentanţii primăriei motivaseră că aceasta nu a fost efectuată din cauza derulării proiectului european Sistem de management integrat al deşeurilor, gestionat de autoritatea judeţeană. De altfel, primarul Dorin Florea a susţinut marţi că viceprimarul nu ar avea nicio atribuţie.

„E un simplu consilier. În momentul în care o să aleagă ca domnul, am şi uitat cum îl cheamă, Jozsa, în momentul în care o să aleagă că funcţia executivă înseamnă să lucrezi pentru oraş, şi dacă ai convenit asupra unor proiecte să le aperi, să le susţii, să te duci să dialoghezi cu cetăţeanul, atunci… Nu pot să fii şi în Executiv şi în acelaşi timp să loveşti, să dai în cap la executiv ”, a declarat Dorin Florea, primar Tg. Mureş.

Proiectele de hotărâre vor intra în dezbaterea Consiliului Local joi, când începând cu ora 14.00 va avea loc şedinţa ordinară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.