miercuri, 10 iulie 2013

Găinarii lui Florea trimit hârtii împotriva lui Ciotlăuș și bandiții îl bagă pe Maior la atribuții pe care nu le are?! Dați în vileag găinarii ăștia și mafia PDL Mureș! Sesizați organele de control și ANI, să aflăm ce au de spus de borfașii care cred că orașul trebuie condus de o mână de semi-analfabeți și de gășcari trimiși în față!



Găinarii lui Florea trimit hârtii împotriva lui Ciotlăuș și bandiții îl bagă pe Maior la atribuții pe care nu le are?! Dați în vileag găinarii ăștia și mafia PDL Mureș! Sesizați organele de control și ANI, să aflăm ce au de spus de borfașii care cred că orașul trebuie condus de o mână de semi-analfabeți și de gășcari trimiși în față!
Ca unul care am făcut sesizări la DNA pentru folosirea în campania electorală a banditului portocaliu a funcționarilor publici, a autocolantelor din bani publici, a minciunii sfruntate cu sereiști obosiți care știu ce vorbesc, cum spunea o pramatie de partid, ca unul care am trimis la CNCD dovezi cu discriminarea făcută de  gunoaie din primăria Târgu-Mureș și la presa centrală alte dovezi ale hoțiilor porcilor PDL Mureș, sunt siderat să aflu că bandiții din primărie care îl flutură pe Maior la chestii la care acesta nu are pic de idee, pregătire și experiență au trecut, de la șantaje de presă și amenințări cu moartea la adresa ziariștilor, la atacuri pe hârtie. Bandiții ăștia trebuie imediat raportați la organele de cercetare și control, iar angajații primăriei trebuie să  se folosească de legea care îi apără, cea a avertizorului public! Dacă porcii de partid fac omerta în primărie și conduc prin teroare trebuie demascați. Ce spuneți, români? Dar voi, angajați maghiari care nu aveți obligații față de hoții români și nici  convingeri etnice barbare?! Mai acceptați mojiciile, hoțiile și folosirea instituției drept reclamă electorală pentru tot felul de necalificați?! PNL Mureș, ia votează-i porcului mâine afacerile cu sportul pedelist, drept mulțumire că îți sabotează al doilea viceprimar legal!

În Primăria Târgu-Mureş frica stinge lumina! Documente halucinante!
Administratie | Zi-de-Zi | Iulie 10, 2013 at 16:14 | Vizualizări :
357

În urmă cu câteva zile, am citit două documente emise de primarul muncipiului Târgu-Mureș al căror conținut este absolut halucinant. Primul document este o adresă care a fost transmisă unora dintre instituțiile publice târgumureșene, prin care edilul-șef al urbei informa conducerile respectivelor instituții că, citez, „Prin prezenta, vă aducem la cunoștiință că actele semnate în nume personal de doamna Ionela Ciotlăuș, referitoare la relația cu instituția pe care o conduceți, nu reprezintă punctul de vedere al Municipiului Târgu-Mureș.” În același document, Dorin Florea precizează: „Poziția oficială a Primăriei este reflectată în documentele administrative, purtând semnătura primarului sau, după caz, primarului și secretarului, precum și ștampila instituției, în condițiile legii.”

Nu trebuie să te dea fară inteligența din casă ca să realizezi ce înseamnă o asemenea adresă. Dorin Florea ne spune, cu alte cuvinte, că viceprimarul Târgu-Mureșului NU trebuie să existe, deoarece asta îl deranjează. De altminteri, semnatarul acestei adrese nici măcar nu menționează faptul că Ionela Ciotlăuș este viceprimar al municipiului. Mai mult, Dorin Florea nu uită să își încheie halucinanta adresă cu sintagma „în condițiile legii”!

Al doilea document este unul intern. Îl reproduc în întregime, pentru a nu fi acuzat că scot din context:

„Având în vedere că doamna viceprimar Ciotlăuș Ionela nu are atribuții privind sferele de competență ale compartimentelor funcționale ale Aparatului de specialitate al primarului și ale Serviciilor Publice din subordinea Consiliului Local al Municipiului Târgu-Mureș, vă rugăm să nu dați curs solicitărilor care vizează atribuțiile și competenețele dumneavoastră.”

„Totodată în situația în care atitudinea doamnei viceprimar excede limitelor bunului simț sau sunteți amenințați sub orice formă, vă rugăm să sesizați de îndată Direcția comunicare, proiecte cu finanțare internațională și resurse umane.”

„În cazul în care vi se solicită informații în scris, întrucât există obligația legală de a răspunde, veți întocmi răspunsuri concise cu caracter general încadrându-vă în termenul maxim prevăzut de lege.”

Documentul este adresat directorilor din aparatul de specialitate al Primarului, șefilor și directorilor serviciilor publice, precum și șefilor de servicii independente. Documentul nu are număr de înregistrare, este nedatat, are antetul oficial al Primăriei Târgu-Mureș și este semnat de primarul dr. Dorin Florea.

Cine impune legea tăcerii?

Nu vreau să fac o analiza detaliată a normelor morale și legale pe care edilul târgumureșean le încalcă semnând asemenea adrese. Este treaba organelor abilitate să facă acest lucru. Dar există o legislație care impune ca orice funcționar să se comporte într-un anume fel atunci când i se solicită informații cu caracter public, adică să răspundă la solicitări în mod transparent. Pentru primarul Târgu-Mureșului, NU există o asemenea legislație. Ionela Ciotlăuș e, până una alta, viceprimar desemnat în condițiile legii.

Este absolut aberant să impui, ca primar, funcționarilor Primăriei, să NU răspundă la solicitările, LEGITIME ȘI LEGALE, ale unui ales local, indiferent dacă e consilier local sau viceprimar.

Mă întreb uluit, pe ce moșie se crede Dorin Florea? Din câte știu, Târgu-Mureșul și, cu atât mai puțin, Primăria, nu este proprietatea unui individ, oricine ar fi el.

Din nou, nu trebuie să fi un priceput într-ale administrației ca să realizezi ce vrea primarul Târgu-Mureșului: vrea pur și simplu ca nici un funcțioar public și nici o instituție să NU lucreze cu viceprimarul Ionela Ciotlăuș.

NU SPUNEȚI NIMIC! – acesta e de fapt mesajul real al celor două documente. Dorin Florea nu vrea decât să impună legea tăcerii – omerta, cum o numesc mafioții sicilieni – tuturor instituțiilor și funcționarilor publici, pentru ca nu cumva viceprimarul să afle ce fac aceste instituții și acești funcționari păstoriți de omul care, de trei mandate, pozează în salvatorul providențial al Târgu-Mureșului.

Micul Zeus vrea tăcere

NU SPUNEȚI NIMIC! De fapt, primarul vrea ca el să fie unica voce care mai răsună în Târgu-Mureș. De 13 ani, el ne spune mereu același lucru: că toți sunt neputincioși, că toți vor răul orașului, că nu este lăsat să lucreze, că toți cei care îl critică sunt rău intenționați și că numai el este bun!

În 2000 a apărut în postura de salvator al orașului: a promis parcări supraetajate, a promis o urbanizare la standarde moderne, a promis… În 2004, ne-a convins că alții nu l-au lăsat să lucreze și a promis din nou marea cu sarea. În 2008, a făcut alianțe și a câștigat, agitând, subtil, spectrul naționalismului maghiar și pozând în marele candidat al românilor. În 2012, a mers pe aceeași rețetă care, simplist, sună precum celebrul dicton roman: divide et impera, divizează și stăpânește! Marile sale realizări sunt câteva parcuri, niște pavele de prost gust, câteva sensuri unice și niște străzi asfaltate la o calitate mai mult sau mai puțin îndoielnică. Știe cineva cât au costat, în realitate, toate astea? Mereu alții au fost de vină!

A avut nevoie de trei mandate ca să aducă bani europeni la Târgu Mureș. L-a avut pe Boc prim-ministru, amândoi fiind politicieni ai aceluiați partid: PD-L. Prin urmare nu mai poate spune că nu a fost la putere și nu a fost ajutat.

Și între timp, Târgu-Mureșul a devenit ultimul mare oraș din Ardeal, aflat în pragul blocajului, fără un plan coerent de dezvoltare, fără perspective, cu o criză a termiei halucinantă, cu oameni care se spală în lighean, cu probleme care-l vor transforma într-o urbe a disperării. La Târgu-Mureș, imobilele școlare sunt scoase la mezat, bursele elevilor sunt suspendate, iar banul public este risipit cu o incompetență uluitoare.

Ce apără primarul?

Problemele primăriei târgumureșene sunt atât de multe și de complexe, încât spațiul nu ne permite să le prezentăm în detaliu. Până acum, nimeni nu a discutat despre ele, deoarece nimeni nu a avut curajul să o facă în mod public. Când Ciotlăuș și-a permis să discute deschis de problema termiei sau de incompatibilitățile lui Maior, orașul a fost împânzit cu scrisori nesemnate sau cu semnături în fals care reprezentau atacuri la persoană, în cel mai pur stil securistic. Când Consiliul Local a adoptat denumirea de Bernady pentru Școala Gimnazială numărul 2, viceprimarul și consilierii care o susțin au fost acuzați că sunt antiromâni – în realitate, schimbarea denumirii unităţii şcolare în cauză a fost decisă prin Hotărârea Consiliului Local nr. 430/22.12.2011, hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi la îndemnul primarului şi viceprimarului Maior în mandatul trecut, or, conform legislaţiei în vigoare, o hotărâre de Consiliu Local nu poate contraveni altei hotărâri de Consiliu Local.

Cele două documente prezentate la început atestă însă un fapt infinit mai grav, anume că Micul Zeus se teme de propriul viceprimar. Numai un edil disperat poate semna asemenea aberații. Cineva care nu are nimic de ascuns, nu va accepta niciodată să semneze astfel de adrese, care oricum, ridică uriașe semne de întrebare referitoare la activitatea Primăriei și a celor care o conduc, la modul cum înțeleg acești oameni principiul fundamental al democrației, anume principiul transparenței.

Am convingerea că, dacă România ar fi o țară normală, cu o justiție funcțională și cu legi care să se aplice în spiritul și litera lor, asemenea aberații ar fi imposibile. Semnând cele două documente, dintre care unul este nedatat – altă dovadă a spaimei de care vorbeam! – șeful pedeliștilor mureșeni, primar al muncipiului Târgu-Mureș la al patrulea mandat, politician până în măduva oaselor, nu face decât să își dezvăluie spaimele și foarte probabil, frustrările unei cariere de edil eșuate de-a lungul a trei mandate ratate și unul început sub auspiciile fricii. Iar cei care plătesc sunt, ca de obicei, târgumureșenii!

Dorin AVRAM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.