duminică, 22 decembrie 2013

Cei din Radio România, mai proști decât prevede CCM unic pe ramură?

Cei din Radio România, mai proști decât prevede CCM unic pe ramură?




De la Mediasind aflăm că cei din Radio România sunt în halul în care au semnat contract sub norma legală, CCM unic pe ramură recunoscut și pe situl Ministerului Muncii! Poate fraierii vor merge în tribunal pentru a-și recupera banii furați. Am înțeles că la patroni sunt bandiți care te fură, tot felul de troglodiți cu Ștefan Gheorghiu sau nu, dar să te fure un angajat de la stat e dincolo de orice înțelegere!
P.S. Fapt verificat, nici cei din Radio Târgu-Mureș nu sunt plătiți legal! Când am fost invitat să vorbesc cu ei pentru un loc de muncă și când am aflat că mi se propunea 800 de lei impozabil, fără carte de muncă, cu o idioțenie de contract pe o  lună, am făcut tot posibilul ca să nu accept așa ceva fără să îi jignesc. Întrebând angajații cu carte de muncă și minimum 10 ani vechime dacă au cei 2100 de lei legali salariu, oamenii s-au mirat: cum atâția bani? Simplu, le-am răspuns: cei 750 de lei ori 2, studii superioare, plus vechimea de 10 la sută, minimum, plus 25 la sută spor de fidelitate, toate prevăzute în CCM unic pe ramură aplicabil la absolut toată presa românească. Banii se pot recupera pe 3 ani și la Târgu-Mureș au fost deja sentințe pe CCM unic pe ramură și pentru recuperarea banilor furați la Cuvântul liber (3 procese, pe Deac și Bota) și la Radio Son, trustul PDL (un proces, pe Giurgea). Atenție, CCM unic pe ramură e aplicabil cel puțin până la începutul lunii ianuarie 2014, așa că mergeți și judecați-vă pentru miile de euro furați în ultimii 3 ani de bandiții de patroni sau de loazele angajate la stat în funcții de conducere și dați  de pământ cu așa-zișii sindicaliști care nu vă apără drepturile!

Federaţia din Cultură şi Mass-Media FAIR - MediaSind cere Parlamentului să demită şi conducerea Radioului Public!
postat 11.12.2013, 01:09 de Office Mediasind   [ actualizat la 11.12.2013, 01:30 ]

Federaţia din Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind a luat act de  hotărârea Parlamentului României din data de 10 decembrie 2013 de a respinge Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune şi, în consecinţă, demiterea Preşedintelui-Director General şi al Consiliului de Administraţie.

În data de 30 noiembrie 2013, la Congresul de constituire a Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, delegaţii atrăgeau Parlamentului atenţia că nu salariaţii sunt de vină pentru managementul dezastruos din ultimii ani, soldat cu pierderea ilegală a peste 700 de locuri de muncă, ci conducătorii numiţi politic. (vezi aici rezoluţiile)

 Acum Parlamentul are datoria să pună capăt managementului defectuos şi abuzurilor din  Societatea Română de Radiodifuziune, având în vedere următoarele argumente:

1. După ce a păgubit cu aproximativ 25 %  drepturile salariale prin semnarea unui contract colectiv de muncă sub prevederile minimale din  Contractul Colectiv din Mass-Media, după ce a impus un Regulament care pune botniţă angajaţilor, încalcând libertatea de exprimare şi Legea avertizorului public, după ce l-a concediat ilegal pe liderul sindical, Adrian Moise, reprezentant al salariaţilor în CA, în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, după ce a recunoscut că a spart sediul Sindicatului Unit al Salariatilor Radio România şi a confiscat şapte saci cu documente şi bunuri ale organizaţiei (ştampile, sume de bani etc.) în absenţa unei hotărâri judecătoreşti, administraţia Miculescu a continuat  nestingherită seria ilegalităţilor, profitând de lipsa de reacţie a factorilor politici.

2. Din cauza acestor abuzuri, Organizaţia Internaţională a Muncii a solicitat explicaţii oficiale statului român prin Ministerul de Externe, iar  Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au cerut României, prin ambasadele din străinătate, să  pună capăt abuzurilor din Radioul Public. (vezi aici).

3. În acelaşi timp, peste 20 de organizaţii ale jurnaliştilor din ţară s-au solidarizat cu protestele FRJ MediaSind, cerând Parlamentului să demareze anchete oficiale împotriva şefului SRR, Ovidiu Miculescu.

4. Într-o acţiune de protest fără precedent, sute de  intelectuali de marcă au semnat o Petiţie împotriva politicii anticulturale promovate de administraţia Miculescu în Radioul Public. (vezi aici)

5.  Împotriva administraţiei Miculescu există mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu, tulburare de posesie, furt calificat şi ameninţări pentru  spargerea sediului SUS Romania, confiscarea documentelor şi a ştampilei organizaţiei sindicale, precum şi pentru alte fapte pedepsite de legea penală.

6. CNSAS a confirmat oficial că Ovidiu Miculescu a semnat în anul 1987 un Angajament cu fosta Securitate (Dosarul fond de reţea nr. R 94603) pentru  "apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participa la activităţi protocolare", ceea ce ridică multe semne de întrebare asupra moralităţii acestuia.

7. Şase membri în frunte cu preşedintele-director general ai Consiliului de Administraţie, precum şi cu unii membri ai Comitetului Director din SRR sunt suspectaţi şi anchetaţi pentru posibile fapte de corpupţie în urma sesizărilor depuse de organizaţia salariaţilor din SRR la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Agenţia Naţională de Integritate.(vezi aici)

Având în vedere aceste argumente, Biroul Executiv Permanent al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind solicită Parlamentului demiterea Preşedintelui-Director General şi a membrilor Consiliului de Administraţie prin  respingerea Raportului de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune.



Biroul Executiv Permanent FAIR- MediaSind                                                   Bucureşti, 11 decembrie 2013


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.