joi, 12 decembrie 2013

Amenda lor, paguba noastră. 50.000 de lei din banii publici pentru prostia cruntă a teveriștilor cu colindul anti-evreiesc. La Târgu-Mureș, aproximativ un milion de euro pierduți prin proces cu Moga. Tot din banii publici.Amenda lor, paguba noastră. 50.000 de lei din banii publici pentru prostia cruntă a teveriștilor cu colindul anti-evreiesc. La Târgu-Mureș, aproximativ un milion de euro pierduți prin proces cu Moga. Tot din banii publici.
TVR 3 a luat amendă și asta nu e un motiv de bucurie, întrucât banii pentru amendă vor veni tot din buzunarele proștilor de români. Tot fraierii care plătesc abonament și întrețin din banii dedicați toate familioanele rataților de la TVR vor plăti prostia unor indivizi de pe altă planetă. La o altă scară, ce se întâmplă la CNA e exact ce se întâmplă la tribunal, după câștigarea procesului de către Moga și Romservice-ul lui cu care a făcut lucrări la Week-endul târgumureșean. Doi primari - Florea și Fodor - au semnat ca oile, la fel un viceprimar luat în barcă tot de porcii lui Florea și alți 6 aerieni, iar Moga câștigă proces de aproximativ un milion de euro. Credeți că bandiții care se fac vinovați de neplata lucrărilor lui Moga vor plăti paguba? Tot prostovanii de români care votează etnic vor susține banii pierduți de bandiții PNȚCD/PDL/UDMR! Un milion  de euro cu care porcii din primărie și propagandiștii lui Florea care merg cu presa bovină la notar (apropo, căutați… notarul!), în ceva ce pute a cartelul leprelor de români, nu îl vor anunța ca pierdut! Într-un oraș în care dedici ca porcul 1,7 milioane de euro pe subordonatul de partid portocaliu credeți că românul târgumureșean e afectat că banditul de partid le-a mai făcut praf banii și în procesul cu Moga?!http://www.antena3.ro/economic/media/cna-tvr-3-amendat-cu-50-000-de-lei-pentru-colindul-antisemit-237677.html
Postul public de televiziune a fost sancţionat, joi, de CNA pentru colindul antisemit care a încălcat legislaţia audiovizualului. TVR 3 va trebui să plătească o amendă de 50.000 de lei în urma deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Colindul a fost cântat de Ansamblul "Dor transilvan" în cadrul unei emisiuni din 6 decembrie, de la postul public. Subiectul va fi dezbătut şi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminăriii care a putea dicta o nouă sancţiune împotriva TVR 3.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului", şi a articolului 47, alineatul 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizualului, potrivit căruia "Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe".

Grupul de colindători Ansamblul "Dor transilvan" a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul "jidov", în mesaje antisemite.

"A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum", potrivit unui fragment din colind, publicat de Revista 22.

Prezent, joi, în faţa membrilor CNA, Răzvan Bucuroiu, coordonator cu atribuţii de director al TVR 3, a declarat că îi pare foarte rău că o asemenea producţie a putut fi difuzată pe unul din canalele SRTv.

"Este un lucru pe care îl regretăm profund (...) TVR 3 a fost şi este un canal deschis minorităţilor", a spus Răzvan Bucuroiu. El a precizat că SRTv a reacţionat în acest caz, iar, începând de miercuri, de la ora 17.00, a fost difuzat la televiziunea publică un carton cu un text prin care TVR îşi cerea scuze pentru "acest incident singular", potrivit Mediafax.

"Este vorba doar despre un incident şi de nimic mai mult (...) Câtă vreme s-a întâmplat, este evident că n-am fost atenţi, dar nu a fost vorba despre intenţie ticăloasă", a mai spus Răzvan Bucuroiu.

Bucuroiu a mai spus că alegerea colindelor interpretate de Ansamblul "Dor transilvan" a aparţinut Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj, o instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi cu care SRTv a colaborat în mai multe rânduri până în prezent, fără să apară vreun fel de probleme.

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Comunităţii Evreieşti Cluj, Robert Schwartz, a solicitat TVR să ceară scuze publice evreilor din România pentru colindul antisemit difuzat într-o emisiune la TVR 3, spunând că aşteaptă ca Poliţia şi Parchetul să se autosesizeze.

La rândul său, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, spunea că a luat act "cu îngrijorare şi indignare" de emisiunea difuzată pe postul TVR3, la 6 decembrie, precizând că este inacceptabil ca antisemitismul să continue să se manifeste în secolul XXI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu