marți, 24 decembrie 2013

700 de reclamații pentru discriminare sexuală. Probabil vreo 10 pentru discriminarea etnică făcută de RCS-RDS



700 de reclamații pentru discriminare sexuală. Probabil vreo 10 pentru discriminarea etnică făcută de RCS-RDS
Românii sunt mereu surprinzători. Ei sunt în stare să iasă în stradă în Craiova, împotriva a nu știu ce minerit în localitate din Apuseni, dar nu împotriva bandiților din primăria lor, unii condamnați deja, ca orice javre de români care se respectă. La fel, unii fac pe nebunii cu exploatările Chevron, dar au înjurat zeci de ani poluarea Azomureș, nu au semnalat vreodată încălcările limitelor de poluare și nici nu au sesizat organele statului pentru modul în care s-a făcut privatizarea Azo și recompensarea lui Oprișcan, cel care a ajuns director general al combinatului pe care l-a vândut după mai multe etape cu treptele cunoscute: preț întreg, preț la vreo 70 la sută din valoarea reală și tot așa. Surprinde numărul mare de sesizări privind discriminarea sexuală la o emisiune de divertisment copie după emisiuni consacrate, dar, pariem, nu vor fi 10 sesizări la adresa discriminării etnice în ceea ce privește unele canale transmise de RCS-RDS în limba română!
P.S. Același lucru se poate spune despre absurdul de a se ieși în stradă  la Târgu-Mureș pentru Arafat (5000de inși), dar numai 3 târgumureșeni, cum am aflat de la poliție, au sesizat poliției că banditul PDL Mureș a folosit banii publici și funcționarii publici jegoși din poliția locală pupincuristă de hoț pedelist, în campania electorală a gunoiului, în celebrul atac imaginar al vandalilor inventați de expulzatul de la SRI Bretfelean, autor al poveștii recunoscut chiar de Florea: e ofițer SRI, știe ce vorbește! Cum ar veni, Arafat e bun public, dar dacă porcul PDL Mureș fură și minte cu sereiștii ratați și cu alți bandiți din primărie, aleși etnic și de familie cretină asta e în regulă, doar e oraș etnic în care banditul de român trebuie să fure liniștit pentru a recupera ce nu a furat până în 1918!


Având în vedere numărul foarte mare de reclamaţii primite la CNA (aproximativ 700) cu privire la ediţii ale emisiunii „X Factor”, difuzate de Antena 1, facem public răspunsul instituţiei, neavând capacitatea administrativă de a răspunde fiecărui petiţionar în parte.

Întruniţi în şedinţa publică din data de 10.12.2013, membrii Consiliului au analizat rapoartele de monitorizare privind mai multe ediţii ale emisiunii „X Factor”, inclusiv cea din data de 24.11.2013 (pentru care s-au primit numeroase reclamaţii) în care unul dintre juraţi, Cheloo a făcut afirmaţii jignitoare referitoare la orientarea sexuală a unuia dintre concurenţi.

Au fost vizionate secvenţe relevante din emisiuni şi a fost audiat punctul de vedere exprimat de reprezentantul radiodifuzorului, prezent la şedinţă.

La finalul discuţiilor, Consiliul a decis să sancţioneze postul Antena 1 cu amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a încălcat prevederile art. 40 alin. (3) şi 47 alin (2) din Codul audiovizualului („Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, respectiv „Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie”).

Cu deosebită consideraţie,

Laura GEORGESCU

Preşedinte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.