luni, 30 decembrie 2013

Șmecherii de la UMF Târgu-Mureș, obligați să plătească mii de euro statului pentru fiecare student străin. 1500 de euro de la șmecherii UMF pentru stat!


Șmecherii de la UMF Târgu-Mureș, obligați să plătească mii de euro statului pentru fiecare student străin. 1500 de euro de la șmecherii UMF pentru stat, pentru fiecare student străin!
În urmă cu vreo 4 ani, în mandatul lui Copotoiu, cel cu circ la ANI pentru cumul de funcții și pentru reparații la instituție chiar pe firma la care era acționar, gășcarii individului, a.k.a. Senatul UMF Târgu-Mureș , au săltat cu nesimțirea taxele. Cum rectorul umfla și două miliarde de lei de la locul de muncă, la rubrica venit anual încasat, iar orice prorector trece de un miliard, mai mult decât ministrul Educației, vă dați seama ce afacere aveau cu locurile cu taxă, care au trecut de 50 la sută din totalul locurilor!
 Concret, gășcarii au votat cu nesimțire și unanimitate creșterea taxelor, de la 4000 de lei la 8000 de lei pentru fraierii de români și creșterea de la 8500 de lei la 5000 de euro per an universitar la fraierii de străini. Prin șmecherie, fără să muncească în plus sau fără ca inflația să o impună, gășcarii de la stat au umflat dublul sau triplul banilor! Măgăria făcută a atras cumva atenția ministerului, care s-a trezit abia acum să taxeze oameni cu idei de îmbogățirea de la Târgu-Mureș cu 5 la sută din suma provenită de la studenții străini. Cum și acum fraierii plătesc 5000 de euro per an universitar, în 6 ani de medicină, la 30.000 de euro dați angajatului la stat cu afaceri la propria universitate, rector, director economic sau ce mai sunt gășcarii ăștia, 1500 de euro per fiecare student străin vor merge la stat. Să ghicim, gășcarii UMF Târgu-Mureș vor mări ca niște jigodii taxele pentru străini, pentru a acoperi pierderea?!
Ordonanta de Urgenta care modifica Legea Educatiei a fost publicata in Monitorul Oficial: Universitatile sunt obligate sa vireze Ministerului 5% din taxele incasate de la studentii straini
de Raluca Pantazi HotNews.ro
Luni, 30 Dec 2013 Actualitate | Esenţial
Universitatile de stat vor vira incepand de astazi catre Ministerul Educatiei 5% din incasarile in valuta provenite din taxele de la studentii si cursantii straini. Prevederea face parte din ordonanta de urgenta adoptata de Guvern pe 23 decembrie si publicata astazi, 30 decembrie, in Monitorul Oficial. O alta modificare la legea educatiei nationale introduce restrictii in ceea ce priveste reducerile de care beneficiaza studentii la transport: vor beneficia de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local in comun numai studentii in varsta de pana la 26 de ani, inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa. Ordonanta este cea care statueaza invatamantul obligatoriu de 11 ani, amanarea examenelor interdisciplinare la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat, precum si renuntarea la efectele clasificarii universitatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.