miercuri, 18 decembrie 2013

Morții sunt…pe Google!



Morții sunt…pe Google!
Morții sunt
În pământ
Vreau să spun
Un cuvânt
Dar nu pot
Decât să cânt
Morții sunt
În pământ
Cam așa scria în urmă cu vreo 25 de ani C.T. Popescu, pe vremea când publica în almanahul Anticipația, iar povestirea foarte haioasă se numea Bolovanul.
Astăzi, putem spune, parafrazând: morții sunt…pe Google. Gigantul a publicat topul căutărilor efectuate de utilizatorii din România și - poate că din fericire - topul nu are în vârf orice pițipoancă care își inventează accidente, abuzuri, scandaluri sau orice fotbalist pe măsura pițipoancei, ci oameni care au murit.
Topul e deschis de căutările pe Paul Walker, decedat în accident de mașină după ce ar fi încercat niște cascadorii inspirate probabil chiar din filmele sale.  Urmează Sergiu Nicolaescu, care a murit la o vârstă mult înaintată, apoi vine Ramona Fabian, interpretă mureșeană de muzică populară, moartă și ea în mașină, după care vine Mica de la Abracadabra, actriță care a murit după boală. Top 5 cuprinde nevasta lui Nicolăescu, personaj despre care s-a scris exclusiv prin prisma soțului mort și a scandalurilor de secol XIV cu arderea fără acordul bisericii. În top mai sunt și căutările după persoane vii: Cezar Ouatu, reprezentant Eurovision, celebru de asemenea pentru polemicile cu prestația live, Gigi Becali, aromânul condamnat în 3 dosare și pușcăriaș de drept, Roger Waters, suflet al formației Pink Floyd, care a concertat la București, Nicole Cherry, o fetiță care cântă, promovată din greu la radio și TV și topul se termină cu un alt mort, actrița Irina Petrescu.    



Trending peopleGoogle a anuntat traditionalul clasament Zeitgeist, intocmit pe baza miliardelor de cautari efectuate de utilizatorii din Romania, care indica tendintele si domeniile de interes.

    Paul Walker
    Sergiu Nicolaescu
    Ramona Fabian
    mica abracadabra
    Dana Nicolaescu
    Cezar Ouatu
    Gigi Becali
    Roger Waters
    Nicole Cherry
    Irina Petrescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.