vineri, 6 decembrie 2013

Amendă pentru discriminarea față de femei!



Amendă pentru discriminarea față de femei!
După ce a dat amendă pentru discriminarea candidaților la școala de poliție pe bază de înălțime, CNCD face un alt pas mare în direcția normalizării situației de la diverse firme, găsind discriminare după sex și concediere  a femeilor în baza unor valori subiective. De reținut pentru alți idioți care nu au habar de legi, de modul în care se face concedierea și care procedează invers, păstrează amante și alte neterminate, pe criteriul de sex. Pentru toți cei care mai găsesc asemenea situații, CNCD este instituția care poate reacționa prima, după care vă puteți adresa ITM și tribunalelor.



Hotnews zicere:
Compania OMV Petrom a fost amendata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 8.000 lei pentru discriminare. CNCD anunta printr-un comunicat de presa: "Concedierea cu preponderenta a femeilor de la o firma privata pe baza unei valori subiective reprezinta discriminare indirecta si incalca principiul egalitatii la locul de munca". Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca firma privata acuzata de discriminare si sanctionata este OMV Petrom.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis in sedinta de miercuri, 4 decembrie, urmatoarele:
"Concedierea cu preponderenta a femeilor de la o firma privata pe baza unei valori subiective reprezinta discriminare indirecta si incalca principiul egalitatii la locul de munca conform art. 2, alin. (3) si art. 6 lit. a) din O.G. 137/2000 modificata si republicata. Firma a fost amendata cu amenda contraventionala in valoare de 8000 lei. Vot: in unanimitate a celor prezenti".

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca firma privata amendata este OMV Petrom, care la finalul anului trecut a concediat in cadrul unui program de restructurare 11 persoane: 9 femei si 2 barbati. Potrivit surselor citate, concedierile s-au facut in urma unor evaluari realizate impreuna cu organizatia sindicala a salariatilor, fiind evaluate 36 de persoane, dintre care 18 femei si 18 barbati. Compania nu a facut dovada ca evaluarea angajatilor propusi pentru concediere a fost obiectiva, sustin sursele HotNews.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.