marți, 10 decembrie 2013

Pe Dorin Florea l-a mâncat din nou în fund de grija rromilor. Insul cu amendă de 4000 de lei de la CNCD și cu afaceri pentru locuințele rromilor, pentru care deconta pentru gășcarul Bența 120.000 de lei, pentru fiecare garsonieră!


Pe Dorin Florea l-a mâncat din nou în fund de grija rromilor. Insul cu amendă de 4000 de lei de la CNCD și cu afaceri pentru locuințele rromilor, pentru care deconta pentru gășcarul Bența 120.000 de lei, pentru fiecare garsonieră!
Pe Florea, eternul primar ales etnic de români și de rromi, pentru a nu veni maghiarii și să fure Târgu-Mureșul, îl mănâncă ciclic în dos ca să zică ceva de rromi. Cum tot ce spune se pretează la sesizări la CNCD pentru discriminare, cine sesizează de data aceasta instituție, mai ales că insul are deja amendă de 4000 de lei exact pentru discriminarea rromilor?!
Atenție, sesizarea la adresa lui Florea trebuie făcută de un rrom, astfel CNCD se spală pe mâini, considerând că un maghiar, un român sau un sas nu sunt în măsură să facă sesizări pentru prostiile unui bandit de partid! La o sesizare și un dosar făcut pentru atacurile etnice ale bandiților din primăria Târgu-Mureș și Poliția locală condusă de fostul sereist și securist Bretflelean, care a zburat din sistemul SRI de la Maramureș, cei de la CNCD mi-au răspuns cu seninătate că nu sunt rrom, deci nu sunt direct interesat în dosar și astfel  prostovanii rasiști ai lui Florea - care plângeau că țiganii cu… cuib ocupă Ștrandul 1 mai pentru care porcul din PDL Mureș vroia să cheltuiască7 milioane de euro, dintre care 2,1 milioane de euro direct din banii proștilor de târgumureșeni, pe firmele javrelor subordonate și pe alte lepădături de români din camarila abonată – au scăpat basma curată.

Dorin Florea a fost amendat cu 4.000 de lei, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o serie de declaraţii referitoare la românii de etnie romă din străinătate, printr-o decizie luată miercuri de consiliu.

Primarul din Târgu Mureş, amendat de CNCD după declaraţii discriminatorii la adresa romilor: “Şi pe mine m-ar deranja să-mi apară o şatră în faţa casei” .



CNCD a răspuns sesizării unui cetăţean, dar s-a şi autosesizat cu privire la declaraţiile primarului din Târgu Mureş, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Afirmaţiile edilului, analizate de membrii Colegiului director al CNCD în şedinţa de miercuri, au fost: “să se facă o listă cu românii corecţi care lucrează în Anglia”, “dar când apare câte un gabor din acesta primitiv sau câte un descreierat care îi dă în cap la o italiancă, apare că tot poporul român e violator, e ţigan, e cerşetor s.a.m.d”, “ce a îngrijorat foarte tare a fost modul primitiv în care s-au comportat anumiţi cetăţeni ai noştri, majoritatea ţigani, care s-au dus cu obiceiurile ţigăneşti de aici în alte părţi. Şi pe mine m-ar deranja să-mi apară o şatră în faţa casei. Trebuie să recunoaştem acest lucru: trebuie să-i disciplinăm acasă prin politici clare”.



CNCD a constatat că declaraţiile citate “încalcă dreptul la demnitate” a persoanelor aparţinând comunităţii rome şi l-a sancţionat pe Dorin Florea cu o amendă de 4.000 de lei, pentru încălcarea articolului 2, alineatul 1, şi a articolului 15 din Ordonanţa nr.137/ 2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.

Mediafax

TARGU MURES. Primarul Dorin Florea: "Romii, adevarata problema a Romaniei"

         
          Primarul Dorin Florea
         

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, afirma ca romii sunt "adevarata problema a Romaniei" si ca "nu intamplator" oficialii romani se duc "in izmene la Cameron" sau "in genunchi la Hollande", propunand ca Guvernul sa dea banii prioritar localitatilor care au solutii in gestionarea acestei probleme.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că el vrea să fie prezentată "adevărata problemă a României, gravă - şi anume modul în care ţara nu ştie să-şi gestioneze problema ţiganilor" şi că el a oferit soluţii Guvernului şi reia subiectul, întrucât, deşi presa le-a prezentat, poate nu a fost destul de "incisivă".

"Doresc să fie prezentată adevărata problemă a României, gravă - şi anume modul în care ţara nu ştie să-şi gestioneze problema ţiganilor. (...) Este o problemă pe care eu o consider problema majoră a României. Pentru că, nu întâmplător eşti cu capul gol şi te duci în izmene la Cameron sau te duci în genunchi la ăsta - şi în loc să-i vezi adevărata faţă a lui Hollande, tu te duci în genunchi. Nu-i normal, pentru că asta-ţi arată capacitatea unei ţări de a-şi rezolva problemele", a spus Florea.

Primarul a adăugat că el personal a constatat că dacă încearcă să integreze social romii adulţi doar în 10 la sută din cazuri reuşeşte, precizând că a făcut ateliere unde să lucreze, dar aceştia "au furat closetele". Pe de altă parte, a spus el dacă se ocupă de copiii romi "procentul este inversat".

"Cu aproape 80 la sută din copii - pot să fac ceva cu ei! Să-l învăţ, să ştie de ce se spală pe mânuţe, să ştie să-şi îmbrace hăinuţe curate. Îl duc cu Mercedes, măi fraţilor, Sprinter! Capitonat, făcut pentru Consiliu! În fiecare dimineaţă, trei drumuri fac cu copii din (zona - n.r.) Valea Rece - îi iau, îi duc, îi spăl, îi curăţ, mâncat frumos şi învăţat. Şi merg acasă şi le citesc cărticele la ţigani. «Ia mai citeşte, măi acolo, ia numără bănuţii!». Bine, la bani se mai pricep ţiganii, dar la citit nu prea se ştiu. Şi atunci îl roagă pe copil", a declarat Florea.

Acesta a adăugat că, plecând de la ideea că pe copilul rom "poţi să-l disciplinezi", primăria a elaborat un proiect în care a prevăzut variante de gestionare a problemei romilor, pe care l-a depus la ADR Centru, la Alba Iulia, dar, în ciuda punctajului foarte bun pe care l-a primit, nu au mai fost fonduri disponibile, aşa că a trebuit să rezolve problema singur.

"N-am văzut niciun leu! Aceste lucruri le-am făcut singur. Le-am scos caii din bloc, i-am băgat pe ei în bloc, aţi văzut, în Rovinari, Remetea - e stradă, merg în pantofi de lac până acasă. Bun. Canalizare, apă şi maşini de spălat, da? M-au criticat atunci că-s discreţionar, m-au atacat golanii. Golanii, ca şi cu câinii vagabonzi: tot ăia care luau banii ţiganilor, ăia m-au criticat", a arătat primarul. Mai multe pe Mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.