luni, 30 decembrie 2013

La Cluj-Napoca, frică de legea concurenței, la Târgu-Mureș cartel al leprelor cu firme de taxi, pe criteriul etnic

La Cluj-Napoca, frică de legea concurenței, la Târgu-Mureș cartel al leprelor cu firme de taxi, pe criteriul etnic
Desigur, doar la Târgu-Mureș era posibil ca un cetățean rrom cu firmă de taxi să nu intre în cartelul leprelor de români cu firme de taxi. Afacerea cartelul 1,5 lei a făcut destule valuri la Târgu-Mureș și insomnii domnului Zaharie Deleanu, de la Consiliul Concurenței, care se plângea presei: uite ce mi-ați făcut, mă întreabă de la București ce se întâmplă! Normal, cum e mafia românească la Târgu-Mureș, Pluto cu Venczi Janos a rămas singura firmă legală, celelalte vreo 7(Trans-Sil, Trans-aldea și alții de teapa respectivă) făcând cartel nerușinat și neamendat cu sancțiunea legală de 10 la sută din cifra de afaceri. Dar cum la Târgu-Mureș e greu să amendezi bandiții din PDL Mureș și alți găinari de români, fapta a rămas cu hoția nepedepsită. E interesant cum la Cluj-Napoca taximetriștilor le e frică de cartelul javrelor abonate la porcul din primărie!
P.S. Bandiții cu javrele în primărie care le livra licențele de taxi fără număr impuneau șoferilor câte 5 lei taxa lunară pentru ...protecția muncii. Desigur, o taxă ilegală, dar porcii ăștia au furat și banii respectivi, cu nesimțirea etnică necesară.
Citynews zicere:
http://mures.citynews.ro/eveniment/tariful-maximal-al-taximetristilor-din-cluj-fost-marit-din-ianuarie-pretul-pe-kilometru-s
Paul Solomon, preşedintele interimar al Sindicatului Napoca, cel care reprezintă toţi taximetriştii clujeni, a explicat pentru citynews.ro ce înseamnă această măsură.

"Preţul nu va creşte, cel puţin deocamdată, pentru că taximetria din Cluj este într-un cerc vicios. O firmă de taxi nu poate să crească preţul pentru că alta îşi va face reclamă că e cea mai ieftină. În acelaşi timp, cei de la Consiliul Concurenţei ne-au avertizat că nu putem să facem o înţelegere şi să creştem toţi preţul la acelaşi nivel, preţurile trebuie stabilite în funcţie de condiţii şi de alte detalii", a precizat Solomon.

"Există două firme care practică un tarif mai mare, de 1,99 lei/km pe timp de zi şi de 2,19 respectiv 2,99 lei/km pe timp de noapte. Cred că nici ei nu vor mări tarifele după această modificare. Problema pe care am expus-o şi în cadrul întâlnirii de la Primărie este faptul că toată lumea vrea să crească nivelul calităţii, dar preţul să rămână acelaşi. Nu e posibil! Avem pretenţii de Capitală Culturală Europeană, dar maşinile de taxi sunt cu rugină pentru că oamenii nu-şi mai permit să le întreţină. Atâta timp cât preţul stă pe loc, stă pe loc şi calitatea", a mai spus liderul sindical.

În prezent, tariful practicat de taximetrişti este de 1,79 lei/km, pe timp de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.