vineri, 17 mai 2013

Ziariști prea proști ca să facă diferența între un steag definit prin lege și un material în 3 culori!



Ziariști prea proști ca să facă diferența între un steag definit prin lege și un material în 3 culori!
După ce destui idioți au clamat că o piți  goală și înfășurată într-o zdreanță în 3 culori face o blasfemie pentru că este îmbrăcată în… steag național, nu a fost greu să găsim alți idioți din presă care susțin că o cârpă este drapel național fără să știe ce e ăla drapel național. Ei bine, pentru habarniști drapelul național al României este definit prin Legea 75, publicată în monitorul oficial din 26 august 1994, care spune clar: Drapelul României are formă dreptunghiulară. Lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale.
În cazul ….drapelului pomenit mai jos veți constata că drapelul nu există, el fiind doar o cârpă în 3 culori cu 500 metri lungime și 4 metri și jumătate. Existând un raport de vreo 133:1 nu se poate vorbi de drapel național al României, pentru că el e definit în lege cu lățimea 2/3 din lungime! Caz în care așa-zisul drapel făcut de fraieri trebuia să aibă, la 50 metri lungime lățimea de…33 de metri. Greu cu matematica și cu legile la marii…români!

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/asa-arata-cel-mai-mare-steag-din-romania-are-500-de-metri-si-s-a-muncit-la-el-timp-de-10-zile.html

Asa arata cel mai mare steag din Romania: are 500 de metri si s-a muncit la el timp de 10 zile
acum 5 luni 15 zile
steag romania lung Protv Ad

Rosu, galben si albastru sunt culorile care au invadat de 1 decembrie intreaga tara. In localitatea ilfoveana Dobroesti, pe strazi a fost intins un steag de o jumatate de kilometru lungime.
Ads by INTERNET PROTV

Drapelul Romaniei a fost la inaltime, si la propriu, dus de o echipa de militari alpinisti pe varful Parangul Mare.

Ziua nationala a fost marcata intr-un mod special in comuna ilfoveana Dobroesti. Soseaua principala a fost acoperita timp de o ora de steagul Romaniei.

Cel mai mare steag din Romania are 500 de metri lungime si 4 metri si jumatate latime. Pentru realizarea lui au muncit peste o suta de copii de scoala generala din localitate si 6 croitorese.

"S-a lucrat o saptamana la el si azi e ziua Romaniei si sa dam mana la mana. Stiu ce inseamna munca adevarata si trebuie sa dam dovada ca suntem romani" spunea un copil de 10 ani.

Cei care au muncit la realizarea drapelului sunt mandri de rezultat.

Si chiar daca anul acesta nu au intrat in cartea recordurilor, locuitorii din Dobroesti se gandesc serios ca la anul sa faca un steag si mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.