joi, 23 mai 2013

Dorin Florea și aiuriții din primărie și PDL iubesc și nu prea iubesc rromii



Dorin Florea și aiuriții din primărie și PDL iubesc și nu prea iubesc rromii
 Primarul Dorin Florea a primit sancțiune de la CNCD pentru afirmații discriminatorii. Afacere de doar 4.000 de lei (40 de milioane de lei vechi). Motiv să vă amintim și alte situații în care gășcarii din primărie și din/de pe lângă PDL iubesc și nu prea iubesc rromii.


1.      Țiganii răi. Își fac cuibul acolo unde șmecherașii PDL ai lui Florea vroiau să cheltuiască pentru reparații vreo două milioane de euro, desigur, pe firmele lor.
Poliția locală stârpește cuibul de țigani de la ștrandul 1 mai.
 După ce am făcut sesizare, CNCD mi-a trimis punctul de vedere a lui Bretfelean, care se scuza că de mizeria respectivă e vinovat Biroul de presă al primăriei, adică rudele de pedelist și niscaiva guriști în campania electorală a pedeliștilor, cu statut de funcționar public, desigur, dar care își permit pupături vesele de partid.
2.     Rromii buni.  La afacerea pregătită pe Bența: locuințe pentru rromi. De remarcat că javrele din primărie nu mai numesc aici locuințele în sens peiorativ, cum  și-au permis în cazul cuibului de țigani(oare de unde le-a venit ideea de…cuib, că sigur nu la legionari se gândeau). După ce i-a ieşit la Târgu-Mureş contractul cu locuinţele sociale, transformate apoi în „pentru tineri”, SC Contrascom Benţa SA câştigă şi în Valea Rece, tot cu locuinţe sociale. Denumirea contractului este: „Locuinţe sociale în Valea Rece, Târgu-Mureş, etapa a II-a”. Autoritatea contractantă este tot  Primăria Târgu-Mureş. Anunţul de atribuire numărul 82557/27.04.2010 stabileşte că pentru construirea a 4 clădiri de locuinţe sociale cu câte două tronsoane fiecare şi câte 6 apartamente/tronsoane (total 48 apartamente cu o cameră) P+E+M, cu instalaţii de apă-canal, electrice şi gaz aferente şi amenajări exterioare se va plăti  4.859.297 RON (49,5 miliarde de lei vechi). Criteriul de atribuire a fost, desigur, preţul cel mai mic, de la 5.700.000 lei, preţ anunţat ca fiind estimat. Contractul nu poate fi subcontractat şi conform siteului licitatiapublica.ro s-au primit 3 oferte.

3.      Țiganii răi.  În Valea rece
"Îi anunţ acum foarte clar: să-şi restrângă şatrele şi să se ducă cât văd cu ochii, pentru că groapa de gunoi se va închide, unii care s-au achiuat şi care nu sunt din Tîrgu-Mureş şi care trăiesc de pe groapa de gunoi să uite aceste lucruri. Toate ghenele de gunoi vor avea sistem antifurt, pentru că nu mai au ce să caute la umblat şi voi umbla după ei în tot oraşul, unde va fi unul cu căruţa la furat sau ceva voi pune poliţiştii să umble după ei, dacă asta au vrut asta vor avea...M-am zbătut pentru locuri de muncă pentru ei, m-am zbătut pentru a avea cât de cât un trai civilizat, le-am dus apă, le-am făcut spălătorie. Şi am pretenţia de la ţiganul ăla să meargă la ăla de lângă el şi să spună, nu mai arunca pentru că ne periclitezi nouă situaţia acceptată în Tîrgu-Mureş", a spus Florea.

Primarul s-a arătat supărat şi pe fundaţiile care se ocupă de problemele romilor. Acesta a acuzat unele ONG-uri că proiectele pe care le implementează nu revolvă problemele reale ale romilor.
4.     Rromii răi. Pentru că au mulți  copii, cum nu sunt în stare să facă nici măcar unul marii și albii români ținuți pe banii publici și cu afacerile cu găinarii de partid.
Prefectul judeţului Mures, Marius Paşcan, a avertizat că România are un spor natural negativ şi că în aceste condiţii în următorii 50 de ani vom fi dominaâi de etnia rroma. Ştiri pe aceeaşi temă Intervenţiile în forţă la manifestaţii şi discriminarea romilor, preze... Experţi: Mariajul timpuriu la romi încalcă drepturile copiilor Franţa: romii instalaţi pe malurile râului Var au fost evacuaţi, iar t... Publicitate Proiecte Cetelem www.cetelem.ro/ Proiectele primaverii sunt mai simple cu creditul 100% online de la Cetelem. Prefectul a făcut aceste declaraţii în cadrul ceremoniei de acordare a "Fibulei de la Suseni", distincţie care se acordă anual unor personaltăţi care au adus mândri oraşului. "Ţineţi cont că România are un spor demografic negativ, ţineţi cont că predicţiile legate de demografie demonstrează că, în următorii 50 de ani, şi românii, şi maghiarii vor ajunge minoritari pe aceste meleaguri, vom fi dominaţi de etnia rromă", a declarat Paşcan.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/targu-mures/prefectul-marius-pascan-teme-rromi-1_50aed3137c42d5a663a0fa50/index.html
5. Rromii buni. Care primesc cadouri de la comunitarii în seama cărora ratați din biroul de presă au pus atacul rasist cu poliția locală care stârpește cuibul de țigani, nesemnând articolul cu rasismul și schimbându-i numele după ce am trimis dovezile la CNCD și la Partida Romilor.
Cităm din tîrgumureșeanul.ro, organ de propagandă PDL de pe care copiază și porcii de subordonați ai lui Florea care fac siteul pe bani publici tîrgumureș.ro:
Chiar dacă luna cadourilor a trecut, municipalitatea tîrgumureșeană, prin efortul financiar al angajaților Direcției Poliției Locale Tîrgu-Mureș nu i-a uitat la început de an pe cei nevoiași. Astfel, pachete conținând alimente de bază și dulciuri pentru cei mici au fost livrate unor familii numeroase din cartierul Valea Rece. Gestul ne-a fost explicat de către directorul executiv al Poliției Locale, Valentin Bretfelean: "Chiar dacă sărbătorile s-au sfârșit, am mers pe principiul că semenii noștri nu au nevoie de ajutorul nostru doar de sărbători. În fiecare zi, pe măsura posibilităților trebuie să îi ajutăm pe cei din jur. Acțiunea aceasta e binevenită, mai ales că ne-am adresat familiilor numeroase cu zeci de copii. Țin să îi sprijinim, deoarece adulții din aceste familii nu comit infracțiuni și își sprijină copiii pentru a merge la școală. Merită o șansă și o mână întinsă." Potrivit aceleiași surse săptămâna viitoare familiile cu mulți copii vor primi din partea autorității locale și lemne de foc pentru a trece fără probleme de sezonul rece.
Deocamdată, atât.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.