miercuri, 22 mai 2013

CNCD îi trage o amendă de 4000 de lei lui Dorin Florea pentru afirmații rasiste! Măcar aici, dacă glumița găinarilor din biroul de presă, cu țiganii cu cuib stârpit de poliția locală, a scăpat fără amendă, pe motiv că avertizorul nu e rrom! Rasism marca Târgu-Mureș!

CNCD îi trage o amendă de 4000 de lei lui Dorin Florea pentru afirmații rasiste! Măcar aici, dacă glumița găinarilor din biroul de presă, cu țiganii cu cuib stârpit de poliția locală, a scăpat fără amendă, pe motiv că avertizorul nu e rrom! Rasism marca Târgu-Mureș!
Obsesiile cu țigani ale lui Florea sunt clasice. La ăsta totul se repetă când vorbește, totul e...țigănie, totul are referire la rromi. Omul nu e rasist, doamne ferește, dacă era rasist livra afacerea pentru Bența, garsoniere pentru rromi, de 120.000 de lei bucata, după campania lui electorală?! Și cum să fie rasist dacă are și în primărie afaceriști și externalizează servicii pe inși din etnia rromă, căutați afacerile gen secretariat telefonic pe... veronici?! Acum fără glumă, rromii sunt buni doar când votează pentru porcii din PDL Mureș, în rest sunt nașpa pentru ăștia.  Toată stima, CNCD, dacă nu ai rezolvat cazul cu țiganii cu cuib stârpit de poliția locală, pe motiv că nu sunt rrom ca să pot sesiza discriminarea rromilor, măcar te-ai mișcat pentru alții! Respect!

CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII Autoritate de stat autonomă 
Operator de date cu caracter personal nr. 11375   
Comunicat de presa  
Colegiul director al CNCD, intrunit in sedinta din data de 22.05.2013, a luat urmatoarele  decizii cu privire la unele petitii de interes public:    1. In dosarul numarul 27/2013, avand ca petent pe domnul L.T – la care s-a conexat ulterior autosesizarea Colegiului director nr. 3A/2013 si ca reclamat pe domnul Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mures, Colegiul director a constatat ca afirmatille domnului Florea ( „sa se faca o lista cu romanii corecti care lucreaza in Anglia”,”dar cand apare cate un gabor din acesta primitiv sau cate un descreirat care ii da in cap la o italianca, apare ca tot poporul roman e violator, e tigan, e cersetor s.a.m.d”, „ce a ingrijorat foarte tare a fost modul primitiv in care s-au comportat anumiti cetateni ai nostri, majoritatea tigani, care s-au dus cu obiceiurile tiganesti de aici in alte prti. Si pe mine m-ar deranja sa-mi apara o satra in fata casei. Trebuie sa recunoastem acest lucru: trebuie sa-i disciplinam acasa prin politici clare”) la adresa persoanelor apartinand comunitatii rome incalca dreptul la demnitate a persoanelor apartinand acestei comunitati. Colegiul a constatat ca declaratiile mai sus mentionate constituie fapte de discriminare potrivit art.2, alin.1 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata si a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in valoare de 4000 lei.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.