joi, 23 mai 2013

Gluma proastă: Târgu-Mureș capitală culturală 2021, cu primarul Florea care votează pentru Ținutul secuiesc! Acesta a fost ales etnic de români, în cel puțin două rânduri, dacă vă aduceți aminte circul cu primar unic român.Gluma proastă: Târgu-Mureș capitală culturală 2021, cu primarul Florea care votează pentru Ținutul secuiesc! Acesta a fost ales etnic de români, în cel puțin două rânduri, dacă vă aduceți aminte circul cu primar unic român.
În programul Zilelor târgumureșene am găsit următoarele:

Glocal IV şi V
Tîrgu Mureş oraş Digital , Capitală Culturală 2021    Centrul Cultural Mihai Eminescu       Astur Mureş
Universitatea Cultural-Ştiinţifică
Primăria Municipiului Tg. Mureş
Cum ar veni, unii discută despre posibilitatea ca Târgu-Mureș să devină capitală culturală (europeană?!). Cum se împacă asta cu susținerea lui Florea pentru Ținutul secuiesc ca și capitală europeană culturală? Bandiții ăștia de la PDL care mimează în alte situații românismul au idee de ce fac sau sunt doar inconștienți? Atenție, un maghiar, consilierul Peti vrea Târgu-Mureș capitală europeană și românul sau ce e Florea vrea capitală în așa-zisul Ținutul Secuiesc!  Ca să știți pe ce proști ați votat etnic.
Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala

Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.

Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.

Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.

„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Peti Andras vrea Târgu-Mureş Capitală culturală europeană
Ziarul de Mures

Consilierul local UDMR Peti Andras a iniţiat un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei „Târgu-Mureş Capitală Culturală Europeană” şi asocierea acesteia cu municipiul Sfântu Gheorghe pentru susţinerea candidaturii pentru titlul de Capitală culturală europeană.
http://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/inapoi/eveniment/articol/peti-andras-vrea-targu-mures-capitala-culturala-europeana.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu