duminică, 19 mai 2013

Eurovision cu scuzele inventate mereu de români



Eurovision cu scuzele inventate mereu de români
A mai fost o ediție de Eurovision și din nou comentarii peste comentarii. Nu lipsesc scuzele inventate de români, pentru că ei, desigur, sunt cei mai buni, doar Europa asta proastă nu ne recunoaște valoarea și votează de capul ei!
1.    Piesa și interpretarea nu au fost bune. Se demontează prin: nu ne-a obligat/cumpărat vreun fanariot ca să o alegem, a fost un vot al juriului românesc și un vot al SMS-iștilor din România. Că votul celor cu telefoane a fost mai important a dovedit-o alegerea piesei, care nu a fost opțiunea juriului local, care a văzut Electric Fence,  ca și anul trecut, cea mai bună piesă! Dar cum SMS-iștii sunt sensibili la imaginea României susținută de rromi sau măcar de interpreți de muzică cu elemente de folclor minoritar s-a votat cum s-a votat. Românul nu e rasist, doamne ferește, doar că e sensibil că ar putea fi reprezentat de minoritari alții decât, să zicem, Becali. Piesa lui Ouatu a fost compusă  și de un compozitor care a fost foarte bun când i-a făcut Luminței Anghel piesă de locul 3. Să îi dăm circumstanțe că a făcut treabă bună din nou. Piesa a trecut și de o preselecție, depășind vreo 7 țări, iar în finală s-a clasat pe locul 13, depășind încă 13. Per ansamblu, piesa asta a bătut vreo 20 de țări din cele vreo 33 din concurs, ceea ce nu e rău!
2.    Se votează regional. S-a văzut, dar nu e o scuză, cel puțin pentru danezi. Reprezentanta Danemarcei a adunat o medie de 8 puncte de la fiecare țară votantă! Chiar dacă au votat pentru ea 3-4 țări nordice, mai rămân vreo 35 de țări fără obligații! Ca dovadă că nu e înțelegere, noi nu am votat cu punctele mari pentru Danemarca! Să nu recunoaștem valoarea sau doar de-al dracului?!
3.    Nu votează mereu cei care au mai votat. Afirmație susținută, pentru că în semifinala de 17 țări Ouatu a fost pe locul 5, cu puncte de la Grecia, Islanda, Israel și Malta (câte 10 puncte). Câte s-a primit în finală? Grecia 10, Islanda 6, Israel 0, Malta 7.
4.    Moldovenii nu ne-au dat 12 puncte. Desigur, eram în același rahat cu 2 puncte în plus, dar nu mai contează, moldovenii trebuie arătați cu…deștul!
5.    Moldovenii au avut un show asemănător. Greșit, al lor a fost mai bun și faptul că femeia a purtat rochie care a semănat cu ceva purtat de Ouatu e absurd de reproșat. Ce chestie, femeia a purtat…rochie, poate vroiam să ne întrebe ceilalți dacă au și voie să îmbrace feminin o femeie!
6.    X ar fi fost mai bun. La români e clasică, îl alegi pe unul și apoi îți dai seama că nu e bun. Păi nu pățim la fel cu derbedeii pe care îi votăm ca primari, președinți, șefi de consilii județene?!
7.    Trebuia cântat în limba natală. Valabil până la un punct. Ungurii și moldovenii au cântat și s-au situat peste noi, la fel și italianul. În schimb, Franța a luat locul 22 cu piesă în franceză, Islanda locul 20, Grecia locul 17, Marea Britanie locul 25.
8.    Vreți ceva tragic? Poziționarea Marii Britanii! Cu recunoscuta Bonnie Taylor pe locul 25, care și spune că a dat tot pentru Eurovision. În schimb, Ouatu, condamnă… sistemul regional. De ce unul e mare interpret și unul  nu? Chiar și când e vorba de valori ne credem mai deștepți decât e cazul. Măcar nu am avut de data asta alte scuze: microfonul, atacul energetic ș.a.m.d.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.