miercuri, 29 mai 2013

2021, Târgu-Mureș capitală culturală europeană, după ce Florea a semnat pentru Ținutul secuilor ca și capitală! Când e treaz omul și când nu?



2021, Târgu-Mureș capitală culturală europeană, după ce Florea a semnat  pentru Ținutul secuilor ca și capitală! Când e treaz omul și când nu?
Obrăznicia celui care mimează interes românesc când e în alegeri înjură pe banii publici UDMR - căutați afacerea pliante în plicuri de campanie a banditului PDL Mureș -  e clasică deja. Individul are, însă, pretenții ca Țara secuilor să fie capitală și semnează pentru așa ceva! Apoi, pentru 2021, susține ca Târgu-Mureș să fie capitală culturală europeană, dar a semnat pentru Țara secuilor! Uite unde a dus votul imbecililor îndoctrinați de foștii comuniști, SRI și alții cărora le era frică să nu fugă maghiarul cu Ardealul și să nu poată fura hoții patentați de români! Doar votul jegos etnic al românului și în 2021, pentru loazele PDL-ului și hoții subordonați astăzi proștilor care nu vor oraș dezvoltat decât peste n ani?

Târgu Mureş susţine Ţinutul Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană
Postat la: 10:38 pm, 18 Aprilie 2013 de Monica Vrânceanu
capitala culturala

Reprezentanții mai multor municipii și orașe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat documentația legată de candidatura Ținutului Secuiesc pentru Capitala Culturală Europeană 2021. Printre semnatari se numără, alături de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, primarii din Târgu Mureș – Dorin Florea,  Miercurea Ciuc – Ráduly Robert, Odorheiu Secuiesc – Bunta Levente, Gheorgheni – Mezei János, Târgu Secuiesc – Bokor Tibor și Sovata – Péter Ferenc.

Documentația a fost semnată, de asemenea, de președinții Consiliilor Județene Covasna și Harghita, Tamás Sándor, respectiv Borboly Csaba.

Primarul Antal Árpád a declarat că semnarea documentației, intitulată sugestiv „Expunere de motive”, constituie un prim-pas spre concretizarea proiectului care va duce candidatura Ținutului Secuiesc în cursa finală pentru titulatura de Capitală Culturală a Europei. În context, Antal a ținut să salute decizia autorităților locale din Târgu Mureș de a se alătura în acest proiect, spunând că aceasta nu va aduce decât beneficii pentru târgmureșeni.

„Consider că vorbim despre o pagină nouă în colaborarea autorităților locale din Secuime, fiind un pas important spre ceea ce ne dorim cu toții: punți între comunitățile de aici – cea maghiară, românească, romă. E o oportunitate de a pune noi baze în relațiile interetnice din Ținutul Secuiesc, după ce sute de ani oamenii de aici au apărat granițele Europei de Est. În cadrul acestui proiect vom pune accent atât pe tradițiile culturale, așa cum este normal, cât și pe rolul pe care Ținutul Secuiesc îl are în Europa acestui secol”, a declarat Antal Árpád. http://stiri.covasnamedia.ro/2013/04/18/targu-mures-sustine-tinutul-secuiesc-pentru-capitala-culturala-europeana/

Peti Andras vrea Târgu-Mureş Capitală culturală europeană
Ziarul de Mures

Consilierul local UDMR Peti Andras a iniţiat un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Asociaţiei „Târgu-Mureş Capitală Culturală Europeană” şi asocierea acesteia cu municipiul Sfântu Gheorghe pentru susţinerea candidaturii pentru titlul de Capitală culturală europeană.
http://www.ziaruldemures.ro/pagini/detalii-stire/inapoi/eveniment/articol/peti-andras-vrea-targu-mures-capitala-culturala-europeana.html


P.S. Citiți și http://www.napocanews.ro/2013/03/primarul-din-targu-mures-promotor-al-propagandei-iredentiste-maghiare-dorin-florea-tinutul-secuiesc-poate-deveni-intre-altele-o-zona-turistica-de-prima-talie-internationala.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.