miercuri, 29 mai 2013

Pedeliștii fraieri de la primăriile din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș plătesc pentru discriminarea rromilor



Pedeliștii fraieri de la primăriile din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș plătesc pentru discriminarea rromilor
CNCD dixit:
Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut hotararea CNCD in cazul Pata Rat
adaugat la 29.05.2013
categoria Comunicate de presa
Astazi, 29 mai 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin pronuntarea Deciziei Civile nr. 5443/28.05.2013, a respins recursul declarat de Municipiul Cluj-Napoca impotriva Sentintei Civile nr. 145/27.02.2012 a Curtii de Apel Cluj, dand astfel castig de cauza Consiliului in procesul de contestare a Hotararii C.N.C.D. nr. 441/15.11.2011.
Prin Hotararea mentionata, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca fapta constand in „evacuarea comunitatii de romi, dar si conditiile relocarii in apropierea gropii de gunoi si a statiei de deseuri chimice ale orasului Cluj-Napoca”, intruneste elementele constitutive ale discriminarii, potrivit art. 2 alin. (1), coroborat cu art. 10 lit. (h), art. 13 alin. (1) si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata.
De asemenea, ca urmare a constatarii contraventiei, Consiliul a dispus sanctionarea primarului municipiului Cluj-Napoca cu amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei, respectiv 6000 lei si cu avertisment contraventional.

Desigur, cum e vorba de Cluj-Napoca, locul de unde pedeliștii iau lecții de afaceri pe banii publici, dar și de discriminare, nu putem să nu vorbim de învățăcel.  Amendă de 4000 de lei pentru Dorin Florea, pe care îl mănâncă din când în când să vorbească, peiorativ,  de rromi.  Individul care aruncă cu banii publici pe Bența, pe motiv de locuințe pentru rromi, care are biroul de presă cu  prostănacii cu atacuri la adresa rromilor (țigani cu cuib stârpit de poliția locală, cum a recunoscut Bretfelean de la SRI, cel trimis să lipească cu oamenii lui autocolante în campania derbedeului PDL și pe bani publici) și care externalizează servicii pe absolvente rrome de Petru Maior, ca să vedeți că uneori chiar îi plac rromii/țiganii!

CNCD dixit:
Comunicat de presa  
Colegiul director al CNCD, intrunit in sedinta din data de 22.05.2013, a luat urmatoarele  decizii cu privire la unele petitii de interes public:    1. In dosarul numarul 27/2013, avand ca petent pe domnul L.T – la care s-a conexat ulterior autosesizarea Colegiului director nr. 3A/2013 si ca reclamat pe domnul Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mures, Colegiul director a constatat ca afirmatille domnului Florea ( „sa se faca o lista cu romanii corecti care lucreaza in Anglia”,”dar cand apare cate un gabor din acesta primitiv sau cate un descreirat care ii da in cap la o italianca, apare ca tot poporul roman e violator, e tigan, e cersetor s.a.m.d”, „ce a ingrijorat foarte tare a fost modul primitiv in care s-au comportat anumiti cetateni ai nostri, majoritatea tigani, care s-au dus cu obiceiurile tiganesti de aici in alte prti. Si pe mine m-ar deranja sa-mi apara o satra in fata casei. Trebuie sa recunoastem acest lucru: trebuie sa-i disciplinam acasa prin politici clare”) la adresa persoanelor apartinand comunitatii rome incalca dreptul la demnitate a persoanelor apartinand acestei comunitati. Colegiul a constatat ca declaratiile mai sus mentionate constituie fapte de discriminare potrivit art.2, alin.1 si art. 15 din O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata si a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in valoare de 4000 lei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.