joi, 30 mai 2013

Rectorul actual al UMF se plânge de clasificarea instituției, dar nu a suflat un cuvânt despre transformarea instituției în fabrică de bani, peste noapte, pe vremea lui Copotoiu!



Rectorul actual al UMF se plânge de clasificarea instituției, dar nu a suflat un cuvânt despre transformarea instituției în fabrică de bani, peste noapte, pe vremea lui Copotoiu!
Vă mai amintiți de UMF Târgu-Mureș, pe vremuri mare instituție care scotea doctori de calitate? Ei bine, astăzi mai bine nu discutăm  despre cine și cum începe și termină și mai ales pe ce bani.
La UMF Târgu-Mureș s-a desfășurat o goană după bani publici și din buzunarele amatorilor de studenție și nici un profesor nu  a avut obraz fin atunci când s-a votat banditește dublarea prețului unui an universitar pentru studenții români și triplarea prețului unui an pentru studenți străini. În goana după bani, rectorul de atunci, marele român Copotoiu, a scos peste noapte, de la 4500 lei anului universitar,  8000 de lei, iar pentru fraierii de străini, de la 8500 de lei, a scos 5000 de euro, adică aproape de 3 ori suma! Ce actualizare cu inflația, miliardarii de la stat aveau nevoie de fraieri care să plătească salariile. Probabil singura mișcare, de harakiri,  care a condus după ani la clasificarea UMF în categoria B! Restul sunt povești! Voi ați ales drumul îmbuibării, nu vă plângeți de politică!
P.S. Să căutăm ceva interese și ale profilor de la UMF în afacerea porcilor de la PDL Mureș, cu mega-computerul? Pentru că profi de la Petru Maior și Dimitrie Cantemir sunt deja cu interese în afacerea visată de porcii PDL Mureș. Să căutăm niște derbedei de la UMF care au chef să se joace politic cu banii publici sau/și banii europeni? Să căutăm cine primește miliarde de lei vechi ca bugetar la UMF? Tot politic sunt și banii ăia?!

Citynews dixit:
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost inclusă în categoria B din cauza jocurilor politice, a declarat astăzi, rectorul UMF Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, în cadrul dezbaterii "Târgu Mureş, Oraş Medical".
Azamfirei a precizat că aceasta nu este clasificarea corespunzătoare a universităţii.

UMF Târgu Mureş nu este în cădere liberă aşa cum vor unii să transmită o asemenea idee. Universitatea se dezvoltă, are proiecte extrem de importante (...) UMF a trecut printr-o evaluare europeană în primăvară în care a ieşit foarte bine, UMF e în categoria B din cauza unor jocuri politice la vremea respectivă şi nu este aceasta clasificarea adevărată. Şi cred că în acest moment, dacă lăsăm deoparte componenta politică şi încercăm să nu achiesăm la personajele care vor să atragă UMF într-un joc care dă interesant, la presă, la opinia publică, dacă la acest joc nu achiesăm, atunci avem şansa să facem lucrurile bine", a declarat rectorul UMF Târgu Mureş.

La dezbaterea organizată de Primăria Târgu Mureş au participat reprezentanţi ai sectorului medical public şi privat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.