marți, 21 mai 2013

I feel good! Adică mă lipsesc de Becali!



I feel good! Adică mă lipsesc de Becali!
I feel good Na, na, na, na, na, na , na! Un amic era ieri la telefon în extaz, fredonând celebra piesă cântată de James Brown. Vezi că l-au băgat în pușcărie! Pe cine, mă, pe Becali? Da, mă!Bravo! Și iar îi dă înainte cu I feel good! Mărturisesc că nu mi-a venit să cred și am butonat rapid la TV. Da, l-au prins, în sfârșit! Na, na, na, na, na, na și din partea mea!
Haideți să nu fim farisei, pușcărie garantată pentru Becali așteptam cu toții de ani întregi. Până și suporteri ai Stelei îi doreau patronului Stelei să intre în pușcărie. Cel mai mare câștig este, însă, pentru societate. Vă lipsește, femeilor, unul care face atacuri discriminatorii la adresa voastră? Vă lipsește, minorități sexuale, unul care declară că nu aduce nu știu ce jucător la Steaua pentru că a auzit el că e homo? Vă lipsește, români, unul care se pretinde a fi român, deși e minoritar, ca și alții din fotbal, care vorbește în numele poporului… meu, a țării… mele (vedeți cum accentua individul, de parcă România era stâna lui taică-su!), vă lipsește, maghiari, unul care vă atacă și care declară ritos: cât timp voi fi la Steaua în Țara Românească nu va câștiga un ungur campionatul ? Vă lipsește, sportivi, unul care fuge cu valiza cu mită după jucătorii Gloriei Bistrița sau U.Cluj? Vă lipsește, sportivi, unul care calcă legile fair-playului declarând că să bage rezerve ca nu cumva Steaua să câștige cu Viitorul? Vă lipsește hăhăiala odioasă de la TV, declarațiile de șmecher (ăla nu poartă pantofi de 5000 de euro), vă lipsește, politicieni, intrarea individului în partide după interes, ba ca ales PRM sau PNL sau pe unde a mai prostit proștii acesta? Vă lipsesc, amatori de sport, aberațiile cu jucători căutați de unii afară, dar care nu se transferă niciodată pentru că transferul e doar în capul unora și declarațiile sunt făcute doar pentru a fi băgat în seamă? Vă lipsește, politicieni, menționarea țării cu parlamentar cu atacuri rasiste, homofobe, misoginiste? Vă lipsește, preoți, insul în fața căruia făceați mătănii pentru a pune mâna pe ceva donații? Vă lipsește, copii, un ins care nu poate fi un model pentru voi? Probabil că unora le lipsește cu adevărat Becali și probabil sunt destui în presă care au trăit de pe urma individului, fie din publicitate, fie din ratingul asigurat de individ. Poate ăstora să le lipsească și poate că pe ei îi vom vedea la vorbitor, aducându-i lui Becali un cozonac sau un Pro Sport. Să nu uităm, Becali e o creație a presei și presa a mai creat inși de care nu mai știm să ne ascundem, gen Mitică, clanul Becali, Borcea, Copos, Stoica și alții de același nivel, cu abonament în mass-media și cu scandal care asigură vinderea ziarului sau a minutului de publicitate.
P.S. Vă lipsesc cei din lotul geambașilor de fotbaliști? Suntem siguri că nu, excepție făcând doar presarii care mâncau ceva  de pe urma lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.