duminică, 19 mai 2013

Ultima noapte de dragoste, prima zi de… pușcărie?!



Ultima noapte de dragoste, prima zi de… pușcărie?!
De sentința care va fi dată greilor fotbalului românesc, acuzați că au prejudiciat statul  milioane de euro, dar și cluburile, ne mai despart ore, mai puțin de o zi. Se poate, deci, spune că pentru inșii cunoscuți aceasta ultimă noapte ar putea fi ultima noapte de dragoste, după care urmează prima zi de… pușcărie. Desigur, asta e speranța noastră, ca inșii de care ne-am săturat să fie fluturați ca niște onorabili cu mâini murdare să fie vinovați și să putrezească pentru ceea ce au făcut, în pușcărie, dar justiția nu e după instinct și după cum avem noi chef.
 Justiția ar trebui să fie o doamnă respectabilă, care cântărește totul cu atenție, indiferent că ești tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, majoritar român sau minoritar. Că nu se întâmplă asta mereu, că unii sunt scăpați din lanțurile năvodului e și vina noastră primordială, pentru  că am acceptat să se ajungă târziu la judecată și nu luăm măsuri din vreme contra corupțiilor, contra hoților, lăsându-i să se extindă, să capete putere, să se asocieze mafiot, să-s basma curată își ascundă urmele, să amenințe martorii. Este, desigur, o generalizare pentru cazurile unei societăți, nu o individualizare în cazul geambașilor de fotbaliști. Știind fenomenul, știind hoții, lăsându-i să-și facă de cap să nu ne mirăm că după ani de procese unii nu mai pot fi condamnați pentru că mafia e prea mare și interesele economice, politice sau de bandă prea mari. Încă o dată, e o generalizare pentru toți hoții, escrocii, șantajiștii și doar justiția decide dacă în cazul geambașilor de fotbaliști a fost vorba de așa ceva. Și dacă justiția îi va scoate nevinovați pe cei care se învârt în fotbal și noi suntem de vină pentru că le-am permis să se ridice din condiția lor umilă, de traficanți de valută, de blugi, de ciobani, de inși cu maximum 12 clase și i-am lăsat lângă noi, crezându-i oameni curați și demni de atenția noastră.
P.S. Becali respiră destul de ușurat procese cu răpirea și sechestarea hoților, cu banii mită pentru jucătorii pe bani publici ai U.Cluj, cu terenurile armatei, iar pe Țerbea l-au scos nepătat în dosarul mită în elicopter pentru meciurile echipei prietenarului PDL, Maior. De Dragomir și Sandu nu auzim să se apropie de poarta pușcăriei nici după episodul dezafilierea Craiovei. Totuși, justiția și-a făcut treaba, dar în cazul lui Țerbea și a lui Dragomir, înainte de 1990! Inșii au putut face atunci pușcărie și să aibă condamnări, acum nu se mai poate?! Se cheamă vaccin pușcăria sau ce? Și cu referire la formidabilul film a lui Spike Lee, ce ar putea să facă în ultimele ore de libertate unul ca Becali sau unul ca Stoica?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.