miercuri, 8 ianuarie 2014

Lutier de miliarde, ilegal pentru 6000 de euro fără jenă. Prostimea a votat, justiția vrea pedeapsă pentru pesedistul mureșean Gliga

Lutier de miliarde, ilegal pentru 6000 de euro fără jenă. Prostimea a votat, justiția vrea pedeapsă pentru pesedistul mureșean Gliga

Un afacerist trântit în parlament de votul a vreo 5000 de mureșeni se dovedește  un șmecher care și-a angajat nevasta ilegal. Dacă ar fi fost vreun amărât am mai fi înțeles, dar aici e vorba de un ins care se dă mare afacerist, lutier de renume. Pentru 6000 de euro ăsta și-a dat cinstea, felicitări celor care l-au votat! Poate urmează un alt uselist la cercetări, Akos Mora, penelistul  organizator de festivaluri cu instituții publice pe afiș, gen Festivalul hameiului sau al copiilor.


Deputatul PSD Vasile Gliga, trimis in judecata pentru conflict de interese
de V.M.     HotNews.ro



Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost trimis in judecata miercuri de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, Vasile Ghiorghe Gliga, in calitate de deputat, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca prin care sotia sa a fost angajata, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011, in cadrul biroului sau parlamentar, fiind remunerata din bugetul Camerei Deputatilor.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ancheta in acest caz a fost declansata in urma unei sesizari trimise la Parchetul General de catre Agentia Nationala de Integritate in noiembrie 2011.

ANI arata atunci ca Vasile Ghiorghe Gliga si-a angajat sotia, Elena Gliga, in perioada 5 ianuarie 2009 - 28 martie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 28 Mures. Inspectorii de integritate au calculat ca beneficiul patrimonial obtinut de sotia deputatului PSD a fost de 27.095 lei (6.451 euro).

Conform prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003, "prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative", iar potrivit dispozitiilor art. 253 din Codul Penal, conflictul de interese consta in indeplinirea, in exercitiul atributiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.