joi, 23 ianuarie 2014

Jurnaliștii de la televiziunile politice din Târgu-Mureș habar nu au de CCM unic pe ramură?!



Jurnaliștii de la televiziunile politice din Târgu-Mureș habar nu au de CCM unic pe ramură?!
Studiu recent ActiveWatch despre televiziunile de partid din mai multe județe, inclusiv Mureș. Un mic detaliu, referitor la plata jurnaliștilor, din studiul respectiv.

Erdey TV Salarii: 1000-2000
TTM: Salarii: 1000-2000 de lei
Știi TV: Salarii: 1000-2000 lei
Din câte se vede mai sus, nici măcar televiziunea de propagandă pentru porcii jegoși PDL Mureș și care primește banii cu dedicație exact de la porcii respectivi, pe Info Statistics și apoi se împarte un pic din ei la presa obedientă care merge cu leprele la notar, așa cum mi se laudă un hăbăuc la telefon, nu plătește decent și legal jurnalistul! Dar să vedem ce spune legea, aici CCM unic pe ramură: Salariul este 750 de lei, care se înmulțește cu 2, dacă e vorba de studii superioare. Cum nu or fi toți proști și cu 12 clase la televiziunile de știri și partid, să considerăm că au studii superioare respectivii, așa cum cere COR și Legea presei. La un calcul simplu, salariul de bază e 1500 de lei. La acest salariu se adaugă automat 25 la sută pentru fidelitate și vechimea, care după 10 ani e destul de importantă și ea. Să presupunem că jurnalistul, angajatul televiziunilor de propagandă de partid, nu are vechime și se angajează astăzi. El are dreptul, legal, la angajare, la aproape 1900 de lei! Verificați câți din jurnaliști au aceste salarii în televiziunile de propagandă din Târgu-Mureș și veți avea surprize!
Pentru acei jurnaliști care se respectă, cuvântul magic este CCM unic pe ramură, care spune clar că aveți dreptul la acești bani și că îi puteți recupera retroactiv, pe ultimii 3 ani. Recuperându-i veți recupera și banii pe care îi fură patronatul statului român, prin neplata obligațiilor la valoarea salariului legal. CCM unic pe ramură spune că primiți și 2-3 salarii la concediere și, cel mai important, pentru borfașii de la ITM Mureș, care habar nu au de legi, prevede sindicat obligatoriu peste 20 de angajați și existența unui contract de muncă pe unitate. Știm, presa e evazionistă, de obicei, așa că nu mai vorbim și de folosirea programelor pirat, pentru aici interesul e al BSA, căruia îi puteți reclama folosirea pirateriei la locul de muncă.
P.S. Tribunalul Mureș a avut în ultimii 4 ani, pe CCM unic pe ramura mass-media, cel puțin 4 procese câștigate de jurnaliștii din Târgu-Mureș cu angajatorii care îi furau și furau și statul. 4 din 4, deci, se poate! CCM unic pe ramură se aplică și la TVR, la Radio Târgu-Mureș, asta ca dovadă că se fură banii angajaților nu doar la privat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.