luni, 6 ianuarie 2014

Un român ia 500 de lei amendă pentru urcat pe scenă fără drept, o maghiară ia 1500 de lei pentru etichete bilingve fără autorizație. Concluzia? Rumânii verzi Bretfe și pedelistul ex armată de la piețe sunt mai șmecheri decât omologul de la poliție din Sfântu Gheorghe și mesajul rămâne: bă, aici e bilingvism doar când vrea porcul mare de la primărie!Un român ia 500 de lei amendă pentru urcat pe scenă fără drept, o maghiară ia 1500 de lei pentru etichete bilingve fără autorizație. Concluzia? Rumânii verzi Bretfe și pedelistul ex armată de la piețe sunt mai șmecheri decât omologul de la poliție din Sfântu Gheorghe și mesajul rămâne: bă, aici e bilingvism doar când vrea porcul mare de la primărie!


Realitatea.net

Entuziasmul că e român i-a adus o amendă de 500 de lei. Un cetăţean din Sfântu Gheorghe a fost sancţionat de Poliţia Locală pentru că de Ziua Naţională a României a urcat pe o scenă amplasată în centrul oraşului şi a fluturat drapelul ţării.

După ce a asistat la manifestările de 1 Decembrie, din Piaţa Libertăţii, bărbatul a intrat împreună cu familia într-un local, pentru a bea un ceai cald. A petrecut acolo peste două ore, iar înainte să plece acasă a vrut să le transmită spectatorilor un mesaj de Ziua Naţională.

"Era o scenă, ceva normal pentru 1 decembrie. Nu era absolut nimeni pe scenă. Am urcat pe scenă şi aveam steagul cu mine, că era de la manifestarea de la prânz, am fluturat şi am strigat în gura mare: La mulţi ani, România! Au venit Poliţia Locală. M-au luat pe sus".

Bărbatul nu ştia însă că scena nu mai era destinată spectacolului de 1 Decembrie, ci altui eveniment.


City news zicere:
,,A urcat fără drept pe scenă amplasată în Piaţa Libertăţii pentru desfăşurarea manifestării cultural-religioase organizate cu ocazia ADVENTULUI, unde fluturând un steag al României, s-a adresat participanţilor (...) cu afirmaţia: ,,aici e pământ românesc'', fapt ce a provocat indignarea cetăţenilor, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică'', a notat Poliţia Locală în procesul verbal care i-a fost lipit bărbatului pe poartă, câteva zile mai târziu.

Lakó Péterfi Tünde, târgumureşeanca care a fost amendată cu 1.500 de lei pentru că nu deţinea autorizaţie pentru a împărţi inscripţii bilingve pentru produse agro -agroalimentare, într-o piaţă din Târgu Mureş, a achitat, astăzi, amenda, la Birou de Taxe şi Impozite, din cadrul Primăriei Târgu Mureş, însă cu monede de un ban.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu