marți, 14 ianuarie 2014

Poate verifica careva cum Copotoiu și gașca au triplat costul învățământului la UMF Târgu-Mureș pentru studenți străini, pentru a-i stoarce de bani! 100.000 de euro taxă pe lăcomia gășcarilor din UMF



Poate verifica careva cum Copotoiu și gașca au triplat costul învățământului la UMF Târgu-Mureș pentru studenți străini, pentru a-i stoarce de bani! 100.000 de euro taxă pe lăcomia gășcarilor din UMF
Cu nerușinarea specifică de angajați la stat, niște slujbași de la UMF Târgu-Mureș au dublat taxa pentru studenții români și au triplat taxa pentru studenții străini, peste noapte! Desigur, nu s-a găsit măcar un student să protesteze și nu am auzit ca ministerul să ia măsuri împotriva șmecherașilor care au săltat prețul de la 4500 la 8000 de lei, respectiv de la 8500 de lei la 5000 de euro! Dar dacă mai căutăm și firmele care au lucrat la UMF, dovedite cu acționariat la Copotoiu și directorul său, asociatul cu fiul pesedistului Someșan, veți avea imaginea sfintei nerușinări românești.



www.agerpres.ro

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Tîrgu-Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat luni că UMF ar trebui să vireze statului suma de 100.000 de euro, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, care prevede că instituţiile de învăţământ superior care şcolarizează studenţi străini trebuie să plătească Ministerului Educaţiei 5% din încasările în valută. Prof. dr. Azamfirei a arătat că UMF Tîrgu-Mureş va aplica legea, însă subiectul ar putea fi discutat la viitoarea reuniune a rectorilor UMF-urilor din ţară, programată în primăvară. „Vom discuta probabil acest subiect la proxima întâlnire a rectorilor UMF-urilor din ţară, care va avea loc în primăvară, şi vom avea un punct de vedere comun, pe care îl vom prezenta ministerului. Suntem şase rectori, nu e greu. Noi, la UMF Târgu Mureş, în principiu, vom aplica legea”, a arătat Leonard Azamfirei. Potrivit rectorului, la UMF Tîrgu-Mureş învaţă în jur de 400 de studenţi străini, care plătesc câte 5.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă că universitatea ar trebui să vireze Ministerului Educaţiei suma de 100.000 euro anual.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, Constantin Copotoiu, s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 2006-2012, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de şef secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.



Potrivit unui comunicat al ANI remis joi AGERPRES, Constantin Copotoiu a încălcat dispoziţiile art. 180, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi dispoziţiile art. 215, alin. 3 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, care stipulează 'funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: (...) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate', respectiv 'persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului'.

Începând cu data de 1 iulie 2005, Constantin Copotoiu exercită funcţia de şef secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, iar în perioada 19 aprilie 2004 - 20 martie 2012, Constantin Copotoiu a deţinut funcţia de rector în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.