joi, 9 ianuarie 2014

Gardienii amenință cu proteste, foarte convenabil, înainte de discutarea legii pentru scoaterea pungașilor din pușcărie



Gardienii amenință cu proteste, foarte convenabil, înainte de discutarea legii pentru scoaterea pungașilor din pușcărie

De capul lor sau obligați politic, sindicaliștii din administrația penitenciarelor s-au trezit că nu au investiții, aparate și dispozitive specifice. Desigur, așa ceva nu au știut până la apariția măgăriei etnice cu legea amnistierii, recunoscută de Păun ca fiind pentru confrații lui rromi din închisoare, care sunt închiși pentru ilegalități mărunte. Foarte convenabil, sindicaliștii se plâng, bandiții din USL și rromii care îi sprijină vor vota cu mare voioșie scoaterea condamnaților din pușcărie și astfel se va spune că s-au mai golit pușcăriile și că așa se găsesc bani pentru pușcăriașii care rămân.
P.S. Pentru cei din sindicat, ar trebui să li se arate cealaltă parte a monedei: dacă bandiții ăștia de la putere scot mii de pușcăriași numărul paznicilor trebuie să scadă proporțional. Cum asta nu va conveni celor din sindicat, să trimită sute de oameni în șomaj, va trebui un nou șantaj al sindicaliștilor, de data asta sindicaliștii amenințând cu grevă, dacă numărul lor va scădea!

http://www.puterea.ro/dezvaluiri/criza-loveste-puscariile-gardienii-din-penitenciare-ameninta-cu-proteste-84345.html

„Sistemul penitenciar este cronic subfinanţat, lipsesc cele mai elementare dotări, iar condiţiile din penitenciare sunt în continuare - în pofida angajamentelor politice - cele pentru care România a fost condamnată de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în aceste condiţii desfăşurându-şi activitatea întreg personalul”, arată Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii FSANP atrag atenţia că 14 penitenciare din cele 45 au, conform rapoartelor oficiale, posibilitatea tehnică de a efectua corespunzător controlul accesului în penitenciar, restul aparaturii fiind nefuncţională. Federaţia solicită Guvernului alocarea urgentă a fondurilor necesare investiţiilor în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

„Rapoartele asupra stării de sănătate a personalului dezvăluie situaţia dramatică şi evidenţiază nevoia de a interveni rapid pentru a fi respectate normele privind sănătatea la locul de muncă”, susţin reprezentanţii FSANP.

FSANP a mai arătat că, dacă Guvernul continuă să-şi ignore obligaţia de a îmbunătăţi condiţiile de lucru în penitenciare, începând cu luna februarie vor fi iniţiate acţiuni de protest şi vor fi notificate organismele internaţionale cu privire la sabotarea de către Guvern a actului de justiţie prin „incapacitarea intenţionată a sis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.