marți, 21 ianuarie 2014

DNA caută dedicațiile de la primăria Ploiești, din banii publici pentru Petrolul Ploiești. Milioane de euro au fost dedicate de bandiți pentru șmecherașii lor. Plătește cineva sau doar contribuabilul furat de bandiții cu carnet de partid?



DNA caută dedicațiile de la primăria Ploiești, din banii publici pentru Petrolul Ploiești. Milioane de euro au fost dedicate de bandiți pentru șmecherașii lor. Plătește cineva sau doar contribuabilul furat de bandiții cu carnet de partid?

Hotnews zicere:
Procurorii DNA Ploiesti au ridicat, marti, mai multe documente de la sediul Primariei Ploiesti, intr-un dosar in care procurorii fac verificari privind platile din bugetul local catre Asociatia "Lupii Galbeni", respectiv premiile acordate echipei Petrolul Ploiesti, a declarat pentru Mediafax seful DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, procurorul Gabriel Onea.

Citeste si Sportul din banii publici: Mai multe nume grele, acuzate ca ar fi efectuat plati nelegale catre diverse echipe

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a declarat ca "se pare" ca este vorba despre un dosar care ar avea la baza o sesizare facuta la DNA de catre o fosta directoare economica din cadrul Primariei, data afara pe motiv ca a refuzat sa semneze documente prin care din bugetul local se faceau plati catre Asociatia "Lupii Galbeni", plati care reprezinta premii pentru echipa de fotbal Petrolul Ploiesti.

In acest context, primarul Iulian Badescu a spus ca anchetatorii au cerut documente de la directiile juridica si financiara, si anume hotarari ale Consiliului Local, documente cu privire la relatia dintre Consiliul Local, Primaria Ploiesti si Asociatia "Lupii galbeni", dar si actele care au stat la baza suspendarii din functie a fostei directoare economice Nicoleta Craciunoiu, careia i s-a desfacut contractul de munca in urma unei decizii a comisiei de disciplina din cadrul Primariei.

Miercuri, au fost citati pentru a da declaratii la DNA 26 din cei 27 de membri ai Consiliului Local Ploiesti, acestia fiind programati din jumatate in jumatate de ora pentru audieri. Este vorba despre consilierii care au aprobat, in 2012, o hotarare prin care echipa de fotbal Petrolul Ploiesti primea bani de la bugetul local in functie de performantele sale sportive. Cel de-al 27-lea consilier care a votat acea hotarare este acum senator.

In 20 decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat hotararea nr. 466, "privind cooperarea municipiului Ploiesti cu Asociatia comunitara Lupii Galbeni 2012 in vederea finantarii si realizarii in comun a unor actiuni, servicii si proiecte de interes public local, avand ca obiectiv principal sustinerea si promovarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti".

Prin aceasta hotarare autoritatile locale au incheiat un contract intre municipiul Ploiesti si Asociatia "Lupii Galbeni", prin care autoritatile locale isi asuma obligatia de a asigura sume in cuantum de milioane de euro, in functie de rezultatele echipei de fotbal, banii urmand a fi asigurati de la bugetul local si achitati jucatorilor echipei si staff-ului (antrenor, masor, medic, asistent, kinetoterapeut, preparator fizic, manager sportiv) cu titlu de salarii, rate contractuale, premii sau sponsorizari.

Conform contractului care face parte din hotararea adoptata de Consiliul Local Ploiesti si care este valabil pe o perioada de cinci ani competitionali incepand cu sezonul competitional 2012 - 2013, echipa de fotbal ploiesteana primeste un milion de euro de la bugetul local in cazul in care se claseaza pe unul din locurile 10 - 6 in Campionatul National de Fotbal - Liga I, iar suma creste la doua milioane de euro in cazul in care echipa se claseaza pe unul din locurile 1 - 5 in Liga I. Acelasi contract prevede, de asemenea, acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local in cazul castigarii Cupei Romaniei de catre echipa ploiesteana, trofeu pe care echipa l-a castigat.

Prin acelasi contract, echipa de fotbal se obliga sa utilizeze sumele alocate de la bugetul local exclusiv pentru plata salariilor, ratelor contractuale, premiilor sau sponsorizarilor cuvenite jucatorilor si staff-ului.

Din cele trei milioane de euro Asociatia "Lupii Galbeni" a primit, in transe, aproximativ 1,7 milioane de euro.

Potrivit primarului Iulian Badescu, hotararea Consiliului Local Ploiesti prin care se aloca aceste sume Asociatiei "Lupii Galbeni" nu a fost atacata de catre prefect, avand viza de legalitate, insa Nicoleta Craciunoiu a refuzat sa semneze documentele, desi acest lucru era in fisa postului sau. Craciunoiu a fost suspendata din functie si in mandatul fostului primar, pentru aceleasi motive.

In prezent, Nicoleta Craciunoiu este in concediu medical, ea neluand la cunostinta despre decizia privind desfacerea contractului sau de munca, potrivit unor surse din Primaria Ploiesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.