Maria Andrieș lovește din nou! Ploieștenii au un jeg de spital, dar acceptă ca bandiții din primărie să le arunce milioanele de euro din taxe și impozite pe fotbalul unor particulari!
Orice maimuță proastă poate conduce un club de fotbal în România doar cu condiția ca maimuța să primească bani publici pentru sport! Câtă vreme se aruncă milioanele de euro de la porcii PDL și PSD pe fotbalul din Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Ploiești sau aiurea, pe firmele unor întreținuți, dintre care subordonați ai porcului de la primărie, se impun controale ale instituțiilor abilitate. Unde sunt dedicașii și pomeni pe porcul de partid sigur e și spălare de bani și evaziune fiscală și mită și interese jegoase ale hoților de români, pe javra de partid subordonată sau nu.
P.S. Pe când scrie Maria Andrieș dedicația porcului pedelist pentru FCM-ul lui Maior? 1,7 milioane de euro cadou de la borfaș, pentru divizia a doua, plus 700.000 de euro pentru banditul Țerbea, decedat spectaculos în ceea ce unii au numit pedeapsa divină pentru fostul pușcăriaș anchetat pentru mită pentru favorizarea echipei porcului pedelist.
maria andries, gsp.ro:
Iată un semn grav de subdezvoltare: fotbalul profesionist prosperă din bani publici, în timp ce mizeria dă pe-afară din spitalele de stat
Dincolo de fotbal, dincolo de meciul în sine, Steaua - Petrolul este un duel care ar trebui să ne dea de gîndit, pe axa fotbal bolnav - societate bolnavă. Steaua este o campioană cu finanţatorul încarcerat pentru fapte de corupţie. Iar Petrolul este o echipă finanţată pe ocolite de Primăria unui oraş unde se moare cu zile în spitale.
Probabil cunoaşteţi cazul, din presa generalistă. Situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti nu e unicat, se repetă în majoritatea spitalelor din România. E boala naţională. Bani puţini, aparatură veche sau lipsă, personal prea puţin, pacienţi prea mulţi. Şpăgi.
Peste o lună, se împlinesc doi ani de cînd românii ieşeau în stradă, cerînd reformă în sănătate. Nu s-a schimbat nimic. Dar nici nu s-a mai revoltat nimeni. La Ploieşti, un medic a acuzat condiţiile proaste de lucru. Directorul spitalului l-a trimis la culcare, pe motiv de surmenaj psihic. Colegii rebelului s-au solidarizat, într-o scrisoare deschisă. Au venit în inspecţie funcţionari, obligatoriu surprinşi, din Ministerul Sănătăţii. Consiliul Judeţean Prahova, de asemenea surprins, prin natura activităţii, analizează posibilitatea de a-l schimba pe directorul nepriceput. La ce bun? Dacă un singur om, chirurgul Dan Oprea, a provocat o asemenea reacţie în sistem, de cîţi oameni e nevoie pentru a schimba sistemul cu totul? De toţi, fireşte.
Cu cîteva zile înainte de criza de conştiinţă a medicilor, autorităţile locale din Ploieşti aveau alte preocupări. Dădeau asigurări că nu-i vor garanta salariul lui Mutu la Petrolul. Salariul ăsta, pe un sezon, este egal cu preţul unui tomograf: 500.000 de euro. Dar Primăria n-a dat nici un semn că va opri plata primelor către fotbal. “Anul trecut, Consiliul Local a adoptat o hotărîre, prin care s-a angajat să premieze performanţa echipei Petrolul, hotărîre care se aplică şi în acest an competiţional. Dacă Adrian Mutu va ajunge la Petrolul, iar echipa va face şi anul acesta performanţă, va beneficia de bonusurile stabilite de Consiliul Local, la fel ca şi ceilalţi jucători!”.
Cu alte cuvinte, cele 3 milioane de euro de la bugetul local sînt promise şi pentru sezonul următor la Petrolul. Cît de uşor de găsesc bani pentru fotbal, nu-i aşa? Cît de uşor! Pentru pensia municipală, promisă în campanie, primarul Iulian Bădescu n-a găsit 1,55 milioane de euro pe an, cît estima presa locală că înseamnă această subvenţie. Spitalul de Urgenţă, anchetat acum de comisii mai ceva ca OZN-ul de la Roswell, are nevoie de 1,75 de milioane de euro anual, ca să funcţioneze normal. Aşa scrie “Adevărul”, precizînd că suma nu include investiţii în aparatură. Spitalul se află în subordinea Consiliului Judeţean, e drept, dar pacienţii împart, în majoritate, acelaşi oraş cu Petrolul alimentat cu bani publici.
Acordarea primelor către echipa de fotbal este anchetată de DNA. Totuşi, Primăria şi Consiliul Local perseverează şi promit în continuare tratament privilegiat pentru un club profesionist, aflat în proprietate privată. Ce frumos, ce exotic, ca-n autocraţiile sud-americane!
Ploieşti nu reprezintă excepţia. Fotbalul are locul asigurat printre priorităţile aleşilor locali, e pacientul lor de lux, restul poate să mai aştepte. Iată ceva la care să ne gîndim de Ziua Naţională. Indiferent cu cine ţineţi la Steaua - Petrolul, avem cu toţii ceva de apărat, ceva de susţinut. Dincolo de fotbal, dincolo de meciul în sine. Hai, Dan Oprea!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.