vineri, 14 martie 2014

CNA face ordine între pseudo-pamfletari și slugi de partid




CNA face ordine între pseudo-pamfletari și slugi de partid
Societatea românească ar trebui să salute faptul că CNA s-a decis să taie în carne vie și să stabilească respectarea regulilor pentru pamflet și reality-show. Cele două genuri au invadat televiziunile și au creat monștri, care au dat de pământ cu deontologia și și-au creat propriile reguli și onomatopee TV, practic orice Gigel cu 7 clase putea face pe nebunul sub pretenția că face revista presei și să înjure partidul care nu are instituția de propagandă la care el lucrează. Despre pseudo-reality-showuri, cu inși care joacă roluri de mame, nașe,  soacre, doici, tați, iubiți, iubite, toți în război unii cu alții, nici nu are rost să vorbim, sub-producțiile fiind difuzate și la ore la care minorul are acces la TV și cum el nu poate face diferențierea între un teatru foarte prost jucat și un fapt real exista riscul imitării tolomacilor de pe ecran.  CNA mai are de lucrat și la proștii din Antene sau B1 sau Realitatea sau ce mai vreți dumneavoastră, care difuzează pe ecran Breaking News la emisiuni anunțate cu zile înainte și nesparte de…news sau titrează cu nesimțire: Exclusivitate, de parcă același invitat poate să apară simultan și la concurență!  Știm, e an de campanie electorală și voturile prostimii vin în primul rând de la amatorul de TV și internet, pentru că presa nu se citește și lectura presupune și mai mulți neuroni, dar nu putem lăsa toți sclavii de televiziuni de propagandă de partid să își facă de cap, mai ales că anul trecut CNA se cam codea să îl  amendeze pe cel care se dădea pe ecran viitorul președinte al României în emisiuni care nu erau SF sau destinate schizofrenicilor și care încălcau și ele definițiile jurnalistice!




Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de decizie prin care televiziunile vor fi obligate să renunţe la genuri precum "pamflet", "reality show" şi "news magazine", care nu sunt definite în legislaţia audiovizualului din România.
Proiectul a fost postat pe site-ul CNA pentru consultare publică. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise prin poştă sau pot fi depuse direct la registratura CNA până cel târziu pe 27 martie inclusiv.

Dacă va fi adoptată de membrii CNA, Decizia privind clasificarea programelor audiovizuale după gen va intra în vigoare în termen de 10 zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.

Pentru nerespectarea acestei decizii, televiziunile şi radiourile vor risca sancţiuni de până la 100.000 de lei, în conformitate cu articolul 91 din Legea audiovizualului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.