luni, 24 martie 2014

Nevasta lui Cătană bătea câmpii cu grație pentru porcul din primăria Târgu-Mureș, invocând firme care au invadat piața și pericolul centralelor termice pe care chiar porcul din primărie le va cumpăra pe credit de milioane de euro pe oraș!Nevasta lui Cătană bătea câmpii cu grație pentru porcul din primăria Târgu-Mureș, invocând firme care au invadat piața și pericolul centralelor termice pe care chiar porcul din primărie le va cumpăra pe credit de milioane de euro pe oraș!

În caz că ați uitat vremea când nevasta lui Cătană (șmecherul care umflă publicitatea de la primăria lui Florea și apoi se laudă la telefon cum se duce cu presa la notar, pentru a stabili cotele pentru cei care nu merg la licitație și primesc pomană de la porcul pedelist, atenție CNCD și DNA!) făcea apologia răului de la centrale de aparatment ! Apropo, o anchetă DNA pentru distrugerea Energomur, acum că madam Curcă nu mai e la butoane? Târgumureșeni, ia sesizați instituțiile de control având în vedere că bandiții din primărie și consiliul local au cheltuit banii publici până și pe demolare de centrală(40.000 de euro!)

La adresa de mai jos,
http://www.admpubl.snspa.ro/fisiere/japonia/Satisfacerea%20nevoilor%20cetatenilor%20%E2%80%93%20obiectiv%20prioritar%20al%20reformei%20administratiei%20publice%20in%20Romania%20-%20Emilia%20LUcia%20Catana.pdf

Studiul de caz pe care îl prezentă m în cele ce urmează reprezintă o materializare a unui parteneriat local de suces la nivelul municipiului Târgu Mureș.
STUDIU DE CAZ

Parteneriatul public-privat PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGU MUREŞ – ENERGIECONFORT GMBH Viena
Municipiul Tîrgu-Mureş a făcut un pas important pentru atragerea într-un parteneriat, privind reabilitarea sistemului de termoficare la nivelul oraşului, a uneia dintre cele mai prestigioase societăţi în domeniu din Viena – Energieconfort GMBH. Este un semnal important că investitori serioşi sunt interesaţi de acest oraş care a demonstrat, în ultimii ani, echilibru, armonie în relaţiile dintre cetăţeni şi preocupare pentru un ritm susţinut de dezvoltare economică.  Prin  parteneriatul  public-privat  cu  societatea  austriacă Energieconfort GMBH  s-a instalat în vara anului 2004 - începutul anului 2005 o nouă centrală termică pentru cartierul Unirii din Târgu Mureş, concomitent cu modernizarea a cinci substaţii termice şi înlocuirea reţelelor de distribuţie. Aceste investiţii garantează c ă sistemul centralizat va elimina pierderile, va funcţiona cu un randament foarte bun şi cu costuri rezonabile pentru consumatori. Este motivaţia pentru care este recomandată  rămânerea în sistemul centralizat de producere şi distribuţie a energiei termice, sistem care asigură eficienţă, siguranţă şi economie. 
  Necesitatea   acestui    parteneriat    în    scopul    convingerii    populaţiei  de  a  rămâne  în sistemul centralizat de producere şi distribuţie a energiei termice este dată de faptul că, modul de trai al populaţiei, care în mediul urban în marea majoritate locuieşte în blocuri de locuinţe, este reglementat de norme menite să uşureze traiul în comun. Astfel, proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări apartamentului său, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor apartamente, dar numai după ce obţine  acceptul din partea vecinilor şi a asociaţiei de proprietari.           Dacă proprietarul unui apartament sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament, respectivul proprietar trebuie să repare stricăciunile sau să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii. Viitorul aparţine sistemului centralizat de producere a energiei termice, iar acest lucru este demonstrat atât de normativele Uniunii Europene în domeniul protecţiei mediului, cât şi de preţul diferenţiat practicat în statele dezvoltate pentru gazul metan - mai scump pentru consumatorii casnici, individualizaţi, şi mai ieftin pentru agenţii economici (implicit pentru producătorii de agent termic).  Amplasarea microcentralelor   reprezintă surse  poluante joase de emisie în atmosferă. Chiar dacă, firmele care au invadat piaţa cu aceste instalaţii, invocă  parametri de înaltă calitate în funcţionare, menţinerea şi certificarea acestor parametri în timp, trebuie să fie  o preocupare şi grijă comune a tuturor locatarilor. Nu de puţine ori auzim de accidente grave produse de microcentralele de apartament.    Natura poluanţilor generează fenomenul de smog fotochimic care creează ozon, poluant deosebit de nociv pentru sănătatea populaţiei. Ozonul, cu atât mai periculos cu cât nu  poate fi sesizat neavând miros, dar produce stări de anxietate şi stres.    Parteneriatul public-privat privind reabilitarea sistemului de termoficare la nivelul municipiului Târgu Mureş şi-a propus şi a reuşit să reunească  locuitorii cartierului Unirii din Târgu Mureş, municipalitatea şi partenerul extern la aceeaşi masă, ca expresie a  participării cetăţeanului la decizia publică, fundament al democraţiilor de tip european. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu