luni, 24 martie 2014

Câini omorâți în adăposturi private! Vier Pfoten a depus plângeri penale împotriva animalelor pe două picioare!Câini omorâți în adăposturi private! Vier Pfoten a depus plângeri penale împotriva animalelor pe două picioare! Cine le rupe dinții bandiților care au încălcat proprietate privată, bestiilor însetate de sânge de câine?!
Cum România este și la protecția animalelor undeva pe la evul mediu, redau două mailuri sosite astăzi de la organizații cu scop de protecția animalelor.

https://www.youtube.com/watch?v=h5JjnZONSYM&feature=youtu.be Incursiune a hinghierilor în două adăposturi private din București: 90 de câini preluaţi cu metode brutale, 4 au murit pe loc. Asociațiile solicită înlăturarea directorului ASPA.VinerI, 21 martie,  un grup de angajați ai ASPA, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecţia Animalelor din București, au intrat cu forţa în două instalaţii aparţinând asociațiilor Vier Pfoten și Paws2Rescue. Cu o brutalitate uimitoare – documentată în unele videoclipuri care fac înconjurul lumii (https://www.youtube.com/watch?v=2zez8zS9_s4 ) - operatorii Municipiul București au preluat 90 de câini, omorând patru dintre ei, conform declarațiilor unor martori care au asistat la întreaga acţiune. Cincisprezece din cele 90 de animale fuseseră de curând sterilizate și se aflau sub îngrijire medicală.

Incursiunea - pentru care se pot configura infracțiuni multiple, de la jaf la încălcarea proprietății private, de la maltratare la uciderea animalelor – pare a fi un mesaj adresat organizațiilor pentru protecţia animalelor care își desfășoară activitatea în București și în toată România, încercând să salveze mii de câini fără stăpân condamnaţi la moarte printr-o lege discutabilă. Cele două structuri, situate pe un teren deținut de către sectorul 6 al municipiului București prin contract, își desfășoară activitatea în mod legal și sunt finanțate în întregime din fonduri private.

„Suntem consternaţi în faţa unui episod care pare să pună la îndoială existența unui stat de drept în România - declară președintele asociaţiei Save the Dogs Sara Turetta - și care se desfășoară tocmai în urma unei întâlniri între Vier Pfoten și asociaţia noastră cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară. În opinia noastră,  incidentul grav intenționează să alarmeze sutele de grupuri și activiști din întreaga Românie care încearcă să salveze câinii fără stăpân și respinge ceea ce susţine Guvernul, și anume faptul că este vorba despre o „lege a adopțiilor”, nu „a uciderilor”.”

Asociațiile solicită îndepărtarea imediată a directorului ASPA, Răzvan Băncescu, care, la câteva ore după episodul de mai sus, s-a limitat să comunice cu mândrie în faţa presei române că în ultimele trei luni au fost eutanasiaţi 2.000 de câini maidanezi în capitală datorită eforturilor ASPA. Încă nu s-a înregistrat nici o declarație oficială din partea primarului din București,  Sorin Oprescu,  sponsor  îndelungat al lui Băncescu, în timp ce ambasadele României din toată Europa sunt inundate cu scrisori de protest după lansarea videoclipurilor în reţea.

„Ne aşteptăm ca Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară să ia măsuri urgente împotriva autorilor acestui masacru - a declarat Turetta - protejând nu numai drepturile animalelor și asociațiilor care se ocupă de ele, dar și imaginea României, puternic afectată de modul prin care autoritățile înfruntă fenomenul câinilor fără stăpân. De asemenea, cerem o condamnare publică din partea instituțiilor europene, deoarece România a ratificat oficial Convenția de la Strasbourg cu privire la Drepturile Animalelor de Companie, convenţie ignorată în fiecare zi.”

Episodul riscă să ameninţe dialogul dintre Guvern și organizaţiile pentru protecţia animalelor cu privire la implementarea dispoziţiilor pozitive ale legii. Acestea prevăd sterilizarea obligatorie și identificarea tuturor câinilor cu stăpân până la sfârșitul anului 2014, dispoziţii care până în momentul de faţă nu au fost aplicate sub nici o formă. În schimb, eutanasiile continuă cu un ritm rapid în toată România, confirmând ceea ce asociațiile au susținut întotdeauna: singurul scop al legii 258 este „uciderea câinilor fără stăpân”.

Paula Savescu

Communication OfficerAsociatia Save the Dogs and other AnimalsPrimăria Capitalei comite abuzuri cu sprijinul poliției locale

VIER PFOTEN condamnă acțiunile ilegale şi brutale ale hingherilor la clinica veterinară din Sectorul 6

24 martie 2014              VIER PFOTEN condamnă abuzurile și încălcarea flagrantă a legilor de către Primăria Generală a Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA). În cursul zilei de vineri, 21 martie 2014, hingherii ASPA au ridicat ilegal 18 câini aflați în îngrijirea organizației, după ce au vandalizat spațiul post-operator al clinicii veterinare VIER PFOTEN din curtea ADP Sectorul 6, București.

Câinii aflați în tratament au fost ridicați de hingheri prin metode barbare, pline de cruzime (vezi video), și au fost duși în adăpostul public Bragadiru. Administrația adăpostului a refuzat returnarea câinilor, încălcând astfel mai multe prevederi din noua legislație pentru gestionarea populației de câini fără stăpân.

Menționăm faptul că Protocolul de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân încheiat între VIER PFOTEN și Primăria Sectorului 6 este încă în vigoare, iar organizația nu a primit nici o notificare oficială privind evacuarea clinicii și padocurilor. Spargerea lacătelor și vandalizarea țarcurilor de către angajații ASPA este o acțiune ilegală pentru care VIER PFOTEN a depus plângere la Poliție și va deschide o acțiune în instanță. Principalele acuzații împotriva ASPA: ucidere și maltratarea animalelor, furt, sechestrare de bunuri și vandalism.

Toate aceste abuzuri au fost comise cu sprijinul reprezentanților Poliției Locale Sector 6, care, în loc să intervină pentru respectarea legii, au obstrucționat accesul reprezentanților VIER PFOTEN în zona padocurilor. VIER PFOTEN va acționa în judecată Primăria Sectorului 6 atât pentru tragerea la răspundere a polițiștilor locali, cât și pentru încălcarea Protocolului de colaborare valabil până la 17 aprilie 2014.

”Modul în care Primăria Sectorul 6 a ales să încheie colaborarea cu noi este inexplicabil având în vedere că VIER PFOTEN a investit bani din resurse proprii, eforturi și timp în acest proiect la solicitarea expresă a Primăriei. Am sterilizat peste 3000 de câini cu și fără stăpân în cei doi ani de proiect în Sectorul 6 și nu putem înțelege o astfel de atitudine”, a declarat Anca Tomescu, coordonator al proiectului Animale fără stăpân VIER PFOTEN.

Organizațiile pentru protecția animalelor și cetățenii au raportat în ultima vreme nenumărate cazuri de încălcare a noii legislații pentru gestionarea câinilor fără stăpân de către autorităritățile locale. Situația riscă să scape de sub control, iar numai o intervenție eficientă și rapidă a Guvernului poate stopa aceste abuzuri. VIER PFOTEN atrage atenția că tolerarea acestei situații scoate România de pe harta Europei civilizate.

VIER PFOTEN face totodată apel la mass media și personalitățile publice să trateze cu reținere, profesionalism și obiectivitate toate cazurile în care ”principalii suspecți” sunt câinii fără stăpân, pentru a evita încurajarea abuzurilor și crearea artificială a unor situaţii de panică.Informații suplimentare:

Acțiunea în forță a angajaților ASPA a vizat atât padocurile VIER PFOTEN cât și adăpostul situat lângă clinică, de unde au fost ridicați circa 75 de câini îngrijiți de voluntari și destinați adopțiilor. Toți câinii erau sterilizați, iar cea mare parte dintre ei microcipați, fiind ținuți în padocuri închise cu lacăte. Acțiunile brutale de capturare, care încalcă flagrant legislația în vigoare, au dus, potrivit martorilor, la moartea a cel puțin 4 câini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu