marți, 25 martie 2014

Legături periculoase Azomureș- Primăria Târgu-Mureș?!Legături periculoase Azomureș- Primăria Târgu-Mureș?!
Sâmbătă 22 martie 2014, s-a desfăşurat o acţiune de plantare ulmi în interiorul Combinatului Azomureş. La eveniment au luat parte peste 100 de angajați din aproape toate departamentele companiei. Conducerea Azomureș mulțumește tuturor pentru implicare. - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/zeci-de-copaci-au-fost-plantati-de-angajatii-azomures.html#sthash.kEYrehYN.dpuf
Bandiții din primărie și presa lor cretină pe agramați consilieri de retardat PDL Mureș, au dat-o la pace cu Azomureș privatizat chiar de unul din gașca lui Florea, pe vremea când toate specimenele erau penețecediste, nu pedeliste. Iar dacă mai adăugăm că Azo sponsorizează la dorința gunoiului de la PDL Mureș concertul Iglesias care trebuie să fie verificat de DNA pentru suspiciunea de spălare de bani negri de către javrele din primărie și firmele abonate la bandiții din primărie, aveți imaginea unei mare iubiri. Un batal de care Azo a scăpat, o nouă afacere pentru banditul PDL Mureș, o plantare de copaci cu angajații Azo pentru ca porcul de partid din primărie să mai deconteze ceva și cine știe ce afaceri duioase mai au bandiții din primărie și firmele lor de suflet.
Remember:
Azomureș plus gașca PDL din primăria Târgu-Mureș egal… love. După ce presa controlată de găinarii PDL a scuipat Azomureșul non-stop!


Azomureș plus gașca PDL din primăria Târgu-Mureș egal… love. După ce presa controlată de găinarii PDL a scuipat Azomureșul non-stop!
Citiți  ce urmează, de la făcătorii de texte pe care trebuie să le citească fără prompter Maior, mai precis de la siteul consilierului consiliatului și urmăriți articolele anterioare, în care băiețașii de mingi electorale erau foarte porniți pe Azomureș! Ăștia urmăreau cu nesaț fiecare amendă, îl citau pe Florea care era populist împotriva combinatului, ca anul acesta să o dea  la pace, cu știri pozitive: Azomureș plantează cu primăria copaci, Azomureș și Maior pentru un mediu sănătos (sic!). Cum își explică bandiții de presă care semnează și cu pseudonime de masculi, dar cu autoportrete de studente la arte (deh, ghinion, google imagine dixit!) schimbarea cu 180 de grade a atitudinii față de Azomureș?! Au pus ăia șef vreun bou de la PDL? Ultimul specimen din gașca lui Florea care a ajuns la butoanele Azomureșului era țărănistul Oprișcan, actualul PDL-ist. Insul vinde combinatul și turcul naibii simte nevoia ca la 3 luni să îl pună pe Oprișcan în consiliul de administrație și la vreo 6 luni individul ajunge director general la combinatul pe care el l-a vândut, cu preșul scăzut, după specificul de atunci al licitațiilor!
Poate află păcălicii cum se numește când pui tunurile pe o instituție și apoi scrii de bine despre ea! Sigur nu… coincidență! Căutați publicitatea și sponsorizările și vedeți dacă nu a fost o mișcare de stors banul prin articole negative!
Atenție, PDL-iștii și presa aservită ăstora aveau și interese cu Azomureș pe partea de batal, dacă cumva ați uitat poveștile cu terenuri donate sau nu.

Conducerea  companiei Azomureș Tîrgu-Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a semnat, marţi, 23 iulie 2013, unul dintre primele contracte de modernizare a instalaţiilor din cadrul planului de investiții de 200 de milioane de dolari anunțat de noul acționar, Ameropa AG, odată cu preluarea combinatului în aprilie 2012. Este vorba de modernizarea fabricii de producere Uree, un contract ce se va derula în parteneriat cu firma Chemoprojekt din Cehia. Valoarea contractului se ridică la 75 milioane de Euro iar durata de execuție este estimată la doi ani și jumătate. La eveniment au luat parte atât oameni de afaceri, oficialități locale, și centrale. Prezent la eveniment, din partea Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureș, consilierul Claudiu Maior, a declarat: ”Primăria Municipiului Tîrgu-Mureş salută semnarea acestui important contract de colaborare dintre compania Azomureş şi compania Chemo Projekt din Cehia.  Este un eveniment important ce aduce prestigiu oraşului şi care dă un semnal economic pozitiv în această perioadă de criză. Pe de altă parte, o preocupare majoră a Primăriei Tîrgu-Mureş în ultimii ani a fost cea legată de scăderea poluării aerului pe care îl respiră cetăţenii din Tîrgu-Mureş şi din localităţile limitrofe.  NU trebuie să ascundem faptul că de multe ori nivelul de poluare a atins cote îngrijorătoare.  După câte am înţeles această nouă in investiţie va scădea considerabil gradul de poluare al combinatului.  Aşteptăm cu interes îndeplinirea acestei promisiuni pentru ca cetăţenii din Tîrgu-Mureş să respire un aer mai curat. Tot la capitolul promisiuni, aşteptăm un sprijin mai puternic din partea Azomureş pentru finalizarea proiectului comun al Primăriei şi al Combinatului privind ecologizarea fostului batal de reziduri. Suntem conştienţi că Azomureş este una dintre cele mai mari unităţi economice ale municipiului iar în acest context Primăria îşi reafirmă sprijinul său în condiţiile unui parteneriat egal, corect şi transparent.  Felicitări companiilor semnatare ! Sperăm ca cifra de afaceri a societăţii Azomureş să crească şi sperăm ca aerul să fie mai curat în Tîrgu-Mureş la finalizarea acestei investiţii. - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/azomures-a-semnat-contractul-de-75-milioane-euro-pentru-modernizarea-fabricii-de-uree.html#sthash.fnThQ0Gr.dpuf

1.Combinatul AZOMUREŞ este monitorizat la sânge de către Garda de Mediu. La mai puţin de o lună de la reluarea activităţii, AZO a primit deja o amendă pentru depăşirea concentraţiei de amoniac din aer. Practic Garda de Mediu a constatat că nu trece o zi fără ca aceste concentraţii să nu fie depăşite. Cea mai mare depăşire a fost înregistrată pe 15 septembrie, când valoarea de amoniac în aer a fost triplă faţă de limita admisă.Ca de obicei, însă, Garda de Mediu sesizează, dă amenzi, iar combinatul îşi continuă activitatea în aceeaşi parametri.
2.Toamna a început cu stângul pentru locuitorii din cartierele apropiate Combinatului Azomureş. Aproape zilnic aerul devine greu de respirat, din cauza emisiilor de amoniac din aer.
În septembrie, au fost nu mai puţin de 27 depăşiri. Măsurătorile au fost efectuate de analizorul mobil care înregistrează calitatea aerului la fiecare jumătate de oră. Ultimele depăşiri ale concentraţiei de amoniac în aer au fost înregistrate în zilele de 17, 18, 20, 21 şi 22 septembrie. Maximele au fost de 0,8 miligrame pe metru cub de amoniac în aer, faţă de 0,3 miligrame pe metru cub, cât ar fi admis. Altfel spus, aproape triplu.
La sfârşitul lunii august, Azomureş a fost amendat cu 25.000 de lei după ce au fost depistate peste 20 de depăşiri ale concentraţiei de amoniac. În 2011, Garda de Mediu a aplicat combinatului 7 amenzi în cuantum de 350.000 de lei, două dintre ele fiind contestate în instanţă.
Anul acesta, autorizaţia de mediu a combinatului a fost revizuită şi prevede noi termene pentru realizarea investiţiilor menite să reducă poluarea cu amoniac, precum şi o mai strictă automonitorizare a aerului din oraş. Azomureş riscă să rămână fără autorizaţia de mediu, dacă planul de conformare nu va fi respectat şi ar putea chiar să îşi întrerupă activitatea.
Pentru că amenzile şi avertismentele autorităţilor nu au nici un rezultat, Realitatea TV Tîrgu-Mureş a contactat astăzi cunoscuta organizaţie ecologică Greenpeace. Membrii acesteia sunt cunoscuţi în întreaga lume pentru modul în care aleg să protesteze faţă de marii poluatori. Pe de altă parte, AZOMUREŞ este în aceste zile obiectul unui nou set de măsurători efectuat de Garda de Mediu.
detalii pe: www.provincianews.ro - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/realitatea-tv-tirgu-mures-a-sesizat-greenpeace-in-cazul-azomures.html#sthash.D14XFId2.dpuf

3.In perioada 2 5.08.2012-23.09.2012 in, municipiul Targu Mures s-au inregistrat
45(patruzecisicinci) depasiri ale concentratiei maxime admise de amoniac in aerul inconjurator la probele de 30 de minute si 8(opt) depasiri ale concentratiei maxime admise de amoniac la probe de 24 de ore. Monitorizarea a fost realizata de Agentia de Protectie a Mediului Mures prin autolaboratorul pozitionat in Targu Mures strada Gheorghe Doja nr. 231. Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean Mures, a demarat un control la S.C. Azomures S.A. in data de 19.09.2012 pentru a verifica activitatea acestui agent economic si a identifica motivele care au condus la aceste depasiri ale concentratie de amoniac in aer. Controlul a fost finalizat in data de 27.09.2012. Din datele puse la dispozitia organelor de control de catre reprezentantii AZOMURES arezultat ca depasirile inregistrate de catre autolaboratorul Agentiei de Protectia Mediului, s-au datorat deselor porniri si opriri ale instalatiilor (obiectivul AZOMURES a fost inchis in luna august pentru efectuarea unor investitii in retehnologizare) In plus conditiile atmosferice au fost defavorabile.
Astfel s-a aplicat agentului economic S.C. AZOMURES S.A. amenda
contraventionala in cuantumd e 50000 lei(cincizecimiilei). - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/lista-evenimente/articol/poluarea-de-la-azomures-de-neoprit.html#sthash.kfeQqdFk.dpuf

4."Dacă un singur cetăţean din Tîrgu-Mureş are de suferit din cauza Combinatului trebuie luate măsuri dure" este afirmaţia vehementă a primarului Dorin Florea.,, Dacă un singur cetăţean din Tîrgu-Mureş are de suferit din cauza Combinatului trebuie luate măsuri dure. Acesta este punctul meu de vedere. Combinatul a fost sancţionat, s-a adus o staţie mobilă la Tîrgu-Mureş care a funcţionat zilnic. A dus-o de aici, a declarat că nu produce nicio poluare, cum l-aţi auzit bineînţeles.  Mai mult turcii au plecat, li s-a dat acordul de mediu ca să poată să îl vândă la un preţ consistent celor din Elveţia. Elveţienii să-şi pună la punct Combinatul", a declarat Dorin Florea, primarul municipiul Tîrgu Mureş.
detalii pe: www.provincianews.ro - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/eveniment/articol/florea-ataca-azomures.html#sthash.cIMbBZ7T.dpuf
5. În legătură cu informaţiile date publicităţii de Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş privind „calitatea excelentă a aerului” în Tîrgu-Mureş,  primarul municipiului, dr. Dorin Florea a declarat: „A susţine că emisiile de amoniac de la Combinatul Azomureş sunt în limitele normelor de poluare admise reprezintă o jignire şi o mare bătaie de joc la adresa târgumureşenilor. Poluarea este mai mare ca niciodată iar consecinţele, din păcate, ireversibile. Aşa că, îi invit pe toţi cei care au dat avize de mediu combinatului, pe toţi cei care susţin că Azomureş nu poluează, să se mute acolo cu familiile lor, să simtă în propriii plămâni cât de excelentă este calitatea aerului. De altfel, despre modul suspect în care ministerul şi agenţiile de resort  au dat autorizaţia de mediu combinatului o voi informa şi pe dna ministru Rovana Plumb. Este inadmisibil ca locuitorii oraşului să fie obligaţi să respire,la nesfârşit, aer excelent… poluat”. - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/eveniment/articol/ministrului-mediului-rovana-plumb-informata-despre-poluarea-provocata-de-azomures.html#sthash.gJMbv2EC.dpuf
6. UPDATE - Otravă în aer !!!

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş a anunţat că la măsurătorile efectuate la combinatul Azomureş s-au înregistrat din nou depăşiri ale concentraţiei de amoniac în aer. Pe 21 august rezultatele măsurătorilor efectuate pe strada Gh. Doja au arătat că există depăşiri de amoniac în aer, la 0,5 km de combinatul Azomures.

Conform comunicatului emis de APM Mures, în data de 21 august au fost înregistrate trei depăşiri ale concentraţiei maxime admise pentru amoniac in aerul înconjurător, pe probe prelevate în intervalul orar 10:00-11:30, în zona străzii Gh. Doja nr 231, adica la aproximativ 0,5 km de combinatul Azomures. Concentratia maxima măsurata pe probe de 30 de minute a fost de 0,788 mg/mc, adică dublu faţă de concentraţia maximă admisă.

Reprezentantii APM Mures au mai spus ca in data de 22 august au fost inregistrate şapte depăşiri ale concentraţiei maxime admise pentru amoniac în aerul inconjurator, pe probe prelevate şi de această dată  în intervalul orar 10:00-11,30, în aceeaşi zonă mentionaţă. In acest interval, valoarea masurata a fost de 0,182 mg/mc fata de 0,100 concentratia maxima admisa.

APM Mureş a anunţat Comisariatul Judeţean Mureş al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a lua măsuri în consecinţă.

----------------------------------------------

Am primit un e-mail pe adresa tirgumureseanul@gmail.com pe care îl publicăm integral.

"Acum câteva zile anunţaţi că Azomureş a făcut profit de 29 milioane de euro în trei luni. Apoi, publicaţi o altă ştire în care aratati că Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţan Mureş a aplicat o amendă de 50.000 lei combinatului chimic Azomureş - în jur de 12.000 de euro. Concluzia logică este că cei de la Azomureş se pi...şă pe amenzile de mediu ce reprezintă 0,040% din profitul pe trei luni !!!! Tîrgumureşeni, treziţi-vă la realitate !!! Combinatul face profit pe sănătatea oamenilor. Sâmbătă, 20 August, la ora 19, oraşul era poluat din greu aşa cum se vede şi din filmuleţul de mai jos. Unde dracu' sunt ecologiştii şi ONG-urile în aceste momente ? Se pregătesc să strângă PET-uri la Peninsula sau să urmărescă cărăbuşii, liliecii s-au piţigoiul cu guşă prin păduri. Despre faptul că gazele de la Azomureş distrug plămânii copiilor noştri, nu vorbeşte nimeni. Totul e o mascaradă politică. Şi când te gândeşti că ministrul mediului este din Tîrgu-Mureş îţi dai seama că trăim într-o ţară nebună. În faţa televiziunilor ministrul strânge PET-uri, iar Azomureşul nu contează, face profit şi primeşte amenzi de doi bani. Aurel Oros - un tîrgumureşean cu doi copii."
- See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/articol/video-profit-pe-sanatatea-oamenilor-amenda-aplicata-de-garda-nationala-de-mediu-este-de.html?tx_ttnews%5BcalendarYear%5D=2013&tx_ttnews%5BcalendarMonth%5D=6&cHash=c01fa19272b6c177a23202b5f8e03c22#sthash.C7hDGJaw.dpuf
7. Închiderea Combinatului Azomureş pentru revizie a redus semnificativ poluarea în Tîrgu-Mureş. Totodată, închiderea în perioada 15 iulie-15 august a Combinatului Chimic Azomureş, pentru reparaţii capitale, prima de acest fel de la inaugurarea acestuia, a redus aproape de zero concentraţia de amoniac din aer. Directorul executiv al APM, Dănuţ Ştefănescu a precizat că speră ca noii patroni ai Combinatului, să investească în această unitate, pentru a realiza acordul de mediu cu Uniunea Europeană..Totodată, Combinatul trebuie să finalizeze până in 2015 anumite investiţii de mediu şi să facă automonitorizare şi măsurători ale emisiilor în Cristeşti şi Mureşeni.  - See more at: http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/bucurati-va-pana-pe-15-august-azomures-nu-mai-polueaza.html?tx_ttnews%5BcalendarYear%5D=2013&tx_ttnews%5BcalendarMonth%5D=4&cHash=214e00ffc037568855a88dc3f42d168e#sthash.PeBdvONr.dpuf
8. Garda de Mediu Mureş a aplicat încă o amendă combinatului Azomureş pentru poluarea aerului cu amoniac. Sancţiune de 50.000 de lei după ce staţia mobilă de măsurare a emisiilor de amoniac din aer a înregistrat mai multe depăşiri ale concentraţiei de amoniac în perioada 17-20 noiembrie. Astfel, combinatul din Târgu Mureş este pentru a şaptea oară amendat din aceeaşi cauză de către Garde de Mediu Mureş. De reţinut că în data de 17 noiembrie s-au înregistrat o concentraţie DUBLĂ faţă de cea admisă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu