miercuri, 12 martie 2014

Frunda inventează…sărbătoarea națională a ungurilor de pretutindeniFrunda inventează…sărbătoarea națională a ungurilor de pretutindeni

Sărbătoarea națională a ungurilor de pretutindeni e 15 martie, zice Frunda, aseară, la Gândul live. Alo, domnule Frunda, sărbătoarea națională e doar a ungurilor din Ungaria, pentru că doar ăia formează națiunea și pot avea sărbătoare națională!  Dacă matale vroiai să spui sărbătoarea internațională a ungurilor de pretutindeni o nimereai mai bine, dar ne amintim că ai trecut limba română la limbi străine cunoscute, așa că hai să fie defect de….limbă străină!
Senatorul de Mures György Frunda are pe site-ul institutiei trecut in dreptul rubricii sale, printre altele, urmatoarele: limbi straine:• romana - nivel de limba materna • engleza - nivel avansat • franceza - nivel mediu • germana - nivel incepator. Deci, pentru senatorul muresean, candidat la Presedintia Romaniei, odinioara, limba romana este una... straina. Ca o gluma, aici, senatorului nu ii este cu totul... straina limba, deoarece o cunoaste la nivel de... limba materna. Acum, fara gluma, credem ca, prin informatiile furnizate pentru site, Frunda e incercat de un spirit de... fronda, la adresa limbii oficiale a acestei tari, mai ales ca ceilalti colegi ai dansului, din UDMR, senatorii din Harghita si Covasna, nu s-au facut ca nu inteleg termenul si nu au trecut, ca si senatorul muresean, ca limba straina limba romana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu