miercuri, 26 martie 2014

Antena 1, originală mai mult la emisiuni de scandal și mizerii ordinare, gen În gura lui Badea sau Un show păcătos



Antena 1, originală mai mult la emisiuni de scandal și mizerii ordinare, gen În gura lui Badea sau Un show păcătos

Dacă mai era de demonstrat că nu avem doar copiatori de doctorate sau masterate, ci și copiatori de emisiuni, pentru că e mai ușor să imiți decât să scoți ceva după capul tău:

http://www.paginademedia.ro/2014/03/antena-1-pe-primul-loc-in-europa-la-formate-importate-peste-cinci-ore-pe-zi-cum-s-a-ajuns-la-aceasta-performanta/

Antena 1 apare pe primul loc în Europa după numărul de ore cu formate internaționale difuzate, potrivit datelor dintr-un raport anual prezentat de Worldscreen.com și c21media. Postul românesc a difuzat anul trecut aproape două mii de ore de emisiuni cu formate internaționale.

De unde vine această poziție? Antena 1 a difuzat multe formate internaționale anul trecut (lista lor, în articol). Formatul care a săltat postul este Mireasă pentru fiul meu, un program difuzat zilnic de canalul Intact.

Pe locul doi, după Antena 1, este un post danez, Kanal 5, următoarele locuri fiind ocupate de posturile Channel 4 (Marea Britanie), Antena 3 (Spania) și Vox (Germania).

    Ce formate a difuzat postul românesc? Anul trecut, Antena 1 difuzat formate precum Mireasă pentru fiul meu, X-Factor, TopChef, România Dansează, Te cunosc de undeva, Te pui cu blondele, Totul e permis, Splash! Vedete la apă, Burlacul, Cu banii jos, Câștigi în 60 de secunde.

    Potrivit Raportului, pe Antena 1 au fost 1,939 de ore din aceste formate în 2013 (5,3 ore pe zi), cu 507 ore mai mult, față de situația din 2012.

România are, la clasamentul general, o poziție foarte bună în Europa: ocupă locul trei, într-un clasament condus de Marea Britanie.

Afacerea formatelor TV din Europa a făcut față recesiunii cu care se confruntă piața de publicitate, aducând televiziunilor și distribuitorior venituri de aproximativ 2,93 miliarde de dolari, în 2013, potrivit datelor unui raport anual, prezentate de Worldscreen.com și c21media.

    Această valoare reprezintă veniturile generate de 100 de formate de emisiuni pentru 84 de televiziuni și 21 de distribuitori din 16 teritorii europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.