sâmbătă, 22 martie 2014

Dacă doriți să aflați cum au distrus Energomur Târgu-Mureș bandiții din primărie, consiliul local și, în special, lepădăturile din PDL Mureș, poftiți la ședință de consiliu!



Dacă doriți să aflați cum au distrus Energomur Târgu-Mureș bandiții din primărie, consiliul local și, în special, lepădăturile din PDL Mureș, poftiți la ședință de consiliu!
Pentru că bandiții din primărie, consiliul local și în special leprele din PDL Mureș aveau de făcut praf Energomur: au inventat noua termie. Avantaje pentru porcii PDL: afacerea pe abonata Lasprom, pe 2.000 de centrale puse de porcul din primărie, credit de 4 milioane de euro, parcă pe banca lui Țiriac, afaceri pe porcii pedeliști cu vânzarea centralelor la școli, grădinițe, punerea mâinii pe spațiile centralelor pentru pupincuriștii din PDL și leprele de șefi de asociații de proprietari, imagine electorală pentru că borfașul PDL și-a trimis retardatul ca să ceară desființarea centralelor de cartier, retardatul fiind prins în Unirii cu textul: trebuie să vă deconectați! Pentru că porcii PDL și hoții etnici ai lui Florea au tras în piept pe cei de la Energie Confort și pe ungurii pe care i-au prostit că le dau centralele rămase după ce porcii pedeliști a furat și a distrus.  Hoție etnică, în orașul în care porcul de român nu poate fura decât cu carnet de partid portocaliu, lăsat fiind de românii care trebuie să recupereze ce nu au mai furat până în 1918.
P.S. Pe vremea când nevastă-sa lui Cătană lăuda sistemul de termoficare și nu umfla publicitatea de la porcul din primărie și bărbatu-su nu se lăuda în telefoane de amenințare că merge cu presa la notar, pentru a semna pentru sumele dorite de cretinii care nu au curaj să meargă la licitația pentru publicitatea primăriei Târgu-Mureș, desigur, din cauza mafiei PDL Mureș! Apropo, lăsați banditul din primărie să vă facă praf sute de mii de euro anual pe Zereș și Cătană, pentru anunțuri de ședințe de consiliu și articole de promovat Florea,  pentru campania borfașului candidat cu vandalii imaginați de porcii APM/PDL de campanie, cu prostul dat afară din SRI, pentru articole de promovat retardatul jegos de partid și alte lături care nu au funcții, atribuții, dar pe care borfașul PDL le-a adus în primărie și le-a dat și…ușă?!

La adresa de mai jos,
http://www.admpubl.snspa.ro/fisiere/japonia/Satisfacerea%20nevoilor%20cetatenilor%20%E2%80%93%20obiectiv%20prioritar%20al%20reformei%20administratiei%20publice%20in%20Romania%20-%20Emilia%20LUcia%20Catana.pdf

Studiul de caz pe care îl prezentă m în cele ce urmează reprezintă o materializare a unui parteneriat local de suces la nivelul municipiului Târgu Mureș.
STUDIU DE CAZ

Parteneriatul public-privat PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGU MUREŞ – ENERGIECONFORT GMBH Viena
Municipiul Tîrgu-Mureş a făcut un pas important pentru atragerea într-un parteneriat, privind reabilitarea sistemului de termoficare la nivelul oraşului, a uneia dintre cele mai prestigioase societăţi în domeniu din Viena – Energieconfort GMBH. Este un semnal important că investitori serioşi sunt interesaţi de acest oraş care a demonstrat, în ultimii ani, echilibru, armonie în relaţiile dintre cetăţeni şi preocupare pentru un ritm susţinut de dezvoltare economică.  Prin  parteneriatul  public-privat  cu  societatea  austriacă Energieconfort GMBH  s-a instalat în vara anului 2004 - începutul anului 2005 o nouă centrală termică pentru cartierul Unirii din Târgu Mureş, concomitent cu modernizarea a cinci substaţii termice şi înlocuirea reţelelor de distribuţie. Aceste investiţii garantează c ă sistemul centralizat va elimina pierderile, va funcţiona cu un randament foarte bun şi cu costuri rezonabile pentru consumatori. Este motivaţia pentru care este recomandată  rămânerea în sistemul centralizat de producere şi distribuţie a energiei termice, sistem care asigură eficienţă, siguranţă şi economie.  
  Necesitatea   acestui    parteneriat    în    scopul    convingerii    populaţiei  de  a  rămâne  în sistemul centralizat de producere şi distribuţie a energiei termice este dată de faptul că, modul de trai al populaţiei, care în mediul urban în marea majoritate locuieşte în blocuri de locuinţe, este reglementat de norme menite să uşureze traiul în comun. Astfel, proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări apartamentului său, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor apartamente, dar numai după ce obţine  acceptul din partea vecinilor şi a asociaţiei de proprietari.           Dacă proprietarul unui apartament sau oricare altă persoană care acţionează în numele său provoacă daune oricărei părţi din proprietatea comună sau unui alt apartament, respectivul proprietar trebuie să repare stricăciunile sau să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparaţii. Viitorul aparţine sistemului centralizat de producere a energiei termice, iar acest lucru este demonstrat atât de normativele Uniunii Europene în domeniul protecţiei mediului, cât şi de preţul diferenţiat practicat în statele dezvoltate pentru gazul metan - mai scump pentru consumatorii casnici, individualizaţi, şi mai ieftin pentru agenţii economici (implicit pentru producătorii de agent termic).  Amplasarea microcentralelor   reprezintă surse  poluante joase de emisie în atmosferă. Chiar dacă, firmele care au invadat piaţa cu aceste instalaţii, invocă  parametri de înaltă calitate în funcţionare, menţinerea şi certificarea acestor parametri în timp, trebuie să fie  o preocupare şi grijă comune a tuturor locatarilor. Nu de puţine ori auzim de accidente grave produse de microcentralele de apartament.    Natura poluanţilor generează fenomenul de smog fotochimic care creează ozon, poluant deosebit de nociv pentru sănătatea populaţiei. Ozonul, cu atât mai periculos cu cât nu  poate fi sesizat neavând miros, dar produce stări de anxietate şi stres.    Parteneriatul public-privat privind reabilitarea sistemului de termoficare la nivelul municipiului Târgu Mureş şi-a propus şi a reuşit să reunească  locuitorii cartierului Unirii din Târgu Mureş, municipalitatea şi partenerul extern la aceeaşi masă, ca expresie a  participării cetăţeanului la decizia publică, fundament al democraţiilor de tip european.
P.S. Pentru cei care au uitat, bandiții cu interese PDL au pus pe butuci Energomur, au pus mâna pe spațiile lui, au dărâmat pe bani pubici (50.000 de euro) o centrală, au luat credit de vreo 6 milioane de euro pentru ca bandiții să de centrale celor fără posibilități financiare, au creat o piață de zeci de mii de centrale termice de apartament. Asta ca idee despre ce înseamnă afacere de succes pentru bandiții amintiți în articol! Doar cine nu a vrut nu a furat din afacerile bandiților cu Energomur! O anchetă ceva sau criteriul etnic e decisiv în Târgu-Mureș?!



O R D I N E   D E   Z I :



1.Informare privind soarta bunurilor mobile din patrimoniul Municipiului Tîrgu Mureş aflate în centralele termice concesionate în 2010.

2.Informare privind stadiul valorificării bunurilor mobile din domeniul privat al Municipiului Tîrgu Mureş aflate în clădirile centralelor termice dezafectate din zona de termie neconcesionată în 2010, care nu au fost vândute prin repetarea procedurilor de licitaţie publică conform H.G.R. nr. 841/1995.



Energomur, "feliat" si la Targu-Mures!


- Economic -
nr. 556 / 25 Mai, 2010
Bistrita, Baia Mare, Satu Mare - posibile modele pentru ultima moda de termoficare targumureseana

Va este cunoscuta termoficarea targumureseana de tip nou, care presupune inchiderea rapida a 16 centrale termice de cartier si pastrarea, cel putin anul acesta, a celorlalte in sistem. Graba consilierilor de a scapa de o parte din centrale, cu toate consecintele respective, ne-a facut sa solicitam in mod oficial raspunsuri de la biroul de presa al Energomur, mai precis, ne-am adresat responsabilului comunicare Törzsök Gyopár, de la care am primit raspunsuri. In ce masura Energomur a raspuns la intrebari si in ce masura societatea este prinsa de interesele oamenilor politici cu mandat de primar, viceprimari, consilieri si asa mai departe, ramane sa judecati dumneavoastra.

- Ce se va intampla cu acele apartamente care nu intra in Zona unitara de termie, de la 1 iunie, respectiv 1 octombrie? Acestor apartamente nu li se ofera posiblitatea de a ramane in sistem, deci proprietarii trebuie sa isi cumpere centrale proprii?

- Conform HCL nr. 154, din data de 06.05.2010, acele centrale termice care nu se afla in Zona unitara de termie nu vor mai produce energie termica. Astfel, la 3 centrale termice, din 1 iunie, si la alte 13, din 1 octombrie, se suspenda producerea si furnizarea energiei termice pentru incalzire si apa calda. Consumatorii deserviti de aceste centrale termice trebuie sa-si gaseasca o solutie alternativa pentru asigurarea energiei termice si dupa datele mentionate, dar nu sunt obligati sa-si cumpere centrale de apartament. Centrala proprie este o solutie, in afara de asta exista si alte posibilitati de a produce energie termica. Conform HCL nr. 154, in cazul apartamentelor deservite la ora actuala

prin sistemul de distributie pe orizontala, dar care se afla in zona "gri", S.C. Energomur S.A. va identifica solutia tehnica adecvata la nivelul acestor imobile, prin realizarea careia sa poata fi asigurata energia termica si dupa data de 01.10.2010. Tot in zona gri se afla si institutii publice care vor fi afectate de suspendarea furnizarii energiei termice. Aceste institutii primesc o adresa din partea S.C. Energomur S.A., in care ii rugam pe cei interesati sa ne comunice in scris, pana in data de 30 iunie, pozitia lor referitoare la solutia tehnica ce se va adopta, astfel incat in spatiul destinat activitatilor scolare energia termica pentru incalzire si apa calda de consum sa poata fi asigurata si dupa data de 01.10.2010.

- Daca proprietarii sunt obligati sa isi cumpere centrale termice in baza deciziei politice din Consiliul local, cum se impaca aceasta cu dreptul de a nu cumpara silit ceea ce si-au cumparat unii de bunavoie, pentru a avea confort si pentru a nu plati facturile mai mari catre Energomur?

- Proprietarii nu sunt obligati sa isi cumpere centrale de apartament. Microcentrala este numai o posibila solutie alternativa, la care pot sa opteze acei consumatori care din 1 iunie sau din 1 octombrie nu vor beneficia de apa calda si incalzire prin sistem centralizat.

- Ce lege nationala/europeana ar putea obliga cetatenii sa-si cumpere centrale termice de apartament de cate 40-60 de milioane de lei vechi, cata vreme ceilalti au investit pentru confortul lor fara sa fie obligati de hotarari de Consiliu local?

- Proprietarii nu sunt obligati sa isi cumpere centrale de apartament. Microcentrala este numai o posibila solutie alternativa.

- In ce oras din Romania a mai fost o asemenea sedinta de consiliu, care sa inchida centrale termice si sa oblige cetatenii sa isi cumpere rapid centrale proprii?

- In mai multe orase din Romania s-a intamplat la fel. De exemplu, la Bistrita, Baia Mare, Satu Mare.

- Sunteti pregatiti de proces, in cazul in care asociatii de proprietari din zona centralelor care trebuie inchise vor considera ca nu respectati contractele si va vor da in judecata pe dvs. - Energomur - Primaria si Consiliul local, pentru decizii care produc discriminare intre locuitorii orasului?

- Juristii nostri s-au ocupat de procese si pana acum, dar procese vor fi si in viitor.

- Cine a decis care din centrale trebuie inchise si in baza carei calificari?

- Aceasta decizie a fost luata de catre Consiliul local, avand la baza tarifele de producere a energiei termice/centrale termice. Au fost "pastrate" centrale termice la care tariful de producere poate fi pastrat sub 300 lei/Gcal.

- Ce se va intampla cu spatiile care gazduiesc centrale termice care acum vor fi inchise? Vor fi vandute, pentru a deveni spalatorii de masini, asa cum deja se spune? Cui si la ce pret?

- Deocamdata, nu avem informatii legate de viitorul centralelor termice, sunt numai speculatii.

- Ce fel de centrale termice ar putea ajunge in apartamentele targumuresenilor, mai ales in ale celor fara venituri? Ce se aude de licitatia necesara?

- Nu avem informatii legate de centralele de apartament.

FLORENTIN DEAC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.