marți, 11 martie 2014

ANI atenționează că parlamentarii nu au votat pentru revocarea din funcție a mureșeanului Akos Mora!ANI atenționează că parlamentarii nu au votat pentru  revocarea din funcție a mureșeanului Akos Mora!
Afaceristul cu bani publici Mora și senatorul festivalurilor hameiului, respectiv al copiilor (pentru asta îl plătiți pe ins?!) ajunge din nou în atenția publică după ce proștii din Parlament nu au votat pentru revocarea insului din funcție pentru încălcări ale legii ANI. Rahaturi a constatat ANI și la Claudiu Maior, întreținut de banditul PDL Mureș pe PF și consilier local în același timp, cu nerușinarea specifică, plus cu dedicații de la porcul lui de partid pe Siletina cu care a intrat în primărie și pe FCM-ul pe mă-sa, dar porcii lui Florea și din primărie continuă să îl prezinte pe ilegal ca fiind real! Nerușinarea tipică a bandiților PDL Mureș și a leprelor de români care au grijă să vă spună că adevărații hoți sunt maghiarii care vor să pună mâna pe orașul pe care îl fură lepădăturile PDL Mureș.

Agenția Națională de Integritate solicită Senatului României și Camerei Deputaților aplicarea sancțiunii disciplinare de revocare din funcție a senatorului Mora Akos Daniel, respectiv a deputatului Stoica Ștefan Bucur, ca urmare a deciziilor nr. 6289/2013 și 6734/2013, emise de Înalta Curte de Casație și Justiție, cu consecința menținerii ca legale și temeinice a rapoartelor de evaluare emise de Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a acestora.

Menționăm faptul că au trecut mai bine de cinci luni de la emiterea de către Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărârilor judecătorești definitive și irevocabile, perioadă în care nu s-au aplicat sancțiunile disciplinare prevăzute de lege, și anume revocarea din funcție a celor doi membri ai Parlamentului, contrar deciziei Curții Constituționale nr. 460 din 13 noiembrie 2013, potrivit căreia „Senatul în plenul său are obligația de a hotărî, prin vot, cu privire la încetarea sau nu a calității de senator a domnului Mora Akos Daniel, ca urmare a constatării stării de incompatibilitate a acestuia de către Agenția Națională de Integritate”.

Potrivit Raportului Anticorupție al Uniunii Europene, remis opiniei publice la data de 3 februarie 2014, „parlamentul a dat dovadă de o lipsă de consecvență în luarea deciziilor referitoare la probleme de integritate, inclusiv în ceea ce privește acțiunile ulterioare deciziilor ANI în situații de conflicte de interese și de incompatibilitate. Odată definitive, aceste decizii ar trebui să ducă la încetarea mandatului respectivului funcționar ales. Totuși, de la mijlocul anului 2012, sistemul judiciar a trebuit să sesizeze de două ori Curtea Constituțională în urma refuzului Parlamentului de a pune capăt mandatelor ca urmare a unor hotărâri judecătorești definitive privind incompatibilitatea unor parlamentari. Cel mai recent caz datează din toamna anului 2013 și se referă la decizia ANI privind incompatibilitatea unui senator care a fost confirmată de Înalta Curte de Casație și Justiție și pe care Senatul nu a aplicat-o. Prin urmare, Curtea Constituțională a trebuit să intervină încă o dată, printr-o hotărâre privind conflictul constituțional dintre puterea legislativă și cea judiciară. De atunci, Senatul nu a acționat în acest sens”.

De asemenea, ultimul raport al Comisiei Europene în ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare pentru România consemnează faptul că „Parlamentul nu a aplicat rapoartele ANI, chiar și atunci când erau confirmate de hotărâri definitive ale instanțelor”.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 11 martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu