luni, 10 martie 2014

Blestemul Reghinei Fărcaș?!Blestemul Reghinei Fărcaș?!
Pe lângă că a fost prins cu mita și risc ani buni de pușcărie, Silviu Bian are și probleme de ANI! Să fie blestemul Reghinei Fărcaș?! Pentru necunoscători, bandiții PDL Mureș au vrut să scape de Reghina Fărcaș, adusă de PSD, parcă,  la șefia AJOFM, pentru a o pune pe nevasta de pedelist, ea însăși pedelistă, Luminița Core! Cum Reghina nu s-a dat la o parte, Bian i-a tras o delegare la Brașov, pe care Reghina Fărcaș a refuzat-o și s-a inventat povestea cu sacii cu documente luați în spinare de șefă. Femeia a reușit să obțină postul cel mare, după ani de luptă, iar Bian s-a mânjit cu mita exact la Brașov, acolo unde trebuia să fie șefă Reghina Fărcaș! Nu e nostim, să iei mită exact acolo unde ai trimis-o pe cea care nu era în partidul tău de hoți?! Jeg portocaliu pe măsură!


http://alba24.ro/emotii-mari-pentru-silviu-bian-fostul-secretar-de-stat-prins-ca-lua-spaga-de-la-subalterni-se-apropie-sentinta-finala-la-iccj-273656.html
După doi ani şi două luni de când a început judecarea cazului în care fostul secretar de stat, președinte al ANOFM, albaiulianul Silviu Bian, este acuzat de corupţie, în 11 februarie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar urma să judece recursul la decizia de condamnarea a acestuia la şase ani de închisoare cu executare. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au redus pedeapsa iniţială de nouă ani de detenţie, decisă la Tribunal. Acesta se află în libertate până la pronunțarea unei sentințe definitive.

UPDATE: Instanţa a amânat judecarea cauzei pentru data de 25 martie 2014.

Comunicat - incompatibilitate - BIAN SILVIU, fost Președinte A.N.O.F.M.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui BIAN SILVIU, fost Președinte al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, în perioada 10 ianuarie 2009 – 17 octombrie 2011, întrucât, în perioada menționată, a deţinut, simultan cu funcția publică, și funcția de cenzor la mai multe societăți comerciale.

Astfel, BIAN SILVIU a încălcat dispozițiile art. 84, alin. (2) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c): funcţia de […] cenzor la societăţile comerciale […]”.

Persoana  evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BIAN SILVIU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 10 martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu