sâmbătă, 29 martie 2014

Să ne…râdem: bandiții PDL Mureș l-au trimis pe Clodu Maior, pentru a-i face imagine, la Târg de… carte!



Să ne…râdem: bandiții PDL Mureș l-au trimis pe Clodu Maior, pentru a-i face imagine, la Târg de… carte!
Probabil că bandiții PDL Mureș și leprele din primăria Târgu-Mureș au încurcat borcanele trimițându-l pe Maior, individ pentru care porcul PDL trage sfori pentru a-i face imagine și ca lumea să uite afacerile dedicate de pungașul PDL pe subordonat PDL, tocmai la Târg de… carte. Cât i-a plăcut ăstuia cartea o dovedește un site clujean, care îl dă pe întreținutul porcului PDL student… matur și autor cel puțin pe copertă la  lucrare de  licență după 2 ani de la absolvire, dovadă că și cartea asta e grea. P.S. Textul e de pe siteul pe bani publici la care trepădușii din biroul de presă au publicat și atacul rasist împotriva rromilor(țiganii cu cuibul stârpit), așa cum a recunoscut Bretfelean ex. SRI la CNCD, care s-a spălat pe mâini de titlul dat de tembelii cu replici rasiste din biroul de presă al primăriei, rudele  gășcarilor lui Florea și guriștii de campanie ai porcului pedelist în  celebra campanie auto din 2008.

Vineri, 28 martie 2014, la orele amiezii a avut loc deschiderea festivă a Târgului Educațional Mureș - Târgul de Carte Transilvania, aflat la cea de-a IV-a ediție. Organizat de Transilvania Grup Business, Promenada Mall, Malio Company, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Primăria Tîrgu Mureș, la Promenada Mall, Târgul Educațional îşi propune, și în acest an, să fie punctul central de întâlnire pentru instituţiile de învăţământ universitare şi liceale şi viitori absolvenţi de ciclu liceal şi gimnazial și pentru iubitorii de carte. La deschiderea oficială a fost prezent consilierul Caludiu Maior, care s-a arătat încântat de faptul că la Tîrgu Mureș acest târg a devenit o tradiție. ”Înțeleg că târgumureșenii și-au însușit vechea zicală: “Ai carte, ai parte!”, și asta, pe mine, ca reprezentant al autorității locale târgumureșene nu poate decât să mă bucure. Văd, în rândurile dumneavoastră oameni tineri, dornici de a clădi un viitor trainic pentru ei, pentru familiile lor și pentru acest oraș. Văd interes și oameni cu aplecare spre dezvoltare, spre studiu. Văd profesioniști. Cu mândrie salut inițiativa organizatorilor de a reuni preț de câteva zile în municipiul nostru edituri importante din țară, oferte educaționale ale universităților, ale cluburilor sportive și felicit că exită atât de mulți oameni care se gândesc și la învățământ. Atâta timp cât avem astfel de oameni şi companii care se implică pentru a avea un învăţâmânt de calitate, Primăria municipiului Tîrgu Mureş nu poate decât să fie alături de ei.”, a mai spus Claudiu Maior.



Biroul de presă al municipiului Tîrgu Mureș


http://www.napocanews.ro/2010/12/cine-e-claudiu-maior-viceprimarul-veterinar-din-tg-mures-care-a-incercat-sa-interzica-manifestarea-noii-drepte-de-ziua-nationala.html
Potrivit biografiei oficiale a viceprimarului Claudiu Maior, acesta a absolvit Liceul „UNIREA”, Tîrgu Mures în 1990, însă a fost admis la facultate zece ani mai târziu, în 2000, la profilul inginerie economică din cadrul Universităţii de Stiinte Agronomice si Medicina Vet. Bucuresti – Facultatea de Management, Inginerie Economica în Agricultura si Dezvoltare Rurala. Viceprimarul şi-a dat licenţa cu întârziere de doi ani, în 2007. Cu toate acestea, imediat după absolvirea liceului, Claudiu Maior a fondat o firmă numită S.C. Siletina Impex S.R.L. Tîrgu Mures, unde a fost director până în 2004, din acest an devenind “Consultant în management” la această companie, fără să aibă studii superioare. În prezent, compania cu sediul în bdul. 1 DECEMBRIE 1918 92 Ap. 4 din Târgu Mureş este deţinută de Brâncovan Simona, Berglas Rudolf şi Garo Style SRL.

Deloc întâmplător, compania lui Claudiu Maior, Suletina, din al cărei acţionariat s-a restras după ce a devenit viceprimar, este operatorul de transport public din Targu Mures!

Sub titlul “Pedelistul Claudiu Maior, artizanzul unei afaceri dubioase de 2 mil. euro“, ziarul Financiarul publica detaliile aceste poveşti a întreprinzătorului târgmureşean, expert în managent, însă fără studii superioare:

Rubedeniile viceprimarului din Tg.-Mures au pus stapanire pe oras prin Siletina Impex.

Caracatita mafiei imobiliare a pus stapanire si pe orasul Targu-Mu­res, unde artizanii unei escro­cherii de peste doua milioane de euro sunt chiar oamenii Dom­nului, protejati ai viceprimarului Claudiu Maior. Pedelistul l-a inscaunat in fruntea acestor afaceri cu iz penal pe unchiul sau, prezbiter al bisericii penticostale Betania, Ovidiu Berghian. Prin acelasi unchi, Maior a derulat afaceri de milioane de euro din bani publici prin firma Siletina Impex.

Tepe imobiliare si camatarie cu girul viceprimarului PDL din Targu-Mures se poate defini schema prin care opereaza interpusul si unchiul acestuia, penticos­talul Ovidiu Berghian. Sub pretextul ca trebuie construita biserica penticostala din oras, Berghian a atras in cursa sa diabolica numeroase familii din congre­gatie. Abuzand de increderea acestora, prezbiterul i-a determinat pe oameni sa gireze cu propriile case imprumuturi colosale pe numele sau, facute la diferite banci comerciale sau persoane fizice.
Primaria a platit (nimanui!?) 212.800 de euro

Un alt caz dramatic, in care in scriptele ilegalitatii figureaza si Primaria din Tg.-Mures, este cel al sotilor Bota, membri si ei ai aceleiasi congregatii penticostale. In anul 2008, Ovidiu Ber­ghi­an i-a convins pe acestia sa contrac­teze un imprumut bancar cu garantii imobiliare proprii, care sa fie folosit pentru achizitionarea unui imobil (str. 22 decembrie 1989 Tg.-Mures). Afacerea propusa sotilor Bota se baza pe faptul ca Primaria Tg.-Mures va deschide un punct de lucru in acea zona, iar prin intermediul lui Claudiu Maior vor obtine incheierea unui contract cu administratia locala, respectiv o chirie lunara de… 10.000 de euro. De altfel, ideea viceprimarului i-a si convins pe sotii Bota sa recurga la creditul ipotecar in favoarea BCR pentru suma de 153.000 de euro (20.03.2008). Si, pentru ca familia Bota lucreaza in Spania de mai bine de 10 ani, ulterior „afacerii” au semnat o imputernicire speciala (nr. 2.680/07.11.2008) prin care l-au mandatat pe Teofil Naghi sa adminis­tre­ze spatiul cumparat (560 mp), sa incheie contracte de inchiriere si sa incaseze chi­ria. Prin urmare, Naghi a incheiat cu Pri­ma­ria Tg.-Mures contractul de in­chi­riere nr. 92P/29.01.2009, pentru o perioada de trei ani, contra unei chirii de 19 euro/mp/luna, echivalentul a 10.640 euro/luna. Acelasi Naghi a fost mandatat sa administreze contul in care urma sa fie virata chiria de catre pri­ma­rie si sa achite ratele la banca. „Cu criza asta financiara s-a redus si chiria, dar eu nu am incasat niciun leu si mi-e frica domnule… intrebati-i pe cei de la pri­ma­rie”, si-a explicat incompetenta de man­datar Teofil Naghi. In ceea ce priveste somatiile de executare emise de BCR catre sotii Bota, Naghi sustine ca „eu fac tot posibilul sa-i ajut pe acesti oameni, mai multe nu va spun”. Un calcul simplu ne arata ca, pana acum, potrivit contractului, din vistieria primariei au fost scosi 212.800 de euro.

Marius Sălăjean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.