luni, 17 martie 2014

Evaziune la carne. Pe când anchetarea evaziunii din presă?



Evaziune la carne. Pe când anchetarea evaziunii din presă?
Mare isterie cu scandalul cărnii stricate în presa noastră cea de toate zilele și se vorbește și de evaziune cu foarte multe zerouri. Pentru organele de anchetă, pe când dosare cu evaziunea din …presă? În caz că ați uitat, presa nu mai e a partidului comunist, care să o controleze, e a unor particulari, în cea mai mare măsură, precum și a statului, dar și la unii și la alții se întâlnesc probleme mari care duc la ilegalități, evaziune fiscală, practici neconcurențiale. Doar niște exemple de la Târgu-Mureș, care sunt, probabil, valabile pentru orice oraș din țară.
1.     Practici anticoncurențiale care țin de înțelegeri de gașcă. De mulți ani la primărie câștigă intermediarul gășcarului de partid, fie el Zereș, Cătană, firma lui 24 de ore mureșene, alt întreținut PDL Mureș. Ăia dau publicitate amărâților din presă cărora le e frică de mafie ca să meargă la licitație, dar care aleg să meargă cu intermediarul la notar! Așadar, ceva ce pute a cartel!
2.     Fixarea prețurilor,  la presa scrisă, cel puțin, verificabil prin momentul anunțat pentru scumpirile de ziare, cu preț visat peste noapte de făptași.
3.     Folosirea programelor piratate. Desigur, în presa târgumureșeană e bine să nu ceri windows original, cu factură, Office, PM, pentru că aici nu s-au cheltuit banii pe ceva ce scutește firmele de amenzi. Un windows trece de 400 de lei, un Office poate ajunge la 2000 de lei, faceți calculul cât pierde Microsoft și cât pierde statul român! Soluția: BSA.
4.     Chirii modice.
5.     Angajări de oameni cu… ochi albaștri, foști SRI sau sub acoperire.
6.     Furtul vechimii și fidelității angajaților, a salariilor stabilite în CCM unic pe ramură. Doar ca idee, un începător în presă, cu studii superioare, trebuie să câștige 7,5 ori 2 ori 25 la sută, adică peste 1800 de lei. Mai mult, unii bandiți au tăiat vechimea prin acte ilegale!
7.     Ilegalitățile din cartea de muncă și nu numai, cu ratați cu 12 clase, declarați redactori, reporteri, dar pentru care COR nu prevede astfel de meserii fără studii superioare.
8.     Statutul unor bandiți care își blochează postul de la stat pentru a presta gunoaie politice la retardatul politic.
Neplata salariilor cuvenite prin CCM unic pe ramură la stat, la Radio Târgu-Mureș și TVR, așa cum se plâng unii angajați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.