marți, 11 martie 2014

Bloomstation SRL umflă banii în spitalul județean Mureș și primește amendă. Alo, porcilor, jos labele de pe banii bolnavilor! Amendă și pentru Telesonul pedelistul Bașa, în rahat și cu amendă de 50.000 de lei! Poate găsiți și retardatul care a avizat așa ceva, crezându-se pe moșia proprie!



Bloomstation SRL umflă banii în spitalul județean Mureș și primește amendă.   Alo, porcilor, jos labele de pe banii bolnavilor! Amendă și pentru Telesonul pedelistul Bașa, în rahat și cu amendă de 50.000 de lei! Poate găsiți și retardatul care a avizat așa ceva, crezându-se pe moșia proprie!

http://www.forbes.ro/Cna-a-amendat-cu-50000-de-lei-firmele-teleson-si-bloomstation-pentru-retransmisie-fara-aviz_0_10227.html
Reprezentanţii CNA au spus că au solicitat Bloomstation contractul încheiat cu Teleson, contractul încheiat cu conducerea Spitalului Județean Mureș, grila de programe pe care o retransmite și numărul de televizoare care funcționează în acest sistem la spitalul județean Mureş, însă Peter Torok a afirmat că nu poate furniza aceste date fără acordul patronului. Ulterior, el nu a mai răspuns la telefon.

Propunerea de amendare cu 50.000 de lei a fost făcută de Lorand Turos, pentru încălcarea articolului 74(1) din Legea audiovizalului: „Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu”. Turos a spus că Teleson distribuie programe tv în Târgu-Mureş, unde nu are aviz, iar Bloomstation distribuie programe tv în spital fără aviz, argumentând propunerea făcută.

Sancționarea celor două societăți a fost votată în unanimitate: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Călin Cristea.

Potrivit datelor depuse la CNA, asociaţii societăţii Teleson SRL sunt Petru Başa (55%) şi Adrian Dragoş Mărgescu (45%).

Acţionarii Bloomstation SRL sunt: societatea Invertia Casa SRL (50%) şi Daniel Martinez Ribelles, cetăţean spaniol (50%), potrivit datelor depuse la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Bloomstation are sediul în Cluj-Napoca, a fost înfiinţată în 2009 şi are ca obiect principal de activitate „închiriere şi leasing cu alte bunuri personale şi gospodăreşti” şi ca activitate suplimentară „echipament electronic de uz gospodăresc etc”.

11 martie 2014 | Iulia Bunea    
IDEE. Televiziunea cu fise. Dați un leu pentru un TV. Se întâmplă la spitalul Județean Mureș
La Spitalul Județean din Mureș, pacienții se pot uita la TV doar dacă… bagă bani. La propriu! Aceștia introduc o taxă de 25 de lei într-un aparat automat, tastează numărul televizorului din salon și, pentru 24 ore, au acces la cele 57 de programe, pe care cablistul le redifuzează.

    Când nu difuzează programe, televizoarele din saloane afișează pe un fond sonor muzical mesajul conducerii spitalului de însănătoșire grabnică.

A fost ideea societății Bloomstation SRL, care care are un contract cu Spitalul Județean din Mureș.

    Ideea nu a trecut prea bine în fața CNA. Nu pentru că ar fi rea, ci pentru că firma difuza ilegal programele, fără să aibă licență de operare. Bloomstation distribuia programe, fără a fi companie autorizată pentru așa ceva.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze Bloomstation cu 50.000 de lei pentru că redifuzează ilegal programele. În plus, societatea nu figurează pe lista furnizorilor de comunicații electronice.

    CNA a decis să amendeze și Teleson SRL, societatea care furnizează programe către Bloomstation tot cu 50.000.

CNA a dezbătut subiectul după ce a primit o sesizare, în care era reclamată „existența unui serviciu de distribuție de programe TV în interiorul Spitalului Județean Mureș, serviciu oferit de societatea BLOOMSTATION SRL care, printr-un sistem de taxare de 25 lei/zi/salon , asigură în secția de pediatrie, contra-cost, vizionarea de programe de desene animate”.

    Acționarul societății Bloomstation are cetățenie spaniolă, firma fiind administrată de Peter Torok din Cluj Napoca, care răspunde și de partea tehnică.

Societatea a fost amendată de ANCOM Cluj în 2013 cu suma de 7.000 lei tocmai pentru funcționare neautorizată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.